Huawei Mate 10 Lite özellikleri

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Huawei Mate 10 Lite telefon modelini bu haberimizde incelmeye çalışacağız. Genel olarak Huawei Mate 10 Lite modelinin teknik özelliklerini haberimizde bulabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Huawei Mate 10 Lite modeli arka bölümde sahip olduğu çift kamera ve ekran kas oranının piyasada yer alan telefonlardan çok fazla olmasıyla dikkatleri üstüne çekmektedir. Huawei Mate 10 Lite modelinin diğer donanım özelliklerini aşağıdaki balığımız altında incelemeye başlayalım.

Huawei firması daha önce piyasaya sürdüğü Mate 10 Pro modelinden farklı olarak metal kasa kullanan firma telefona oval bir görünüm kazandırmıştır. Bu yeni telefon modelinde siyah, altın ve mavi renkler bulunmaktadır. Ayrıca cihazın kalınlığı 7.5 mm iken ağırlığı ise 164 gramdır. Cihazda bir çok yeni teknoloji kendi,ne yer bulurken USB Type-C yerine microUSB kullanılmıştır.

Huawei Mate 10 Lite özellikleri

Huawei Mate 10 Lite özellikleri

Firmanın çıkaracağı bu yeni modelin ekran büyüklüğü 5.9 inç boyutunda olup Full HD+ çözünürlüğe sahip olacak. Ayrıca telefonun ekran kasa oranı ise %76.5 oranındadır. Ayrıca Mate 10 Lite modelinde 482 nit parlaklık değeri bulunmaktadır. Bu rakamı sizlerle paylaşmamızın sebebi bu değerde güneş ışığı altında rahatlıkla telefonunuzu kullanabilirsiniz. Ekran özelliklerinden sonra işlemci olarak ise sekiz çekirdekli Kirin 659 işlemci bu modelde kullanılmıştır.bu işlemcinin ilk dört çekirdeği 2.36 GHz hızına sahipken diğer dördü ise 1.7 GHz hızına sahiptir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yukarıdaki işlemcinin yanı sıra telefonda 4 GB ram kullanılmıştır. Depolama alanı olarak ise 256 GB kadar microSD kart desteği bulunmaktadır.

Bu yeni telefonun en çok dikkat çeken yeri ise kamerasıdır. Ön kısımda F/2 diyafram değerine sahip 13 MP ve 2 MP iki farklı kamera bulunurken arka bölümde ise F/2.2 diyafram değerine sahip 16 MP ve 2 MP arka kamera bulunmaktadır. İkinci olarak konulan kameralar ise potre modu özelliği bulunmaktadır. Telefonun diğer modellere göre resim çekme işlemi çok iyi yaptığını rahatlıkla söyleyebiliriz. 


Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2018, 17:01

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.