HongMeng OS nedir Android mi

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Huawei HongMeng OS nedir ve Huawei mobil işletim sisteminde Android olacak mı yoksa kendi mağazası ve kendine özgü uygulamaları mı olacak. Net bilgi yakında.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Huawei’ den işletim sistemi geliyor. ABD’ nin bazı ticari kısıtlamaları nedeniyle zora giren Huawei kendi yolunu çizme kararı almıştı. Her ne kadar Trump’ un olumlu açıklamaları olduysa da girdiği yoldan dönme gibi bir kararı olmadığı anlaşıldı.

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı tarafından Huawei için olumlu açıklamalar geldi. Ama şirket CEO’ su kendileri için pek bir şey ifade etmediğini belirtti. Bu söz ile girdikleri yolda dışa olan bağımlılığı en aza indirmek için yapmak istedikleri şeyler akla geldi. Bunlardan biri kendi sistemleri.

Popüler bir üçünçü işletim sistemi mi geliyor! Android ve iOS’ a rakip olarak görülen yeni sistem için bir iki ay içerisinde net bilgilerin geleceği söyleniyor. 

Huawei HongMeng OS isletim sistemi

Huawei’ nin çıkaracağı sistemin adı “HongMeng OS” olarak belirlendi. Söylentilere göre gelecek aylarda tanıtımı yapılacak. Tabi sadece yazılım tarafında değil donanımda da gelişmeler olacak. Kendi mağazası, mobil işlemci ve mobil parçaların üretimine yöneliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ağustos Geliştirici Konferansı kapsamında HongMeng OS tanıtılabilir. Huawei’ nin Android ile ilişkisinin kesilmesi durumunda çok sayıda geliştirici ile yolları ayıracak. AppGallery davetlerinin de sürdüğü belirtildi. 

Konferans aynı zamanda 5G konusunu da içerecek. Bu kapsamda sistemin büyük ihtimalle genel bir tanıtımı yapılacak. Detaylar zamanla oluşacak.

HongMeng OS Android tabana sahip bir sistem olursa geliştiriciler pek fazla etikenmez. Ama tersi olursa geliştiriciler yeni bir yazılım koduna alışması gerekecek.

HongMeng OS nedir Android mi

HongMeng OS Android mi?

Net olmayan bir durum. Aslında şirket Android tabanlı kullanmak istemiyor. Hiç bir şekilde bağlayıcı bir tarafın olmasını istemiyor. Ama bir taraftanda yeni sistem yeni bir alan oluşturacak. İş yükü fazla olacağından belki Android tabanlı olabilir. Ama aksi bir durum ile kendi sistem ile kendi mağazası, kendi uygulamaları ve geliştiriciler ile yeni anlaşmalar.


Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2019, 01:36

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak