Instagram kod geliyor ama girilecek yer çıkmıyor

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma

Instagram kod geliyor ama girilecek yer çıkmıyor sorunu bir dönem kronik olarak çok sayıda kullanıcının karşısına çıkmıştı. Şimdilerde pek duymuyoruz ama nadirde olsa bazılarında hala devam ediyordur.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram’da “Kod girilecek yer açılmıyor” sorunu, geçmişte bazı kullanıcıların karşılaştığı ancak sık rastlanmayan bir sorundu. Ancak, e-posta doğrulanmamış veya e-posta/telefon numarasına erişimi olmayan kullanıcıların karşılaşabileceği bir sorun da olabilir. Bu sorun genellikle sunucu kaynaklı olduğu için, aşağıdaki yöntemler her zaman işe yaramayabilir. Ancak, sorunu çözmek için deneyebileceğiniz bazı önerilerimiz var.

Öncelikle, yaşanan sorunların genel olarak mı yoksa belirli bir kullanıcı grubunda mı yaşandığından emin olmanız gerekiyor. Hesabınıza farklı bir kanal aracılığıyla erişebilirseniz, ek giriş yöntemlerinden birini daha eklemenizi öneriyoruz. Ayrıca, hesap türünüzü değiştirmek de sorunu çözmek için faydalı olabilir.

Bu önerilerimizin yardımcı olacağına inanıyoruz. Lakin, bu adımları uygulamadan önce, sorunu çözmek için yardım almaya çalışan diğer kullanıcıların var olup olmadığını kontrol etmenizde fayda var.

Kod gelmeme problemi

Şifre yenileme, hesap doğrulama, e-mail ve telefon numarasında yapılacak değişiklikler için instagram sizden doğrulama kodu ister. Bu aşamada kullanıcı ya doğrulama koduna erişemez ya da instagram kod girilecek yer açılmıyor hatası ile karşılaşır. Bu sorunların ortaya çıkma nedenlerini ve sorunları nasıl çözeceğimizi inceleyelim:

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yoğun kullanıcı sayısını baz alırsak uygulamada binlerce kişi, aynı gün içinde kod talebinde bulunuyor. Bu yığılma sonucunda kod gönderiminde sorunlar ve aksaklıklar oluşabiliyor. Sorunumuz bu şekilde sunucu kaynaklı oluştuğunda beklemeniz veya işlemi tekrarlamanız gerekmektedir.

Instagram’da son güncellemelerden biri, hesap hareketlerinizden farklı bir eylem gerçekleştirildiğinde sizi bilgilendirmek için geliştirildi. Bu bilgilendirme mesajı, SMS veya e-posta yoluyla gönderilir ve içinde size gönderilen altı haneli doğrulama kodunu onaylamanız istenir. Bu mesajı fark etmez veya göz ardı ederseniz “Instagram kod girilecek yer açılmıyor” hatasıyla karşılaşabilirsiniz ve hesabınız geçici olarak askıya alınır. Hesabınıza yeniden erişmek için bir süre bekledikten sonra tekrar giriş yapabilirsiniz.

Doğrulama kodunun doğru bir şekilde e-posta hesabınıza ulaştığından emin olun. Gmail hesabını kullanarak hesap oluşturan kullanıcılar, doğrulama kodunu alamama sorunuyla karşılaşabilirler. Bu nedenle hesabınızı oluştururken kullandığınız telefon numarasının doğru olduğundan emin olun.

Yukarıda bahsedilen tüm adımları takip ettiğiniz halde hala doğrulama kodunu alamıyorsanız, sorununuzu çözmek için şu adımları uygulayabilirsiniz:

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Oturumu kapatın ve cihazınızda bulunan uygulama çerezlerini temizleyin.
  • VPN bağlantısı kurun. ( google play üzerinden bir VPN uygulaması -örneğin veepee- indirdikten sonra telefonunuzdan ayarlar>bağlantılar>diğer bağlantı ayarları>VPN adımlarını izleyerek bağlantı kurabilirsiniz.)
  • Intagram uygulamasını tekrar açın ve doğrulama kodu talebini yenileyin.
  • Şifreniz kayıtlı olduğunuz e-mail veya telefon numarasına gelecektir.

Eğer yukarıda ki adımları izlemenize rağmen instagram kod girilecek yer açılmıyor sorunu yaşıyor ve hesabınıza erişemiyorsanız, [email protected] linkini kullanarak yetkililer ile iletişime geçebilirsiniz.

Instagram kod geliyor ama girilecek yer açılmıyor
Instagram kod geliyor ama girilecek yer açılmıyor

Instagram kod girilecek yer yok

Kodun geldiği halde kodu gireceğiniz alanın açılmaması sorunuyla karşılaşırsanız, bu durumun birden fazla nedeni olabilir. Öncelikle, bazı ağlarda geçici aksaklıklar yaşanabilir ve bu nedenle bildirimlerin gelmemesi veya ilgili alanların açılmaması görülebilir. Bu durumu anlamak için denenebilecek bazı adımlar vardır.

Bir diğer olası neden, hesabınızda güvenlik nedenleriyle kısıtlamaların olmasıdır. Bu durumda, Instagram hesabınızın güvenliğini sağlamak için belirli adımlar atmanız gerekebilir.

Eğer sorun hala devam ediyorsa, Instagram hesabınızla ilgili bir destek talebi gönderebilirsiniz. Bu talep sonrasında, Instagram ekibi sizinle iletişime geçerek sorunun kaynağını tespit etmeye ve çözmeye çalışacaktır. Ancak, bu sürecin biraz zaman alabileceğini unutmayın

  1. Talep sırasında bağlantı kopması.
    • İşlem sırasında internette olası arızalar
  2. Zaman aşımına uğrama (alma ve girme)
    • Bağlantıların geçerlilik süreleri var
  3. Uygulama sürümünde çıkan sorunlar.
    • Gelen güncelleme veya gün içerisinde yaşanan problemler
  4. Tarayıcı kaynaklı sebepler.
    • Geçmiin temizlenmesi gerekebilir
    • Gizli sekme üzerinden test edilebilir
  5. Uygulama tarafında engellemeler.
    • Kısmi dediğimiz şekilde bir ceza alınmışsa belli alanlarda aksaklık çıkabilir
    • Çok sık kod istendiğinde veya aşırı yapılan her şeyden sonra kısıtlama uygulanır 
    • Bir kaç saat bekleyin ve duruma göre 1 gün geçene kadar işlem yapmayın
  6. Telefon kaynaklı olma olasılığı var.
    • Önbellek, uygulama çakışmaları ve dahası
    • Başka cihazla test edin
    • Telefondan uygulamalara girin ve instagram yazısına dokunun. Sonrasında içerisinde yer alan seçenekleri çalıştırınız. (Veriler, önbellek, temizleme/kaldırma)
Instagram kod girilecek yer yok
Instagram kod geliyor ama girilecek yer çıkmıyor

Sonraki: Instagram Onay Kodu Gelmiyor

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.