Instagram mı Facebook mu?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Sizce Facebook mu Instagram mı daha iyi dersiniz? Sosyal ağlara ara ara bazı uygulamalar katılıyor. Bu 2 medya kadar etkili olmasa da büyük kullanıcı sayılarına ulaşanlar var.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Uzun bir süredir insanların sosyal medya denildiğinde aklına gelen uygulamalardan en ünlüleri Instagram ve Facebook’tur. Kullanıcılara hangisi diye sorulduğunda ise bazıları Instagram derken bazıları Facebook demeyi tercih edebilir. Çünkü herkes için farklı yönler ile hitap eden uygulamaların avantajlı ve dezavantajlı yönleri vardır.

Hangisi daha avantajlıdır? Sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımlar bazen dünyanın gündemine bile taşınacak kadar önemli olur. Facebook denildiğinde akıllara gelen paylaşımlar ve profiller olabilir. Son eklenen özelliklerden sonra sadece sohbet veya tanıdıkları bulma amacından çıkan uygulama görüntülü sohbet ve arama özellikleri ile de belli bir kesime hitap eder hale gelmiştir. Bu açıdan bakıldığında ise instagram’ın bu alanda biraz daha az özellik sahibi olduğu söylenebilir. 

Instagram mı Facebook mu?

Facebook mu Instagram mı?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Durum özelliği ile ön plana çıkan Instagram’a rakip olarak Facebook’ta entegre özellikler eklemiştir. Resim ve paylaşımlara önem verenler için ise İnstagram daha iyi bir tercih olacaktır. İhtiyaçlara göre şekillenen tercihlere bakıldığında her ikisini de kullanmayı tercih edenlerin sayısı oldukça fazladır.

Instagram, genelde video ve fotoğraf paylaşımlarında daha çok ön planda. Facebook’ ta ise her türlü kullanım mevcut. Sohbette, online oyunlarda ve sayfalarda çok aktif kullanımı mevcut. Facebook alışveriş alanında da çok etkili bir yapıya sahip.


Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2018, 19:22

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak