Huawei MEETime nedir görüntülü arama yapma

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

MEETime canlı video Huawei kullanıcılarının kullanımına kademeli sunulmaya devam ediyor. Yeni arayüzle bazı ülkelerde olan bu özellik ile görüntülü arama nasıl yapılır?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Huawei MEETime, görüntülü arama uygulaması yeni EMUI sürümüyle kullanıcılarına ayrı bir deneyim sunacak. HD görüntülü arama özelliği ile yerleşik video görüşme ne kadar tutulacak zamanla göreceğiz. 

MEETime, bazılarına göre Facetime kopyası olarak tanımlanan ve pek işe yaramayacağı görüşünde olanlar var. Bu işler kalite yanında birazda reklama bakar diye düşünüyoruz. Diğer uygulamalardan azda olsa farkları olması tercih nedenlerinden biri olabilir.

Uygulama kullanımdayken dahi testlerine devam edileceği bilinen bu özelliğin henüz tam detayları belli olmadı. Aynı anda kaç kişiyle görüntülü arama yapılabiliyor, şifreleme yetkinliği, paylaşılan dosya formatları ve doğrulamadan sonra hat gereksinimi gibi detaylar yakında belli olacak.

Uygulama numara engelleme düzeyi ve gizlilikle alakalı ayarların görüntüleri kısa sürede internette dolaşacaktır. Acaba WhatsApp’ a benzer tarafları neler olacak? Durum paylaşımı ve hesap gizleme gibi detaylar yayınlandığında yazımıza ekleyeceğiz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bilinen özelliklerden;

  • Gelişmiş şifreleme
  • Düşük ışık ortamlarda yani karanlıkta iyi görüntü
  • Yüksek ses kalitesi
  • HD arama kalitesi
  • GPU turbo
  • Mesaj panosu
  • Karanlıkta görüş
  • Ekran paylaşımı

Gibi çok önemli özellikler ile karşılaşabilirsiniz.

Çin kullanıcılarının test ettiği MEETime, Türkiye kullanıcılarına çok yakında geliyor. OTA güncellemesiyle yeni arayüz sürümüyle ulaşılacak.

Huawei MEETime nasıl kullanılır 

Yayınlanan görsellere bakıldığında arama kısmında canlı video seçeneği eklenmiş olarak görülüyor. Canlı video simgesi çıkmıyor diyenler için zamanla gelecek ve geldi ama görünmüyor ise ya yenü güncelleme yüklenmedi ya da uyumlu olmayan bir cihaz kullanılıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Tanıtım videosunda ekran paylaşımı özelliği için görüntülü konuşma sırasında internetten yapılan bir aramanın görüntüsü paylaşılıyor. Bunun için arama ekranında “Share screen” yani “Ekran paylaşımı” işaretine dokunuluyor.

Huawei MEETime nedir görüntülü arama yapmaHuawei MEETime canlı video çıkmıyor


Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2020, 00:50

ETİKET:
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.