Huawei HarmonyOS için geri adım mı attı

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Huawei HarmonyOS yazılımı için şimdilik geri atım attı. Bu yıl TV' den sonra HarmonyOS akıllı saat çıkaracak şirket 2020' de telefon modellerinde belki kullanabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

ABD yaptırımları nedeniyle kendi yolunu çizmeye karar veren Huawei, yazılım ve donanım konusunda büyük atılımlar yaptı. En dikkat çeken yenilik ise tamamen kendine ait işletim sistemini çıkarması.

Gelecek ay çıkması planlanan Mate 30 Lite’ da HarmonyOS kullanılacağı yönünde açıklamalar yapılırken, Huawei’ den resmi bir açıklama geldi. Eylül ve yakın bir ay içerisinde yeni işletim sistemli telefonu çıkarmayacak. 

Bu açıklamaya bakılırsa geri adım atmış gibi duran şirketin büyük ihtimal 2020′ de yeni modellerde deneme yapması planlanıyor.

Huawei ne yapacaktı?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Mate 30 Lite Çin modelinde kendi yazılımını kullanacak ve global modelde ise Android olarak çıkaracağı bekleniyordu. Şirket Başkan Yardımcısı’ nın ABD’ de yaptığı bir açıklamada 2019′ da bu şekilde bir düşünceleri olmadığını vurguladı.

Huawei’ nin telefon hariç diğer cihazlarda yazılımını test edecek ve belki 2020′ ye yine ilk cihazı Çin’ de satışa çıkaracak.

Şu an için bağımsız hareket etmenin faturası belki ağır olacağından ilerleyen zamanlara bırakmış olabilir. Bağımsız yazılımı daha maliyetli olabilir.

Honor TV’ de Harmony OS kullanan şirket yakında HarmonyOS akıllı saati tanıtması bekleniyor.

Huawei HarmonyOS için geri adım mı attı

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak