Instagram güncellemeden sonra açılmıyor

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Güncellemeden sonra instagram açılmıyor veya çalışmıyor diyenlerin sayısı dünden beri arttı. Bu hafta çıkan hata, ekranın beyaz şekilde kalması ve çıkmasıyla sonuçlandı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Özellikle son 2 yıldır sürekli sorunla karşımıza çıkan ağın peş peşe yayınladığı sürümlerle onarımda bulunuyorlar. Ya çok büyümesinden ya da geliştirme çalışmalarının yan etkilerinden kaynaklı hataların çıktığını düşünüyoruz. Çıkan uyarıların üç aşağı beş yukarı aynı anlamlar taşıdığı görüyoruz ve kronik denilen boyutta olanlar devam ediyor. Bunlar içerisinde belli başlı hata kodlarını verdiği mesajlar oluyor. 

Sunucu hatalarının ve yazılımında uyum problemlerinin yaşandığı durumlarda bölgesel ve genel olacak şekilde kademeli çalışmama durumları yaşanabiliyor. Güncellemelerden sonra çalışmıyor sorunu aciliyete göre yenisi ile gideriliyor. Bu yılda bir kaç veya daha fazla görülmekte. Normalde daha fazla sebeplerden de yaşandığından nedenlerine göre işin boyutu ele alınıyor. Genel değil bazılarında çıkıyorsa, çalışıyor ama sorunlu şekilde yararlanılabiliyorsa o zaman kişilerin kendilerinin çözeceği yöntemler bulunmakta.

Örnek yaşadığımız server hatası, her yıl aksaksız şekilde çıkabiliyor ve error 500 veya x500 şeklinde karşınıza çıkmış olabilir. Sistemsel olayların yanında yurtiçi veya yurtdışı port çıkışlarından kaynaklı da olabiliyor.

Yazılımsal sorunlar, sistemlerde kullanılan yazılımda çıkan beklenmedik hata veya iyileştirme çalışmalarında çıkan aksaklık buna neden olabiliyor. Öneri içeriğimiz olan Instagram beyaz ekran çıkıyor yazımıza bakmanızı ve altta kırmızı yazıdaki öneriyi uygulamadan farklı destek kanallarını zorlamamanızı öneriyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Güncellemeden sonra instagram açılmıyor

Uygulamanın çalışmaması tam test edilmeyen bir sürüm çıkarılmasıyla ortaya çıkmakta. Bazen bu tüm kullanıcıları etkilerken bazende eski telefonlarda görülebiliyor. Yani eski Android sürümünün yüklü olduğu tabletlerde veya telefonlarda daha sık problemler yaşanabiliyor. iPhone’ larda genelde kullanılan sistemde pek görülmüyor diyebiliriz.

Instagram güncellemeden sonra açılmıyor hatası 4-5 gündür devam etmekte. Bugün yaşananların 2022′ de de 2023′ de de karşınıza çıkacağını düşünüyoruz. Tek farkın büyük ihtimal çıkan metin üzerinde değişiklik olacağını söyleyelim.

Güncelleme yapmamış kişiler hatayı öğrendi ise yeni sürümü yüklemede acele etmemesi önerilir. Hatanın çözümü için çıkacak başka bir yeni sürümle sorun ortadan kalkabilir. Tabi çok eski versiyona sahip telefonlarda yine sorunlar görülebilir. www.andronova.net

Instagram güncellemeden sonra açılmıyor

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yukarıdaki beyaz şekilde bir ekran geldiğinde yine aşağıya eklediklerimizin denenmesi gerekiyor. Geçici uyarılarıa araştırılmadan işlem yapılmaması önerimizdir.

Güncellemeden sonra instagram açılmıyor

Güncellemeden sonra instagram çalışmıyor ise çözümü

Sorunun kesin çözümünü ilk bulanlardan biriyiz diyebiliriz. Daha önce belki bir yerlerde çıkmış olabilir ama bu hafta çıkan bu soruna ilk net çözümün cevabını biz yazdık.

Beyaz ekran Instagram açılmıyor kesin çözümü, yüklü olan instagram’ ı telefondan veya tabletten kaldırın ve bir önceki veya eski bir sürümü cihaza kurunuz. Eski sürümlere buradan apkmirror.com/apk/instagram ulaşabilrisiniz. Lakin sürekli liste yenilendiğinden dolayı en baştakilerden ve ortada olanlarından bir kaçını denemeniz mantıklı olacaktır.

Sorunun devam ettiğini belirten kullanıcılara denemeleri için önerilerimiz olacak. Duruma göre o an için farklı sebep olabileceğinden dolayı araştırılması gerekir.

ÖNEMLİ: Bazılarının önceki versiyonları denemeden, dediğiniz her şeyi yaptık şeklinde yazıyorlar. Yazılanlar arasında kırmızı yazıyla belirtiğimiz önerimizi uygulamadan devam ediyor diyerek tekrar yardım isteyenlerle karşılaşıyoruz.

  1. Acaba başkalarında da aynı durum çıkıyor olabilir mi?
    • İlk olarak instagram açılmıyor yazımızın incelenmesini ve Twitter / Google kullanılarak genelde yaşanan bir olumsuzluk var mı kontrol edilmeli.
    • Ülkemizde yaşanan bir arıza veya olağandışı bir şeyler olabilir.
    • Yurtdışında arıza, siber saldırılar veya çok büyük yoğunluklar.
  2. Telefon kapatılarak açılması çoğu zaman işe yaramakta.
    • Uzun süreliğine yeniden başlatılmamış cihazlarda olumsuzluklar görülebilir.
    • Arka plandaki bir şeylerin çalışmasından kaynaklı olumsuzluklar.
  3. Modem tarafında veya kullanılan internetle alakalı durumlar.
    • Modeminde aynı şekilde uzun zaman kapatılmaması sıkıntı çıkarabiliyor.
    • İnternet altyapısında veya port kaynaklı problemler.
    • DNS sorunlarından kaynaklı arızalar.
    • Sık yaptığınız bir şeylerden dolayı engellenmeniz.
  4. Kullanılan cihazların neden olabileceği etkenler.
    • Virüslü sistemler.
    • Yetersiz yer olmasından dolayı sistemlerin düzgün çalışmaması.
    • Tarih kısmında yanlışlık olduğunda sistemin sorun çıkarması.
    • Güncellemelerin baya bir zamandır yapılmaması.
    • Çıkan versiyonun kullanılan cihazla uyum göstermemesi.


Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2021, 18:45

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.