IBM tırnak boyutunda işlemcide 30 milyar transistör

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

IBM' nin tırnak boyutundaki işlemcinin içine 30 milyar transistörü yerleştirme başarısı ile yeni işlemci teknolojisini duyurdu. Daha düşük enrji ama maksimum performans.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Başarılması güç bir hedefe daha başarıyla ulaşan IBM, 5 nm’lik yeni işlemci teknolojisini açıkladı. En ünlü bilgisayar üreticilerinden birisi olarak bir dönem teknoloji sektörüne damgasını vuran IBM, 30 milyar transistörü sığdırdığı 5 nanometrelik tırnak büyüklüğündeki işlemcilerle yine dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bu yeni gelişme ile birlikte geleceğin işlemcilerini yarattığı söylenen IBM, son zamanlarda daha çok patentler üzerinden para kazanmaya yöneldi.

Düşük enerji, maksimum performans

Neredeyse imkansız denecek kadar küçük bir alana sıkıştırılan transistörler, çok düşük enerji harcayarak maksimum düzeyde performans gösterecek. Bu yeni teknoloji ile birlikte akıllı telefon sektöründe yeni bir çağ başladığını belirten mühendisler, daha az ısınan ve daha az enerji tüketen işlemcilerle daha büyük hızlara ulaştıklarını belirttiler.

IBM tırnak boyutunda işlemcide 30 milyar transistör

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

IBM tırnak boyutunda işlemci

Bu yeni teknoloji ile tanışmak çok da hızlı olmayacak gibi görünüyor. Henüz 7 nm cihazları ile bile karşılaşamadığımız düşünüldüğünde 5 nm cihazları ile tanışmamızın önünde yüksek ihtimalle 4 veya 5 sene olduğu su götürmez bir gerçek. Buna rağmen bu teknolojiye sahip olduğumuzu bilerek yaşamak, geleceğimize dair daha büyük umutlar beslememizi sağlıyor. Sizin anlayacağınız önümüzdeki 5 yılın teknolojisi şimdilik hazırlanmış durumda ve bizler tarafından kullanılmayı bekliyor. Şunu da ayrıca belirtmeliyiz ki, 5 nm teknolojisi yalnız mobil cihazlarda değil, bilgisayar işlemcileri ve ekran kartlarında yapılacak yenilikler açısından da oldukça büyük fark yaratacak. Teknoloji haberleri

Teknoloji haberleri

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak