Facebook Lite nedir ne işe yarar

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Facebook uygulamasını kullanırken telefon çok yavaşlıyor mu? O zaman Facebook Lite nedir ne işe yarar yazımız işinize yarayacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Facebook video izlerken duraklama oluyor veya telefonu yavaşlatıyor diyorsanız, Facebook Lite uygulaması çok işinize yarayacağını düşünmekteyiz.

Facebook’ ta hızlı fotoğraf palaşma ve hızlıca video nasıl yüklenir diyenlere bir öneri uygulamamız olacak. İnternet paketi hızlı bitiyorsa, elefon yavaşlıyorsa ve daha az internet tüketimini sağlamak istiyorsanız o zaman size önereceğimiz Lite uygulamasını muhakkak kullanınız.

Facebook Lite, Facebook’ un resmi uygulamasıdır. Normal uygulaması ağır çalıştığından ve mobil internet veri tüketimi çok yaptığından Facebook tarafından bu uygulama çıkarıldı. Uygulama küçük dosya boyutuna sahip olduğundan hem hızlı yüklenir hem de çok az yer kaplar.

Facebook Lite ile paylaşımlar daha hızlı açılır. Tabi bu bazen telefonlara göre değişebiliyor. Nedeni bizimde bazı cihazlarda test ettiğimizde paylaşımların ekran geç düştüğüne şahit olduk.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Programın arayüzü biraz yapmacık gibi duruyor. Mesajlara cevap yazmak sitediğimizde de çok beklediğimiz zamanlar oldu. Birde bildirimlerde sanki aksaklık gördük. Tabi bu denediğimiz zamanlarda olan bir durum olabilir.

Facebook Lite nedir ne işe yarar
Facebook Lite nedir ne işe yarar

Facebook Lite ne işe yarar?

Facebook Lite uygulaması, paylaşacağınız fotoğraf veya video’ yu hızlı bir şekilde yükler. Hem az veri tüketir hemde hızlı çalışır. Uygulama aynı zamanda düşük internet bağlantılarında sorunsuz çalışır. Facebook’ ta yapılan paylaşımlar ve etkinlikte 2G / 3G ve 4.5G LTE internet bağlantılarında sorun çıkarmadan çalışmaktadır.

Özellikle Android işletim sistemine sahip cihazlara özel olarak tasarlanmıştır. Kontrolsüz internet paket veri kullanımını engelleyerek daha az veri kullanımı ile erişim yapmanızı sağlar.

Lite, aynı zamanda bağlantı zayıflığı nedeniyle internet bağlantı kopmalarını da önler. Sizde Android cihaza sahipseniz ve internet paketi’ nin hızlı bir şekilde bitmesini istemiyorsanız, bu uygulamayı denemenizi öneririm.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Kullanımda aksaklıklar yaşayanların önceki versiyonlara bakmalarını önermekteyiz. Kullanılan cihazlardaki yazılım versiyonları ile uyum sıkıntısı yaşandığı zamanlar olabiliyor.

Facebook versiyonu için alternatif yükleme

Facebook uygulamasını yani bazılarının dediği şekil Face son sürümü Samsung ve çok sayıda telefon markası için nasıl indirilir ve yüklenir kısa bir bildirimiz olacak.

Facebook’ u cep telefonda ve tablette daha kolay kullanmak için Facebook Mobil uygulamasını kullanmanız gerekmektedir. Uygulamayı yüklemeden önce yazımızı tamamen okumanızı öneririm.

Dünyada en çok tercih edilen sosyal paylaşım sitesi Facebook’ u, mobil cihazlarda kullanmak ister misiniz! Neden olmasın ama Facebook resmi mobil uygulamasını kullanan bazı kullanıcılar, uygulamada bazen sorun yaşadığı yönünde şikayetlerde bulunmuşlardır.

Haberimizin en alt tarafında yer alan bağlantılar kullanılabilir. Artı aratarak ulaşabilirsiniz. Facebook uygulamada yaşanan sorunlardan dolayı alternatif resmi uygulamasını tercih edebilirsiniz. 

Eğer uygulamadan memnun kalmazsanız, Facebook’ un resmi bir uygulaması olan Lite denenebilir. İlgili bağlantı kullanarak sosyal ağdan video izleme, arkadaşlarınızla iletişime ve paylaşımı bu uygulama ile kolaylaştırınız.

play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.katana&hl=tr ve itunes.apple.com/app/facebook/id284882215 adresten indirip, cep telefona ve tablete yükleyebilirsiniz.

Uygulamada gelen şikayetlerden de söz etmek istiyoruz. Açarken bekliyor veya kullanırken ara ara donmalar oluyor. Uygulama ekrana geliyor ama hesabım görüntülenmiyor. 

Facebook, 2015 yılı içerisinde uygulama ile ilgili sorunları doğruladı. Uygulamasındaki hataların giderilmesi ve performanslı çalışması için gerekli çalışmaların başladığını açıklamıştı. Ama hala bu gibi sorun yaşayan kullanıcılar için Facebook Lite uygulamasını kullanmanız önerilir. 

Lite uygulaması hem sorunsuz hızlı çalışıyor, hemde internet kota dostudur. Yani internet paketi kullanıyorsanız, normal uygulamada kullanılan veri tüketimi minimum seviyede. 

Facebook hesabınızdan uygulamaya giriş yaparak, hesabınıza eklediğiniz insanlarla iletişime geçebilir, onlarla paylaşımlarınızı yapabilirsiniz. Uygulama üzerinden aileniz ve arkadaşlarınız neler yapmış, hangi fotoğrafları ve videoları paylaşmışlar, sizin ve arkadaşlarınızın paylaşımlarını kimler beğenmiş ve kimler yorum yapmış inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda Facebook’ da yer alan oyunları oynayabilir ve oyunlara arkadaşlarınızı davet ederek birlikte de oynama imkanına sahipsiniz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.