Instagram çıkış yaptın lütfen yeniden giriş yap hatası

Andronova
Yazar Andronova 6 Minimum Okuma
Giriş sorunu yaşayanlara öneriler.

Instagram çıkış yaptın lütfen yeniden giriş yap hatası dün geceye doğru bir çok kullanıcının karşısına çıktı. Şu aralar az bir kullanıcının hala karşılaştığını okuyoruz. Sürekli çıkış yaptın sorunu çıkanlar için, ne yapmalıyım, nasıl giriş yaparım önerilerini sizlerle paylaşıyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Uygulamalardaki ara ara karşımıza çıkan uyarıların bir çoğu zamanla değişebiliyor. Esasında aksaklık aynı ama içerik mesaj metni değişebiliyor. Biz bunu çok sık görüyoruz.

İşlemlerden önce yaşananın ağdaki bir arızdan dolayı çıktığını belirtelim. Kısaca beklemeniz durumunda kendiliğinden düzelecektir.

Test etmeniz adına belki işe yarayacak adımlar şunlardır:

  1. Hesabınıza bilgisayardan girmeye çalıştınız mı? Ya da mobil tarayıcı kullanarak denediniz mi?
  2. Başka bir telefonla oturumunuzu tekrar açmaya çalışır mısınız?
  3. Oturumunuzu açarken kullandığınız giriş yöntemini değiştirerek dener misiniz? Örnek mail, telefon numarası ve bağlıysa diğer sosyal ağ hesabınızla.
  4. Şifrenizi değiştirerek dener misiniz?
  5. Bugün hesabınıza girerken kullanmadığınız bir internet bağlantısıyla hesabınıza girmeye çalışır mısınız?

Çıkış yaptın ne demek?

Şu an çıkan uyarı için cevap vermek gerekirse sistem arızasından sebep oluşan uyarıdır. Lakin genelde çıkma sebeplerinden de bahsetmek istiyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Uygulamadaki erişim problemlerinde mevcut açık olan oturumlar sonlandırılır. Buradaki durum hesabın erişmek istediği oturuma giriş izni verilmemesi. Sunucu kısmında çıkabilecek arızaların dışında uygulamanın yazılım kısmında da aksaklıklar çıkma olasılığı var.

Normal zamanlarda oluşan çıkışa atma sorununda şunların kontrol edilmesini öneriyoruz:

  • Başka kullanıcıların aynı problemlerle karşılaşıp karşılaşmadığına bakmak için Twitter çok yararlı bir ağdır.
  • Kullanılan internetin, cihazın ve erişim yöntemlerinin engellenmiş olma durumları var.
  • Sürekli aynı şeylerin tekrar tekrar yapılmasından dolayı geçici kısıtlamanın oluşması mümkün.
  • Yaptırıma uğrayan hesapların aldığı cezaların bir dolaylı nedeni bu olabilir.
  • Kullanılan telefonun çok eski olmasından dolayı artık desteğin sonlandırılması.

Çok daha uzayan bir liste yapabiliriz. Lakin örnek vermek adına ön plandakileri ekledik. Şimdi gelelim çözüm tarafındaki önerilere.

Çıkış yaptın yeniden giriş yap nasıl çözülebilir?

Ağın kendisinden kaynaklı sebeplerden dolayı genelde beklemeniz daha iyi olacaktır. Yine de denemeniz için aşağıya bir öneri listesi ekliyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Telefonun ve internetin engellenme olasılığını düşünerek alternatiflerle denemeniz gerekiyor. Unutmadan Android kullanıcısıysanız, birde iPhone ile hesabınızı açmaya çalışınız. Bir çok uyarının çözümünde bu deneniyor. Diğer markalardan birinin belki aynı uyarının çıkmasına sebep olacağını düşünüyoruz. Tabi Samsung’ ta çıkıyor diye Huawei’ de çıkacağı anlamını taşımıyor.

Her zamanki gibi bilgisayarın işe yarayacağını düşünüyoruz. Eğer oturumunuzu açabiliyorsanız, hesap ayarından ek giriş yöntemlerinden daha önce açık olmayan seçeneği açılmasını öneriyoruz. Örnek ekli olmayan e-posta, telefon numarası veya diğer sosyal ağ hesabınızı bağlayarak onaylama.

