Huawei rehberde kayıtlı olmayan numaraları engelliyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Huawei rehberde kayıtlı olmayan numaralardan gelen aramalar engelleniyor. Çağrı engelleme özelliğinde tüm aramalar, yabancı ve gizli olanlar görünmeden durdurulabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Huawei‘ de rehberde olmayan telefon numaraları arayınca engelleniyor sorunu yaşayanlar için kesin çözüm adımlarını aktarayacağız. Bu duruma bir kez şahit olduk ve nasıl ilgili özelliğin açıldığını bilemedik. Ama tahmini ayarlar kurcalanırken yapılmış olabilir. Bu durum mesaj engelli olarakta yine karşımıza çıkmıştı. Tabi herkes için net bundandır diyemiyoruz ama çoğunlukla cihazdan açıldığını düşünüyoruz.

Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımızın telefonunda karşılaştığımız kim ararsa arasın direk engelleniyor durumunu incelerken ekradan bir uyarıyı fark etmediyseniz gelen aramalardan haberiniz olmayabiliyor.

Arama ekranında gelen tüm aramaları, tüm yabancıları ve gizli kısıtlanmış numaraların engellenmesini gelişmiş seçeneklerden uygulayabiliyorsunuz. İşte burada yabancı denilen kavran rehberde yer almayan numaralar için geçerlidir.

  1. Arama kısmına geçiniz ve 3 noktalı alana tıklayın.
  2. Engellenenler kısmında kendiliğinden ekli olan numaraları kaldırın.
  3. Noktalı alandaki “Ayarlar” kısmına geçin.
  4. Arama kurallarına bakınız.
  5. Burada size uygun bir devam ediniz.
  6. Gelen aramaları engellemesini durdurmak için açık olanları kapatın.

Yukarıdaki alana girdiniz ve seçeneklerin kapalı olduğunu gördüyseniz yardımcı koruma uygulaması varsa devre dışı bırakıp test ediniz. Aşağıda resimli olarak adım adım bölümlere yer verdik ve hala problem yaşatıyorsa birde telefonu kapatıp açınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Huawei rehberde kayıtlı olmayan numaraları engelliyor

Görseldeki bölüme bazı modellerde farklı alandan da ulaşılabiliyor. Tahmini bu markanın çoğu cihazında aynı yerden işlem yapılır. Kısayol gibi bir şey diyebiliriz.

Huawei kayıtlı olmayan numaralar engelliniyor

Telefonda veya sim kart olmayan numaraların engellenmesi “Tüm yabancıları engelle” alanından yapılmakta.

Huawei kayıtlı olmayan numaraları engelleme

Huawei kayıtlı olmayan numaralar engelliniyor ise çözümü çoğunlukla yukarıdaki adımlarda bulacaksınız. Eğer hala devam ediyorsa #002# tuşlaması ve #21# tuşlamasını uygulayınız.


Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2021, 17:39

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir