Instagram Beğeni Sayısı Çıkmıyor Gözükmüyor

Andronova
Yazar Andronova 6 Minimum Okuma

Instagram beğeni sayısı çıkmıyor sorunu zaman zaman kullanıcıların canını sıkıyor. Bir ara Instagram beğeni gözükmüyor ağ kaynaklı bir durumla alakalıydı. Gizlilik muhabbeti nedeniyle bir dizi güncellemeler yapılmıştı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram’ da bir kullanıcının paylaştığı gönderinin beğeni sayısı, platformun en belirgin özelliklerinden biridir. Ancak son zamanlarda, Instagram beğeni sayısına bakmanın zararlarına dair artan bir farkındalık var. Peki, Instagram beğeni sayısına bakma alışkanlığı gerçekten zararlı mı? Bu soruya yanıt ararken, beğeni sayısının özelliklerini, sosyal medyanın etkilerini ve beğeni sayısına bakmanın olası sonuçlarını ele alabiliriz.

İlk olarak, Instagram beğeni sayısı nedir ve neden önemlidir? Beğeni sayısı, bir kullanıcının paylaştığı gönderinin kaç kişi tarafından beğenildiğini gösterir. Bu sayı, kullanıcılar arasında popülerlik ölçütü olarak kabul edilir ve bazı kullanıcılar için sosyal medyada başarının bir göstergesi haline gelir. Beğeni sayısı, bir kullanıcının kendine özgünlüğü, yaratıcılığı ve popülerliği hakkında fikir verir. Ancak, beğeni sayısı bir kullanıcının gerçek değerini ölçmez.

Sosyal medyanın psikolojik etkileri de tartışmalıdır. Sosyal medya kullanımı, özellikle de beğeni sayısına bakma, kullanıcılarda kaygı, depresyon, yalnızlık ve kendine güvensizlik gibi olumsuz duygulara neden olabilir. Bunun nedeni, sosyal medyanın genellikle insanları diğerleriyle karşılaştırdığı ve kendilerini yetersiz hissetmelerine neden olduğudur. Bu etkiler, özellikle gençler arasında yaygındır ve sosyal medyanın uzun vadeli kullanımı ile birlikte artabilir.

Beğeni sayısına bakmanın olası sonuçları arasında, bir kullanıcının kendini diğerleriyle karşılaştırmasının yanı sıra, bir kullanıcının paylaşımını veya kendisini beğenmeme kararı alması da yer alabilir. Bu durumda, kullanıcılar olumsuz duygulara sahip olabilirler ve kendilerine zarar verebilirler. Beğeni sayısına bakmanın olumsuz etkilerini en aza indirmek için, kullanıcıların kendilerine ve paylaşımlarına odaklanmaları, sosyal medya kullanımını sınırlandırmaları ve sosyal medyayı gerçek hayattaki etkileşimlerin yerine koymamaları önemlidir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
instagram Reels acilmiyor 1
Instagram beğeni sayısı gözükmüyor

Instagram Beğeni Sayısı Çıkmıyor

Bazen Instagram kullanıcıları, paylaştıkları fotoğrafların beğeni sayısını göremeyebilirler. Bu durumda, Instagram beğeni sayısı çıkmıyor sorunu ortaya çıkabilir. Bu makalede, Instagram beğeni sayısı çıkmıyor sorunu hakkında ayrıntılı bilgi vereceğiz.

Öncelikle, Instagram beğeni sayısı çıkmıyor sorunu genellikle üç nedenden dolayı ortaya çıkar. İlk olarak, Instagram’ın teknik bir sorunu olabilir. İkincisi, hesabınızın gizliliği ayarlarına bağlı olarak olabilir. Üçüncü olarak, Instagram hesabınız spam veya yanıltıcı faaliyetler nedeniyle askıya alınmış olabilir.

Eğer Instagram beğeni sayısı çıkmıyor sorunu ile karşılaşırsanız, öncelikle platformda herhangi bir teknik sorun olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bu sorun sıklıkla Instagram sunucularında yaşanmaktadır ve bir süre sonra düzelebilir. Bu durumda yapmanız gereken tek şey beklemektir.

