Hashtag nedir # işareti nasıl kullanılır

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Hashtag ne demek ve Hashtag işareti nasıl yapılır sorusunun cevabı yazımızda özetledik. Simgesi # olarak çıkmakta. Instagram ve Twitter aramalarında özellikle önemli.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Dünyada hızla yayılan sosyal medya kullanıcılığı, beraberinde de birçok özel uygulama ve araçları getiriyor. Hashtag, sosyal medya kullanıcılarının yaptıkları paylaşımlarda, büyük bir rol oynamaktadır. Televizyon kanallarında da sıklıkla kullanılan hastag, birçok kişinin ilgisini çekerek, paylaşımlarda bulunmasını sağlıyor.

Hashtag işareti bu # şekilde olmakta. Hashtag nasıl yapılır diyenlere oluşturmak istediğinizde örnekleme şu şekilde #andronova olarak yaptığınızda aramalarda andronova olarak yer alan tüm paylaşımları görebilirsiniz. 

Hashtag nedir? Hashtag nasıl kullanılır?

Hashtag, aslında bir kelime veya söz dizisinin başına (#) diyez işaretinin konulması ile oluşmaktadır. Etkin bir iletişimin vazgeçilmezi olan hashtag, sosyal medya platformları ile yazılı ve görsel medya çeşitlerinde de yaygın olarak kullanılıyor. Yapılan araştırmalarda, sosyal medya kullanıcılarının % 80’e yakınının hashtag kullandığı tespit edilmiştir.

Hashtag kullanımı oldukça basit, istenilen kelime veya söz dizisinin başına, boşluk bırakmadan diyez işareti konularak işlem gerçekleşiyor. Hashtag, bir çeşit tweet etiketlemek anlamına da geliyor. uygun şekilde yapılan hashtag, daha çok kişinin ilgisini çekmekte ve yazılan konu ile ilgili daha fazla paylaşım sağlamaktadır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Hashtag belirlenirken bazı kurallara dikkat edilmelidir, aksi takdirde istenilen sonuçlar alınmamaktadır. Bu kuralları en önemlisi, seçilen kelimelerin gündemle ilgili olması ve cümlelerin çok uzun olmamasıdır. Diğer bir husus ise Türkçe karakter kullanılmayıp, kelimelerin de bitişik olarak yazılmasıdır. Bundan dolayı da birden fazla yazılması gereken kelime sayısı olduğunda, her kelimenin büyük harfle yazılması ve okunaklı olması daha fazla kişiye ulaşım imkanı sağlayacaktır.

Hashtag nedir # işareti nasıl kullanılır

Hashtag işareti kullanım amacı

Hashtaglar, şirket ve firmaların markaları ile faaliyetlerini takip etmek maksadı ile kullanıldığı gibi, kullanıcıların sitelerine olan ilgiyi arttırarak takipçi sayılarını da arttırmak için kullanılabilir. Ayrıca, aranan bir konunun hashtag sayesinde bulunması da daha kolay olmaktadır.

Hashtag SEO açısından bakarsak etiket görevi yapar. Önemli bir kullanım alanına sahiptir. Kullanım alanı daha çok Instagram ve Twitter’ da görülmekte. Facebook ağında pek fazla rastlamayabilirsiniz. Haberimiz Twitter ve instagram hashtag nasıl kullanılır ve Hashtag işareti nasıl yapılır gibi sorulara cevap olarak yayınlanmıştır. Benzer bir başka konumuz sonsuzluk işareti nedir haberimizi de inceleyelim.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2019, 03:24

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.