Instagram Beğenileri Gizle çalışmıyor gizlenmiyor

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma

Instagram beğenileri gizle çalışmıyor mu? Instagram beğeniler gizlenmiyor veya gizleyemiyorum sorunu çok sık yaşanmıyor. Lakin, bazılarının yazdığına baktığımızda beğenileri gizle seçeneği çalışmıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Getirilen büyük güncellemeyle Instagram’ da yerini alan beğeni gizleme özelliği nasıl yapılır şeklinde soranlar oluyordur. Peki başkalarının beğeni sayısını nasıl kapatırım?

Ağa yeni gelen özelliklerden birisi olan Beğeni Gizleme özelliği oldukça basit bir işlemdir. Bu özellik ile ister kendi gönderilerinizde ki beğeni sayısını gizleyebilir isterseniz de başkalarının gönderilerindeki beğenme sayılarını kapatabilirsiniz. Ayrıca beğeni sayılarının gizlendiği paylaşımlarda beğenen sayısı ile birlikte beğenen kişilerin kimlikleri de gizlenmiş olacaktır.

Not olarak bir bilgiyi buraya ekleyelim ve devamında yer alanları yazıyı okumaya devam edelim. Yaşadığınız sistem tarafında aksaklık olma olasılığı için araştırınız. Artı hesabınızın türünü değiştirmişseniz bu özellik çıkmayabilir.

Instagram beğenileri gizle çalışmıyor mu?

Bu işlemi kendi hesabınızda uygulamak istiyorsanız fakat beğenileri gizle çalışmıyor diyorsanız, muhtemelen uygulamanın son sürümü telefonunuza yüklenmemiştir. Eğer hesabınızda bu özellik bulunmuyorsa uygulama güncellemesini yapmanız gerekmektedir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Beğeni gizleme özelliği iki şekilde kullanılabilir demiştik. Şimdi bunları inceleyelim:

  • Diğer kullanıcıların beğeni sayılarını gizleme işlemi

Sayfanızda çıkan diğer kullanıcıların postlarındaki beğeni sayısını görmek istemiyorsanız aşağıdaki adımları takip etmelisiniz:

  • Hesabınızın ayarlar bölümüne girin ve bu sekmede yer alan gizlilik butonuna tıklayın. Açılan sayfada gönderiler butonuna tıklayın.
  • Karşınıza beğenme ve görüntüleme sayılarını gizle seçeneği çıkacaktır. Kapalı olan bu özelliği aktif hale getirdiğiniz de diğer tüm kullanıcıların beğenilerini kendinize gizlemiş olacaksınız.
  • Bu adımları gerçekleştirdikten sonra diğer kullanıcıların beğeni sayısı kapansa dahi size ait olan gönderilerin beğeni sayısını diğer kullanıcılar ve sizin tarafınızdan görüntülenebilecektir.
  • Size Ait Gönderilerin Beğeni Sayılarını Gizleme İşlemi

Kendinize ait Instagram sayfanızda gönderilerinizin beğeni sayılarının ve beğenen kişilerin kimliğini gizlemek istiyorsanız şu adımları izlemeniz gerekmektedir:

  • Hani gönderinizin beğeni sayısını gizlemek istiyorsanız profilinizden o gönderiyi bulun.
  • Seçtiğiniz fotoğraf veya videonun sağ üst köşesinde bulunun üç nokta simgesine tıklayın.
  • Karşınıza çıkan menüde ‘Beğeni Gizle’ kısmını seçiniz.

İşlem tamamlandığından seçtiğiniz gönderinin beğeni sayısı ve beğenen kişilerin kimliği diğer kullanıcılar tarafından görülemeyecektir. Diğer kullanıcılar gönderinizin altında ‘X ve diğer kişiler…’ şeklinde bir yazı ile karşılaşacaklardır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Her iki şekilde de gizleme özelliğinden yararlandınız fakat daha sonra gönderilerinizin ya da diğer kişilerin beğeni sayılarının görülmesini istediniz. Yukarıda belirttiğimiz işlemleri tekrar takip ederek beğeni gizle özelliğini kaldırmanız mümkün. Kısacası tamamen tercihe bağlı olup kalıcı bir özellik değildir.

