Hesabını kapatma kararını değerlendiremiyoruz

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Facebook hesabını kapatma kararını değerlendiremiyor şeklinde bir sorun çıktı ve çoğunun hesabını tekrar geri açtıramadığını görüyoruz. Ya değerlendiremiyoruz?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Face hesabımın doğum tarihini yanlışlıkla değiştirdim ve hesabım kapatıldı. Açmak için başvuru yaptım ve değerlendirme olmadan “Hesabını kapatma kararını değerlendiremiyoruz. Hesabının kapatılmasından bu yana çok fazla zaman geçtiğinden bu kararı değerlendiremiyoruz” maili geldi.

Evet yukarıdaki sorunu alanların çoğunun ya geç başvuru yapmasından dolayı olumsuz yanıt alındı ya da şüpheli görülmesinden dolayı uğraşmadan hesaba son verildi.

İtiraz formunda kimlik resmi gönderildiğinde dahi yine böyle bir uyarı gelebiliyor.

Doğum tarihini değiştirme nedeni ile kapatılan hesaplar

Böyle bir geri dönüşten sonra çoğunlukla tekrarlanan başvurulara olumsuz dönüşler yapılıyor. Hayatş önem taşıyan hesaplarla alakalı mahkeme kararının alınması ile durum değişebiliyor. Rastgele bir sebepler böyle bir kararın çıkması çok zor. Bazılarının sanki bu ağları zorunlu hizmet alanı olarak görüyorlar. Kişisel haklarınızın ihlali dışında bu yerler rastgele bir sorundan dolayı dava açamazsınız. En azından olumlu sonuç çıkmaz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Böyle bir alan açıldığında itirazınızı tekrardan yapmanız için bir bölüm sunulabilir. Bunun dışında yazı sonundaki bir haberimizde diğer bağlantı adreslerini bulacaksınız. Belki başka birine denk gelir ve olumlu bir süreç başlatılabilir.

Hesabını kapatma kararını değerlendiremiyoruz

Bunları olası neden olarak görebilirsiniz. İlk uyarıyı aldığınızda zaman kaybetmeden itirazınızı yapmanız gerekiyor. Üzerinden belli bir süre geçtikten sonra daha önce yapılan incelemenin tekrardan yapılması gerekebilir. Yani sıcağı sıcağına olmadığından tekrar inceleme yapmaları gerekeceğinden olumsuz yanıt veriliyor. İş yükü oluşturduğunuzdan dolayı inisiyatif almadan genel kuralın uygulanması denilebilir. 

  1. Şüpheli görülen durumlar.
  2. Çok sık yaptığınız işlemler veya farklı bölgelerden iletişime geçmeye çalışılması.
  3. Profildeki bilgilerin kimlikle uyumlu olmaması.
  4. Aldığınız şikayetlerin sonucu incelemenin başlatılması. Geçici veya kalıcı yasaklanabilirsiniz.
  5. Sahte kimlikle işlem yapılan hesapların incelenmesi sonucu  yaptırım sonucu bu çıkabilir.
  6. Çok sayısa takipçisi olmayan ve aktif kullanılmayan hesapların dönüşleri belki bu şekilde olabiliyor. Pek önemli değil mantığı ile olumsuz cevap verebilirler.

Yazdıklarımız bizim tahmin ettiklerimiz ve tekrarlayan başvuruların üzerinden belli bir gün geçmesini öneriyoruz. Aşırıya bu da kaçılırsa iletişim kanalınızı tamamen kesebilirler.

Diğer bir olasılıksa belki karşınıza sistem arızası çıktı ve bir şeylerle uğraşmadan belli bir saat beklediğinizde kendi kendine sorun çözülecek. Geçtiğimiz haftalarda topluluk kuralları şeklinde kullanıcıların bir kısmının ekranına yaptırım uygulandığı mesajı gitti. Sonra kendliğinden düzeldi.

bu kararı değerlendiremiyoruz

Sahte kimlik bilgileri ile hesap açmak

Unutmadan bir çoğunun internetten fake bir kimlik oluşturarak talep gönderdiğini görüyoruz. Tabi bu her türlü durumlarda kullanılıyor ama tespit edilemez diye bir bilgi bulunmuyor. Burada kullanılan kimliklerde suç unsuru olarak görülmekte. Şirket istese dava dahi açabilir. Ya sa suç duyurusunda bulunabilirler. Sonuçta Türkiye’ de bir ofisleri bulunuyor.

Test adına biraz zaman geçtikten sonra hem bilgisayarınızla hem mobil cihazınızla ayrı ayrı deneyiniz. İnterneti de değiştirmeniz gerekebilir. Malum engel durumları mümkün. 

PC kullanılarak girilen hesaplara ek giriş yöntemi eklenmesini şiddetle önermekteyiz. Bu çoğunlukla geliştirici kaynaklı olası durumlarda denenmesi gerekiyor.

Şifre değiştirme işleminin de belki iş göreceğini düşünüyoruz. Sonrasında yukarıdaki görselde gördüğünüz gibi ek giriş seçeneklerini eklenme alanı var. Eklerken başka bir şeyi kaldırmadan işlem yapınız. Eğer kaldıracaksanız ekledikten sonra  yapabilirsiniz.

Birde sonradan parolanızı sıfırlamaya çalışınız. Bu yaptığımız işlemde beklentimiz eğer sistemdeki bir arıza kaynaklı böyle bir şey çıkıyorsa bu yollar gerekli değiştirme adımı uygulanacak ve belki kendi kendine çözülmüş diyeceksiniz.


Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2021, 06:26

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
1 İnceleme
  • Xd says:

    Hesabın kapatılmasindan bu yana çok zaman gectiğinden bu kararı değerleniremiyoruz
    Böyle diyor hesabim yardim edermisiniz

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir