Huawei micro SD kart taktım veri sızıntısı tehlikesi ne demek

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Huawei "SD karta geçirirseniz veri sızıntısı tehlikesi doğabilir ve telefonunuz şifrelendi konumlar arası geçiş yapmadan önce lütfen yeni depolama konumunun güvenli olduğundan emin olun"

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Huawei depolama konumu güvenliği ve veri sızıntısı tehlikesi ne demek ya da nedir diyorsanız cevabı yazıda…

Huawei’ de yetersiz depolama sorununda ortaya çıkan yer sorunu için kullanıcılar harici bir bellek almaya yöneliyor. Bu durum çoğunlukla eski modellerde veya aşırı şekilde kullanım yapan kullanıcılarda görülüyor. Görülenlerin çoğunun telefonunda depolama alanını 16 GB oluyor. Şu zamanda aşırı fotoğraf çekenlerde Bip ve WhatsApp kullananlarda öneri alan en az 32 GB olması.

Alınan karta dikkat ediniz. Düşük hızla çalışan SD kartlardan uzak durunuz. İki kat fiyat farkıda olsa hızlı çalışanları alırsanız veri aktarımında ve işlemlerde çok beklemeden hızlı bir şekilde yaparsanız.

Huawei’ ye hafıza kartı taktığınızda “taşınabilir depolama birimi” olarak ilgili ayarlardan göreceksiniz. Depolama başlığı altında “dahili ve taşınabilir depolama” şeklinde çıkacak.  

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Huawei micro SD kart taktım veri sızıntısı tehlikesi ne demektelefonunuz şifrelendi konumlar arası geçiş

Huawei micro SD kart veri sızıntısı tehlikesi ne demek

Huawei hafıza kartı taktığınızda (SanDisk Ultra micro SD HC) “dahili depolama kullanımda varsayılan depolamanın konumu SD karta olarak geçirirsen veri sızıntısının tehlikesi doğabileceği ve geçişin tamamlanması içinde telefonunuz yeniden başlatılmalıdır. Devam edilsin mi” şeklinde uyarı geldiyse bunun ne olduğu aşağıda bulacaksınız.

Telefona dışarıdan bir bellek takıldığında dışarından bir müdahale gibi algılayacağından bu uyarıyı vermekte. Takılan kartta virüs varsa telefona bulaşabilir. Veriler kayıt edilirken taşınabilir. Telefonun güvenlik yazılımı micro SD karta müdahale edeeyebilir.

Huawei telefonunuz şifrelendi nedir?

Huawei telefonunuz şifrelendi konumlar arası geçiş ve depolama konumun güvenliği nedir? Cihaza SD kart taktıktan sonra yeni bir hafızayı algıladığından ve kullanım için onaylamadan önce güvenliğinden emin olmadan işlem yapmamanız konusunda uyarmakta. Sorun yok kartı biçimlendip kullanabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2019, 22:41

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.