Instagram mesajları otomatik silme silinmiyor

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Instagram mesajları silinmiyor diyen pek olmuyordur diye düşünüyoruz. Esasında burada sorulmak istenen soru neyle alakalı bunu bilmek gerekiyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Uygulamada otomatik bir süre sonra mesajların silinmesi ile ilgili soru soranlar vardır. Lakin birde hesabın sorunla karşı karşıya kalmasından dolayı silme işlemi yapılmama durumu var.

Yapılan yeniliklerde bazen kullanılan cihazların yazılımlarına göre kullanılmayabiliyor. Başlıkta bulunan özellik yayına alınmaya hazırlanıyor. Yeni çıkmaya hazırlanan otomatik mesaj silme modu sanırız önce Messenger’ a gelmiş ve sonrasında Instagram tarafında kullanılacak.

Yaptığınız sohbetlerin belli bir zaman sonra kendiliğinden silinmesi mümkün oluyor. Yayınlanan bir kaç habere baktığımızda Amerika’ da şu an test ediliyor ve Snapchat geçici mesaj özelliğine benzediği söyleniyor. Modu açtığınızda geçici mesajlaşma aktif olması için karşı tarafından bu ayarı açması gerekiyor. 

Her iki kullanıcının da mesaj kaybolma modunu açtığından sonra kullanım gerçekleşiyor ve daha sonra silindiği bilgilendirmesi yer alabilir. Şirket bazı rakip ağları kısmi olarak kopyaladığı her dönem söylenmekte. Örnek bu yıl reals yeniliği TikTok’ dan esinlendiği biliniyor. Bu konularda şirketler herhangi bir dava açtığını şu an için görmedik. Özellikle ağlarla alakalı söylüyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Son yıllara baktığımızda Facebook’ un eskisi kadar kullanım süresi olmadığını düşünüyoruz. Çok fazla vakit geçirilmediğini söyleyebiliriz. Bir temelde video olan ağlar gibi kullanıma sahip değil diyebiliriz. Dünya genelini incelediğimizde Twitter’ ın yoğun kullanımı, TikTok’ un hızlı büyümesi ve popüler uygulamalar arasına girmeye çalışan şirketlerin çalışmalarını görüyoruz. Bu da zamanla hiç bir sosyal medya mevcut yerini koruyamayacağı anlamını taşıyor.

Türkiye kullanıcılarına açıldığında tahminen;

  • Profilin simgesine dokunularak 3 nokta alanına girilecek
  • Ayarlar kısmında “Gizlilik” bölümüne eklenebilir.

Yakında tahmini sohbet silme modu açılmıyor ya da açık ama mesajlar silinmiyor şeklinde yazanlar olabilir. Böyle bir sıkıntıyla karşılaşanların bu seçeneği kapatıp tekrar açtıktan sonra denemesini öneriyoruz. Duruma göre aşağıdakilere bakınız.

  • Karşı tarafında ilgili modu açtığından emin olunuz.
  • Uygulamanın verilerini ve önbelleğinin silinmesi.
  • Oturumu çıkışa atınız ve tekrardan parolayla giriş yapınız.
  • Güncel instagram sürümlerine bakınız.
  • Kullandığınız sürümü kaldırınız ve bir önceki sürümle deneyiniz.
  • Test edebiliyorsanız başka bir hesapla ve cihazla bakınız.
  • Bölgesel bir durumla karşılaşılabilir. Sonra tekrardan bakılabilir.
  • Hesabınıza bir yasaklama gelmişse şikayet sonucuna göre kısmı bazı şeylerin kullanımı olmayabilir. Test için profile bir şeyler ekleyerek kayıt sırasında hata alınıyor mu bakınız.

Bunlarla denendiğinde kesin bir çözüme ulaşılacaktır. Duruma göre uygulamadan sorununuzu bildirebilirsiniz.

Instagram mesajları otomatik silme silinmiyor
Instagram mesajları otomatik silme silinmiyor
Instagram mesajlar silinmiyor
Instagram mesajları silinmiyor
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak