Instagram kurtarma kodu ile giriş yapamıyorum

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Instagram hesabıma kurtarma kodu ile giriş yapamıyorum şikayetlerinin çoğunun temelinde aynı şeylerin yattığını düşünüyoruz. Belki geçici bir şeyde olabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram’dan güvenlik kodu alamamak bu günlerde en çok konuşulan konulardan biri çünkü sosyal medya forumlarını ziyaret ettiğinizde e-postalarına veya telefonlarına Instagrem güvenlik kodu gelmemesi sorununun nasıl çözüleceğini soran birçok kullanıcıyla karşılaşacaksınız.

Büyük dev sosyal medya Instagram, hizmetlerini kullanmaya gelince artık birçok kısıtlama getirdi, yeni bir hesap sahibi olarak e-postanızı ve telefon numaranızı doğrulamanız gerekiyor ve ayrıca zaman zaman Instagram telefon doğrulaması istiyor hesabınızı istenmeyen erişimlerden korumak için.

Instagram tarafından sık sık telefon numaranızı doğrulamanız istediğinde bu durum bir süre sonra can sıkıcı bir hal alabilir. Geliştirici bunun hesabın korunması için bir önlem olduğunu belirtir. Bu sorunla en çok karşılaşan kullanıcılar ise çoğunlukla pazarlamacılar; daha fazla para kazanmak için her zaman ürünlerini ve hizmetlerini tanıtıyorlar. Kişisel hesap sahipleri, aynı cihazı kullanarak hesaplarına doğal bir şekilde eriştikleri için normalde bu sorunla karşılaşmazlar.

Durum ne olursa olsun, güvenlik kodunu almıyorsanız, bu makale karşılaştığınız sorunu çözmenize yardımcı olacak ve bu özellikte sorunun olmasını nasıl önleyeceğinizi ve size yardımcı olacak birçok önemli şeyi gösterecektir. Instagram hesabınızı yönetmek ve güvence altına almak söz konusu olduğunda sizin için faydalı olabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram doğrulama kodu neden gelmiyor?

Bazı Instagram kullanıcıları, doğrulama kodu almadıklarından şikayet ediyor ve hesabınıza erişmek istediğinizde sinir bozucu oluyor. Yine de, bu sorunu çözmenin yolları var.

Instagram’da takılıp kalmış olabilirsiniz ve hesaplarınıza giriş yapamazsınız. Bunun nedeni, farklı yerlerden veya cihazlardan giriş yapmak gibi konularda giriş yapılması olabilir. Yine de, hesaplarınızı büyütmeyi hedefliyorsanız ve farklı cihazlardan giriş yapıyorsanız, Instagram etkinliklerini otomatikleştirmek için bir Instagram botu kullanın ( takip edin, takibi bırakın, hikayeleri görüntüleyin). Bu, eylem engellemelerini veya farklı cihazlardan/yerlerden oturum açma ihtiyacını ortadan kaldırır.

Instagram sms kodu göndermiyor ise aşağıdaki çözümleri deneyin.

  • Instagram ayarında telefon numarasını kontrol edin
    • Instagram ayarında numara kontrolü yapmanız için: Profili Düzenle / Bilgileriniz / Telefon numaranıza gidin
  • Telefonunuzu kapatıp açın
    • Duruma göre başka cihazdan da deneyebilirsiniz
  • Birkaç saat bekleyip tekrar deneyin
    • Çok fazla denemede bulunanlar için artı 1 gün gibi bir şeye dokunmadan beklemeniz gerekebilir
  • VPN kullanmayı deneyin
    • Bazen vpn veya farklı ağlardan bağlanırkenden kod sorunu oluşabiliyor
  • E-posta gibi başka bir doğrulama kodu deneyin
    • Alternatif giriş seçeneklerinden yararlanılması önerilir. Ekli değilse pek bir seçeneğiniz kalmıyor
  • Ayarlardan telefon numarasını değiştiriniz
  • Daha önce kullandığınız cihazlardan belki sormadan erişim yapılabilir

Bu sıralamadan sonra aşağıdakilere geçiyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram kurtarma kodu ile giriş yapamıyorum

Doğrulama kodu ile hesabıma giremiyorum

Buradaki durum yukarıdakine göre farklı nedenlerden çıkabiliyor. Tabi benzeri durumlarda söz konusu oluyor.

Aşırı yapılan şeylerin bir sonucu oluyor. Ufak veya büyük kısıtlamalar çıkabiliyor. Böyle bir şey yaptığınızdan eminseniz beklemek daha hayırlısı olacak. 

Yukarıdakinin dışında birde cihazla internet ban olayı var. Yani hesabınız henüz kısıtlanmış olmayabilir. Farklı yerlerden ve telefonlardan denenmesi iş görebilir. Diğer başka önerimiz tarayıcı kullanılması. Bu mobil olur ya da bilgisayar olur fark etmeyecektir. Giriş ekranı açılmıyor durumlarında iş gördüğü zamanlar oluyor.

Kısmi cezalarda veya şüpheli görülmelerde bekledikten sonra kendi kendine çözüldüğü zamanlar oluyor. 

Doğrulama kodu ile hesabıma giremiyorum

Hesabın kısıtlanması sonucu kod hatası

Burada ise aşırılık dışında birde şikayet durumlarına göre kısmi bir engellemenin görülebileceğini belirtelim. Her zaman böyle bir olasılık olmuştur ve bekleme dışında yapılan testlere göre yol alınıyor.

Kod ekranı açılmıyor ise uygulamanın önbelleği silinebilir. Hatta Android kullanıcılarının yapacağı önemli bir işlem daha var. “Uygulamalar” alanını açıp “Instagram” yazana dokunarak içerisinde yer alanların çalıştırılması olacak. Verilerin kaldırılması ve güncellemelerin kaldırılması sonucunda anlık uygulama problemi giderilmiş olacak.

Güvenilir cihazlar olarak görülen cihazlarla erişim yapıldığında bazen kod sormadan erişime izin verebiliyor. Test için daha önce kullanılan bilgisayarlarla ve mobil cihazlarla kesinlikle denenmesi gerekiyor. Erişim yapanların ek giriş seçeneklerinden bir kaçını eklemelerini öneriyoruz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.