Instagram ‘Beğenileri Gizle’ çalışmıyor gizlenmiyor
Instagram beğenileri gizle çalışmıyor
Instagram beğeniler gizlenmiyor
Instagram beğenileri gizle açılmıyor

Beğeniler gizlenmiyor çözümü nedir?

Beğeniler gizlenmiyor nasıl çözülür sorularına cevaben ufak bazı önerilerimiz olabilir. Aklımıza gelenlerden bir kaçını sizlerle paylaşıyoruz ve bunların bazıları genel çoğu problem için kullanılmakta.

  1. Cihazla alakalı yaşanan olasılıklar.
    1. Ban denilen durumun oluşması.
    2. Yeterli yer kalmaması nedeni ile işlemlerde yaşanan aksaklıklar.
    3. Tarih ayarında yanlışlık yaşanması.
    4. Çıkan bir sürüm yükseltmesinin uyum sorununa yol açması.
    5. Test etmeniz adına başka bir telefonla hesabınız deneyin.
  2. Hesap tarafında yaşanan olumsuzluklar. Ya da kullanıcıyla alakalı durumlar.
    1. Aşırı yapılan her şeyin buna neden olma durumu var. Örnek peş peşe aşırı yapılan yorumlardan dolayı şüpheli olarak görülen davranışlar.
    2. Kullanılan hesabın testi için başka varsa hesabınızla deneyin.
    3. Hesabın ceza almış olması. Verilen cezaya baktığınızda kısmi bazı alanların işlevselliği olmayabiliyor. Profilinize girin ve değiştirebileceğiniz yerleri değiştirmeye çalışınız. Hata verirse sistem arızası veya ceza var demek.
    4. Hesep türünün değiştirilmesi belki yaşanan hesap sorunlarında bir çözüm sunabilir. Ayarlarda bu seçeneği göreceksiniz ve Pro. veya işletme olana geçiş yapınız. Sonra sorunsuz dönebilirsiniz.
  3. Sistemsel, ülke içi ve dışı arızalar.
    1. Yazılım kısmında arıza yaşanması.
    2. Sunucuların bazılarında problem yaşanması.
    3. Ülke içi ve dışı port veya başka arızalar.
    4. Ayar alanında sorunu bildiriniz.
  4. Uygulama kısmında görülen aksaklıklar.
    1. Uygulamaya getirilen yeni versiyonun sorunlu olması. Önceki bir kaçı ile denenebilir.
    2. Telefonun güncelleme alması ve uygulama tarafında uyumsuzluk çıkarması. Burada yine eski instagram versiyonu ile denenmesi gerekiyor.
    3. Android olarak kullanılan telefonlarda bir kaç işlem yapılması gerekebilir.
      1. Uygulamalar kısmına telefondan giriniz ve instagram yazısına dokunun. Sonrasında içeriğinde bulunan seçeneklere dokunulması gerekiyor. Güncelleme ve verilerin kaldırılması gibi.
      2. Uygulamanın ayarlarından önbellekle alakalı temizleme seçeneğini çalıştırılması.
      3. Instagram kaldırılıp ve dosya kalıntılarını temizleyen bakım uygulamasıyla temizlendikten sonra tekrar yüklenmesi. Ya da önceki bir versiyon kurulması.

Bu şekilde giden bir listemiz var ve daha çok yazacaklarımızı da belki sonra ekleriz.

Beğenilerin gizlenmesinde yapılan yanlışlıklar olabilir. Yaptıklarınızı bir daha gözden geçiriniz ve başka özelliklerinde çalışıp çalışmadığının kontrol edilmesi gerekiyor. Geçici denilen sorunlarda gün içerisinde bir şeylerle uğraşılmadan beklenmesini öneriyoruz.

Instagram beğenileri gizle çalışmıyor haberimizin dışında öneri başka ilişkili haberimiz ise, Instagram beğeni yapamıyorum sorunudur.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.