Instagram kabul edebileceğin takip istekleri sınırına ulaştın

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Kabul edebileceğin takip istekleri sınırına ulaştın Instagram çıkan uyarılardan biri. Bazıları bir günde takip sınırını aşabiliyor. Peki engel kaldırılabilir mi?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram kullanımı sırasında kabul edebileceğin takip istekleri sınırına ulaştın hatası alıyorsanız, Instagram tarafından size “Hesabını herkese açık yap” şeklinde bir uyarı gelebilir. Böylece takip istekleri sınırı ortadan kalkar fakat hali hazırda bekleyen tüm takip istekleri kaybolacaktır.

Bu sorun genellikle Instagram hesabınızı gizli hale getirip tekrar geri açma işlemine sık sık yapıyorsanız karşınıza çıkmaktadır. Bu işlemleri yaptığımızda gizlilik ayarı sürekli değiştiği için Instagram’da bu konuda sorun yaşayabilirsiniz. Bir sorun yaşadığınızda hesabı herkese açık yap hatası yaşayabilirsiniz. Bu durumun çözümünü bulmak istiyorsanız, yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Instagram takip istekleri sınırına ulaştın çözümü

Hesabı herkese açık yap sorunu ile karşılaşıyorsanız, bunu çözmek için bazı işlemleri yapmanız gerekiyor Eğer bu sorun tamamen ortadan kaldırmak istiyorsanız, hesabınızı herkese görünür açık bir profil haline getirebilirsiniz. Eğer profiliniz gizli kalsın istiyorsanız, bunu gerçekleştirmek için Instagram limit kurallarına uymanız gerekiyor.

Birçok Instagram kullanıcısı takipçi sayısını ve beğeni sayısını arttırmak için takipçi kasma ya da beğeni kasma yöntemlerini kullanabiliyor fakat bunların belli bir sınırları var. Eğer bu sınırları açarsanız takip etme ve takipten çıkarma kuralları yüzünden hesabınızda bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Gizli profile sahip kullanıcılar takip isteklerini kabul ettikleri sırada beklemedeki istekleri peşpeşe ve hızlı bir şekilde kabul ettiğinde limit dışında kabul etme söz konusu olduğundan kabul edebileceğin takip istekleri sınırına ulaştın hatası karşımıza çıkmaktadır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Gizli hesaba sahip Instagram kullanıcıysanız ve bekleyen çok sayıda takip isteği varsa, bunları tek seferde 50 ile 80 arasında kabul etmeniz sizin yararınıza olacaktır. Fazla istek kabul ettiğinizde Instagram filtreleri bunu spam olarak görebilir. Bu yüzden hesabınızda hesabı herkese açık yap sorunu görebilirsiniz. Bunu çözüme kavuşturmak için hesabınızı gizli olarak devam ettirmek istediğinizde tek bir seferde kabul etmemeniz gerekiyor ve her toplu kabul sırasında arada birkaç saat beklemeniz gerekiyor.

Bir diğer hesabı herkese açık yap hatası çözümü ise hesabınızı herkese açık bir profil haline getirmek. Böylece takip eden kişileri kabul etmek için herhangi bir limitle uğraşmanıza gerek kalmayacak. Profilinizi bu amaçla açık hale getirmeden önce birinci yöntemle belirttiğimiz şekilde takip isteklerini belli periyotlar halinde kabul etmeniz gerekir. Çünkü bekleyen takip istekleri profilinizi açık hale getirdiğinizde kaybolacaktır.

Instagram kabul edebileceğin takip istekleri sınırına ulaştın

Aşırı yapılan şeylerden kaynaklı engellemeler

Yukarıdaki size verilen sınırın dolduğu anlamına taşıyan bir uyarı metnidir. Birde şüpheli olarak algılanan hesapların kısmi veya genel kullanımın engellendiği zamanlarda olabiliyor. Bunlardan aklımıza gelenleri yazıyoruz ve nasıl çözüleceğini ise ek olarak belirtmekteyiz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Herkese açık yapmanıza rağmen sorun devam ediyorsa aşağıdakilere de göz atınız.

  1. Her ne olursa olsun bir şeyi peş peşe veya kademli olarak dahi aşırı yapılmasında bir kısıtlama uygulanabiliyor. Bu sadece takiple sınırlı değişdir.
  2. Aşırı yaptığını ne varsa ara verin ve saatlerce mümkünse hesabınıza giriş yapmayınız. Belli bir sınırı zorlamışsanız belki bir gün işlem yapamayabilirsiniz. Ama devam ederseniz bu süre uzayabilir.
  3. Uygulamaya girerken kullanılan telefon veya internet şüpheli görülebilir. Farklı yerden ve cihazlardan test edilebilir.
  4. Güvenirliği sağlamak adına ek doğrulamaları açınız.
  5. Kimlik onayı ile doğrulama istenilebilir.
  6. Ceza uygulanan hesaplar bazen şüpheli görülmekten, bazen ise şikayet alınarak yaptırım gelebiliyor. Test adına profilinizdeki bir şeylerin değiştirilerek denenmesi gerekiyor. İzin vermezse sistem veya kısıtlama olabilir.
  7. Hesap türünüzü “Pro ya da işletme” yapabilirsiniz. Bu sistem aksaklıklarının çözümü olacaktır.

Unutmadan yapılan paylaşımların içeriğinde sorun varsa bu da sizi engel listesine itebilir. Böyle olasılığın kontrol edilmesi adına son zamanlarda yaptığınız paylaşımları kontrol ediniz. Olası sıkıntılı içerikleri kaldırınız.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.