Instagram etiketlenen fotoğrafı gizleme

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Instagram etiketlenen fotoğrafı gizlemek için uygulayacağınız adımların güncel halini yazı sonundaki öneri makalemizde bulacaksınız. Bu konuda, eklediğimiz görselde bulunan adımları izleyerek etiketlenen fotoğrafları gizleyebilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Arkadaşlarla çekilen fotoğraflar instagram aracılığı ile paylaşılabilir fakat bazen istenmeyen fotoğraflar paylaşılabilir ve etiketler yapılabilir. Bu etiketlemeyi kaldırmak mümkündür. Fotoğrafı paylaşan kişiden veya etiketlenen görsele ulaşılabilir ve fotoğrafın üstüne tıklanarak etiket kaldırılabilir. Kişinin hesabına girmeden etiket kaldırmak zorlaşabiliyor ve etiketlenen kişi kendi hesabına girerek etiketleri kaldırabilir.

Çok sık etiketlenme durumu varsa ve bu durum engellenmek istenirse instagram hesabında profil ayarlarına girilir ve buradaki hesap ayarlarından izinsiz etiketleme seçeneği engellenir. Böylelikle hiç kimse izin almadan fotoğraf etiketlemesi yapamayacaktır. Başkalarının paylaştığı fotoğraflarda etiket yapılmak istemeyen kişiler bu yöntemi kullanabilir ve istediği zaman bu engellemeyi kaldırarak etiketlemeye izin verebilirler. İstenilen her zaman bu işlem yapılabilir ve etiketlemeler yönetilebilir.

Instagram etiketlenen fotoğrafı gizleme adımları

Bu makalede, Instagram’da etiketlenen fotoğrafları gizlemenin nasıl yapılacağını öğreneceksiniz. Bu yöntemleri kullanarak profilinizi daha iyi kontrol edebilir ve istenmeyen içeriklerin görünürlüğünü azaltabilirsiniz.

Bölüm 1: Etiketlenen bir fotoğrafı gizleme: Instagram’da sizi etiketleyen bir fotoğrafı gizlemek oldukça kolaydır. İşte adımlar:

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  1. Instagram hesabınıza giriş yapın ve profilinizi açın.
  2. Etiketlenen Fotoğraflar bölümüne gidin.
  3. Gizlemek istediğiniz fotoğrafı seçin ve açın.
  4. Fotoğrafa tekrar dokunun ve adınıza dokunun.
  5. “Beni gönderiden kaldır” seçeneğini seçin.

Bu şekilde, etiketlenen fotoğraf profilinizde görünmez hale gelecektir. Ancak, fotoğrafın paylaşıldığı kişinin profilinde hala görünecektir.

Bölüm 2: Birden çok etiketli fotoğrafları gizleme: Bir gönderinin birden çok etiketi varsa, hepsini gizlemek için farklı bir yöntem kullanmanız gerekebilir. İşte adımlar:

  1. Instagram hesabınıza giriş yapın ve profilinizi açın.
  2. Ayarlar’a gidin.
  3. Gizlilik bölümünü seçin.
  4. Gönderiler’i seçin.
  5. “Etiketleri manuel olarak onayla” seçeneğine gidin.
  6. Gizlemek istediğiniz fotoğrafın üzerine tıklayın ve “Düzenle” seçeneğini seçin.
  7. “Gizle” veya “Kaldır” seçeneğini seçin.

“Gizle” seçeneği, fotoğrafı sadece profilinizden gizlerken, “Kaldır” seçeneği fotoğrafı profilinizden kaldırır ve adınızı fotoğraftan kaldırır.

Instagram etiketlenen fotoğrafı gizleme
Instagram etiketlenen fotoğrafı gizleme
Instagram etiketlenen fotoğraf nasıl gizlenir
Instagram etiketlenen fotoğrafları gizleme

Engellenen kişilerin etiketleri kalkar mı?

Daha önceden paylaşılan fotoğraf sahibi Instagram’ dan engellenirse yaptığı etiket otomatik olarak ortadan kalkacaktır. Engellenen kişi, engeli kaldırılana kadar hiçbir fotoğrafta etiketleme yapamaz ve aramalarda etiket yapacağı kişiyi bulamaz. Paylaştığı fotoğraflardaki tüm etiketler kalkar ve tekrardan etiket yapamaz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Engelleme durumlarında iki tarafta herhangi bir bağlantı kuramaz ve bu sebeple etiketleme yapması da mümkün olmaz. Bu yüzden etiketi kaldırmak ve bir daha aynı kişi tarafından etiketlenmek istenmezse kişi engellenebilir ve hesaba erişimi ortadan kaldırılabilir.

Öneri ilişkili makale: Instagram etiketli fotoğraflar nasıl gizlenir

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.