Huawei SD RAM ve Wi-Fi ittifakı kısıtlaması

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Huawei için yine ABD kuruluşlarından kısıtlamalar geldi. WiFi, SD kart ve RAM standartları kuruluşlarından Hauwei için üyelik askıya alındı açıklaması.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

ABD’ nin Huawei yaptırımları nedeniyle birer birer kuruluşlardan ilişkileri askıya alma kararı devam ediyor. Buna en son Wi-Fi ittifakı’ da katıldı. 

Huawei’ nin üstüne ne düşüyorsa yapacağının beklenmesi ve açıklanması yeterli görülmedi ve yaptırımlar devam ediyor. Wi-Fi ittifakı’ndan yapılan açıklamada geçici bir süre Huawei’ nin üyeliği kısıtlandı. Bu kararla şimdilik kablosuz alanda teknolojik gelişmelere etkisinin olamayacağı anlamına geliyor.

Bu oluşum ABD şirketleriyle oluşan bir konsorsiyum. Yine ABD’ nin elinde olan bir güç. İstediklerinde istedikleriyle ters düşüp bir dizi yasaklama getirebiliyorlar. Bunu denetleyen dünyada geçerli bir mekanizmada yok.

Huawei Wi-Fi, JEDEC ve SD kısıtlaması

Geçici kısıtlamayla alakalı Ticaret Bakanlığının kararlarına uygun olarak yapıldığı açıklandı. Şu an için sadece üyeliği kısıtlanan Huawei’ nin Wi-Fi standarlarını kullanmaya devam edecek. ABD şirketleriyle iş yapabilme için verilen süre Ağustos’ a kadar sürecek.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

JEDEC ve SD Birliği tarafından da Huawei’ ye kısıtlama geldi. Yani ABD şirketleri ve kuruluşları boş durmuyor bir bir safını belli ediyor.

  • SD, SD kart üretim standartlarının belirlendiği kuruluş. 
  • JEDEC, RAM ve USB standartlarının belirlenmesini sağlayan yer.

Huawei SD RAM ve Wi-Fi ittifakı kısıtlaması

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak