Huawei HG658c fiber modem kurulumu

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Huawei HG658c Fiber modem kurulumu Wifi kablosuz ayarları. Fiber modem arayüz şifresi ve güvenlik kurulumu nasıl yapılır? Müşteri hizmetleri çağrı merkezi telefon numarası!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ülkemizde artık DSL modemlerin kullanımı yavaş yavaş sona erebilir. Çünkü artık büyükşehirlerden başlayarak bir çok ilimizde fiber altyapısı kurulmaktadır. Fiber internet evlerimizde kullandığımız DSL internetin yerini almaya başladı. Peki Fiber internet nedir?  DSL internetten farklı nedir? bu soruların cevapları ile makalemize başlayalım.

Fiber internet, internet alt yapısı normalde bakır olan DSL alt yapının yerine intertin abonelere fiber kabloları ile ulaştırılmasıdır. Fiber kabloların özelliği ise son kullanıcıya daha hızlı bir internet imkanı sunmasıdır. Ülkemizde fiber internet altyapısı yeni kurulduğundan dolayı şuan itibari ile son kullanıcıya yani evlerdeki bireysel abonelere 1000 Mbps hızında internet hizmetinin sunulmasıdır. Fakat fiber internet aslında daha hızlı veri aktarma imkanına sahiptir. Örnek olarak ise Amerika gibi internet alt yapısı gelişmiş ülkelerde 8000-9000 Mbps hızında internet kullanıcılara verilmketedir. Bu güne kadar ülkemizde fiber alt yapısının olmaması veya diğer fiberlere göre daha yavaş fiber internet kullanılması fiber altyapısının maliyetli olmasından kaynaklanmaktadır. Bu girişimizden sonra fiber altyapısı olan bölgelerde kullanılan Huawei HG658c Fiber modemin kurulum ayarlarını aşağıdaki başlığımız altında bulabilirsiniz.

Huawei HG658c Fiber modem kurulum ayarları

İlk önce modem kablolarını taktıktan sonra bilgisayarınızda bulunan tarayıcılardan herhangi birinden 192.168.1.1 sayılarını adres çubuğuna yazarak enter tuşuna basınız.

Huawei HG658c Fiber modem kurulumu nasıl yapılır

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yukarıdaki adrese girdiğinizde ise sizleri şifre ekranı karşılayacaktır. Bu ekranda kullanıcı adı ve şifre bölümlerini doldurup giriş yap tuşuna bastığınızda ise modeminizin arayüzüne ulaşabilirsiniz. Eğer modemin arayüzünden şifre ve kullanıcı adını değiştirmedi iseniz fabrika ayarlarında yüklü olarak kullanıcı adı vodafone şifrede yine vodafone şeklinde gelmektedir.

Huawei Fiber modem kurulumu

Yukarıdaki ekrandan sonra aşağıdaki gibi bir kurulum sihirbazı sizleri karşılayacaktır. Burada bağlantı tipini PPPoE şeklinde yapınız. Kullanıcı adı kısmına internet aboneliği kullanıcınızı altında yer alan şifre bölümünede şifrenizi giriniz. İlk kısmında yaptığınız ayarlardan sonra 2. kısımda yer alan kablosuz internet kullanımı ayarlarınızı yapabilirsiniz. İlk önce kablosuz interneti kullanmak isterseniz “Aktif” yazan yazının karşısında yer alan kutucuğu işaretleyiniz. Ardından kanlosuz ağ adı bölümünü doldurunuz. Güvenlik seviyesini WPA-PSK şeklinde yapınız. Aşağıda yer alan kıma ya kendiniz bir şifre yazınız veya modemin sizin için şifre üretmesini sağlayan şifre oluştur tuşuna basınız.

Huawei Fiber modem kurulumu nasıl yapılır

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2017, 16:20

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.