Eğer teknik bir sorun yoksa, hesabınızın gizlilik ayarlarını kontrol etmeniz gerekebilir. Hesabınızın gizlilik ayarlarından dolayı beğeni sayınızı kimlerin görebileceğini belirleyebilirsiniz. Hesabınızın gizlilik ayarlarına girerek, “Gönderilerimdeki beğeni sayısını kimler görebilir?” seçeneğini “Herkes” olarak değiştirebilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Son olarak, hesabınız spam veya yanıltıcı faaliyetler nedeniyle askıya alınmış olabilir. Bu durumda, hesabınızın güvenlik nedenleriyle geçici olarak askıya alındığını düşünerek Instagram’a başvurmanız gerekebilir. Instagram hesabınızın askıya alındığına dair bir bildirim almadıysanız, Instagram destek ekibiyle iletişime geçerek hesabınızın durumunu kontrol etmeniz önerilir.

Instagram beğeni sayısı çıkmıyor sorunu çözülmüyorsa, hesabınızda bir hata veya sorun olabileceği için Instagram hesabınızın tamamını yeniden kurmanız gerekebilir. Bu durumda, hesabınızın tüm verilerini yedeklemenizi ve ardından hesabınızı sıfırlamak için hesabınızı silmenizi öneririz.

muzik bazi hesaplarda kullanilamiyor 2
Instagram beğeni sayısı çıkmıyor

Instagram Beğeni Sayısı Sorunu

Kullanıcı hesabında beğeni sorunu yaşıyorsa ya da beğeni sayısını göremiyorsa, buna ilişkin ne gibi işlemler yapılması gerektiği hakkında önemli paylaşımlarda bulunacağız.

Kullanıcı farklı cihazlarda hesabını denemesini öneriyoruz. Aynı zamanda farklı internet bağlantılarıyla da denemesi önemli. Sonrasında, hesabını çıkışa atıp tekrardan oturum açmalılar. Duruma göre 3. parti uygulama ve sitelere verilen izinlerin kontrol edilmesi gerekiyor.

Hesabınızın türünü değiştirin: Ayarlarda hesabım seçeneğinden hesabınızı işletmeye dönüştürün. Sorun için tekrardan bir deneme yapın.

Şifrenizi değiştirin: Bu işlemi tarayıcı üzerinden yapın. Geçici sorunlara yönelik bu işlem denenmekte.

Önbellek ve güncelleme kaldır: Telefonun ve uygulamanın önbelleğini ve güncellemelerini kaldırıp deneyin.

instagram Begeni Sayisi cikmiyor
Instagram beğeni sayısı neden görünmüyor

Instagram Beğeni Sayısı Neden Kaldırılmıştı?

Çıkan yeni politika kullanıcı gizliliği açısından gündeme gelmişti ve uzun bir süre yayınlanmayacağı tahmin ediliyordu ama beklenenin tersi oldu.

Peki beğeni sayısı sadece gizlilik için mi yayınlandı. Hayır temel nedenlerinden biri düşük beğeni olan paylaşımın olumsuz etki oluşturduğu ve paylaşımın daha sonra silindiği yaygın hale geldiğinden bu şekilde bir kararın doğru olduğu kanısına varıldı.

Bilgi olarak yakında beğeni sayısını görme hilesi moda olacaktır. Birden çok ücretli ücretsiz programla karşılaşacağız ve çoğu işe yaramayacağınız düşünüyorum. Unutmadan birde kullanılan bazı uygulamalarda hesapta güvenlik zafiyeti oluşturacağını ve hesapların çalınmasına neden olabileceğini belirtelim. Sizin adınıza beğeni ve takiplerle de karşılaşabilirsiniz.

Dikkatli olmanız gereken hususlar bulunuyor

Eskiden beri olan ve artık bu kararla daha ön planda olan beğeni görme uygulaması şeklinde servis edilen çoğu sistemin tehlike saçtığını belirtelim. Hesapların hacklenmesi veya yarar sağlamak adına yerlerde kullanılabilir.

Online görme adı altında sitelere de dikkat ediniz. Arka planında yerleştirilen kodlarla şifrelerin ele geçirilmesi amaçlanabiliyor. Tam işlevi çalışmasa da az işe yarayan sistemler bulunabilir ve bunlar genelde belli bir ücret karşılığında kullanıma sunuluyor. Bunlara dahi verilen paralar çöpe gidebiliyor.

Sonraki: Instagram Reels açılmıyor sorunu

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.