Eklediğiniz yeni oturumdaki seçeneği kullanarak telefonunuzdan tekrar giriş yapmaya çalışın.

Türkiye genelinde veya bölgelerinde oluşabilecek sorunlarda en iyi deneme aracı vpn oluyor.

Farklı oturum açma yöntemi

Tarayıcı kullanımlarında da uyarı alanların birde şu önemli adımı denemesini istiyoruz:

  • Google Chrome üzerinden iki sekme açınız,
  • Birinde instagram hesabınıza ekli olan mail hesabının oturumunu açın,
  • Diğerinde instagram.com adresine girin ve şifrenizi unutmuş gibi işlem yapın,
  • Karşınıza e-posta kullanarak yenileme çıkarsa bunu yapınız,
  • Tahmini mail’ e bağlanarak direk yeni oluşturacağınız şifre ekranı gelecek,
  • Güvenilir olan bir parolayı yazıp onaylayınız.
instagram cikis yaptin 2
Instagram çıkış yaptın lütfen yeniden giriş yap hatası

Uygulamalardaki oluşan problemler

Çok eskiden arada bir yapılan güncellemelerde aksaklıklar yaşanırdı. Yeteri kadar test yapılmamış sürümlerin yayına alınmasından dolayı bir dizi aksaklıkların görüldüğü oluyordu. Şimdi buradaki bunla alakalı mıdır bilemiyoruz. Lakin denemeniz için iki önerimiz olacak.

Cihazınızdan uygulamalar denilen alana girmeniz gerekiyor, buradan instagram’ ı bulun ve içerisine giriniz. İlgili yerdeki seçeneklerden birini deneyin ve tepki alınmadıysa o zamanda diğerine geçin. En çok güncelleme kaldırmanın iş gördüğü oluyor.

Diğer önemli olan önerimiz ise, instagram’ ı telefondan kaldırıp, eski versiyonları internetten bulup ve bir kaçını kurup denemeniz.

Diğer bir başka içeriğimizde bu tarz problemlerde çıkan başka bir aksaklıkta resimlerin veya videoları ters dönmesi durumu.

Görseller ters dönüyor problemi

Instagram müzik ekleyince paylaşımın ters olması sorunu yüzünden Instagram’ ın bu özelliğini kullanamayan kullanıcı sayısı çok fazladır. Müzik ekleme özelliği daha çok yeni olduğu için her telefon ve her hesapta aktifliği kısıtlıdır. Müzik ekleyince ters olmasının bazı sebepleri şu şekildedir;

Müzik ekleme özelliğini desteklemeyen telefonlarda, fotoğraf yüklenirken problem oluşabilir.

Müzik eklerken fotoğrafın ters dönmesi problemi cihazdan mı yoksa hesaptan mı olduğunu anlamak için, farklı bir cihazdan ve aynı hesaptan müzik ekleme denenebilir.

Müzik özelliğini bazı telefonlar güncellerken destekleyemeyebilir. Bu nedenle güncellemenin yenilenmesi beklenmelidir.

Özellik daha çok yeni olduğu için Instagram’da sistemsel sıkıntılar yaratıyor olabilir.

Bir hesap üzerinden bazı etkileşimler çok sağlanıyor ise, o hesaba kısıtlama geldiği için müzik ekleme özelliğine de kısıtlama gelmiş olabilir.

Instagram müzik ekleme terslik sorunu oluştuğu zaman çözebilmek için aşağıdaki adımlar takip edilebilir;

Instagram’dan gelen son güncellemelerin, telefonda güncel hale getirildiğinden emin olunmalıdır.

İlgili hesabından çıkış yapıp, telefon üzerinden uygulamanın tamamen silindikten bir süre sonra yeniden yüklemek çözüm olabilir.

Sistemsel bir sıkıntıysa bir süre problemlerin çözülmesi beklenmelidir. Instagram üzerinden çok fazla etkileşim yapılıp, hesap kısıtlandıysa eğer birkaç gün boyunca beğeni, takipleşme, yorum yapma gibi özellikler kullanılmamalıdır. Kısıtlama kalkınca müzik eklerken paylaşımın ters dönmeyeceği görülür. Ağın bildir kısmından, bu sorunla ilgilenen teknik personelleriyle iletişime geçerek sorun çözüme ulaştırılabilir.

instagram cikis yaptin 1
Instagram çıkış yaptın hatası
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.