Instagram beğeni gizleme kararı

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Instagram beğeni sayısını kaldırma kararı aldı. Artık beğeni sayısı görülmüyor şikayetleri başlayabilir. Kimin kaç beğeni aldığı görünmeyecek.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram’ ın aldığı bir kararla artık beğeni sayıları görünmeyecek. Alınan bu karar Nisan’ da alındı ve yeni uygulanmaya başlandı. Şu an yedi ülkede başlatılan uygulama kademeli olarak globale yayılacak. 

Beğeni butonu kalmaya devam edecek ama başkaları ne kadar beğeni aldığını göremeyecek. Bu değişimin nedeni kullanıcıların beğenilerin sayısına odaklanmış olmaları.

Instagram beğeni sayısı artık kriterlerden biri olarak sayılmayacak. Şirket yavaş yavaş uygulamaya almasının nedeni anladığımız kadarıyla gelen tepkileri ölçmek için yapıyor. 

Çoğu kullanıcı takip ve beğeni sayılarına odaklanmış durumda. Çoğunluk gösteriş ve ticari boyutuna bakıyor. Bunun farkında olan şirket kullanıcı etkileşimine yönelik adımlar atıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram beğeni gizleme kararı

Instagram beğeni kaldırma yanında birde sıkı politika kararı aldı

Yeni düzenlemede birde politikalarda sıkılaştırma görülüyor. Artık daha katı bir politika uygulayacak. Hesabın devre dışı bırakılmasına kadar iş sıkı tutulacak. Paylaşılan içeriklerin yoğunluğuna göre İhlal belli bir orana geldiğinde hesap kapatılacak.

Instagram bundan sonra hesabı kapatmadan önce kullanıcısına uyarı olarak gönderecek. Bununla kullanıcıya bir şans verecek ve itirazın durumuna göre hesabı askıya alma veya devre dışı bırakma kararı alacak.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir