Instagram Numara Değiştirme Telefon Numarası Ekleme

Andronova
Yazar Andronova 6 Minimum Okuma

Instagram numara değiştirme ve numara ekleme işlemlerinde uyarı alan veya numara eklenmiyor şikayetinde bulunanlara yönelik önemli önerileri bu içeriğimizde bulacaksınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Aynı zamanda işlemlerde uyarı alanların olacağından dolayı yer verdiğimiz şeylerin bazılarının işinize yaramayacağını şimdiden belirtelim. Kişiden kişiye değişen adımların her ağda bulunduğunu söyleyelim.

Instagram hesabına ekli hattım kapandı ve yenisini ekleyemiyorum sorunu yaşayanlar içinde önerilerimiz olacak.

Instagram hesabıma nasıl telefon numarası eklerim diyenlerle çok sık karşılaşılmakta. Tam zıttı ekli diye silme arayışında olanlarla da karşılaşılmakta ve genelinin hesaplarının çalındığı söz konusu. Bunun için ekli olanın kaldırılarak ve sonrasında numara ekleme adımları resimli anlatım halinde sizlere sunduk.

Dikkat etmeniz gereken hususların olduğunu söyleyerek sonrasında verdiğimiz adımlarla işlemler yapınız. Değişmiyor sorunu çekenlerin uygulamanın oturumundan çıkmaları ve tekrardan parolayla girip denemelerini öneriyoruz. Tabi PC veya tarayıcının kullanıldıktan sonrasında denemelere başlayabilirsiniz. Güncellemenin yapılmasından sonra problemin devam ettiği durumlarda en etkili olan önceki versiyonun tercih edilmesi olacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu ağda hesaba ekli numarayı değiştirmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz. Bunun dışında bilmediğiniz bir numaranın kaldırılmasında izlenilecek yol hakkında kısa bir bilgilendirmemiz olacak.

İster yukarıdaki çark ile ister formla bir talep gönderebilirsiniz. Ayarları gösteren simgeye dokunarak veya profil simgesine dokunabilirsiniz. “Profili Düzenle” bölümüne giriniz ve açılan seçeneklerde aşağıda bulunan ekli numaraya (ekli olmayanlar için telefon simgesine) dokunun. Çıkan bölüme yeni telefon numaranızı yazınız.

  • Numara değiştirilmişse, mevcut numarayı silemiyorsanız, önce bir numara ekleyiniz ve sonrasında siliniz.

Hacklenen durumlarında başvurularda bulunmanız gerekiyor. Sizden hesap doğrulamasında kimlik görüntüsü talep edilme olasılığı var. Bu seçeneğin sunulması için şifre sıfırlamasının veya hesaba erişiminizin olmadığını belirten bir seçeneğin aktif olması gerekiyor.

Instagram Numara Nasıl Değiştirilir ?

Başvurular için ek oluşturmak adına Facebook sayfasında kullanılan bağlantılardan da yararlanılmasını önerebiliriz. Olumlu dönüş alamazsanız yine mevcut ağın kanallarına bakarsınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  1. Değiştirme işlemi iPhone’ dan resimli anlatım ile sunduk. İlk girilecek yer en altta profil simgesine dokunmak,
  2. Orta kısımda düzenle,
  3. En altta doğru kaydırarak telefon yazan yerdeki numaraya dokunun,
  4. Yeni numarayı başına sıfır eklemeyecek şekilde yazınız,
  5. İleri seçeneğiyle onaylayın veya sms ile gelen kodu ilgili bölüme yazın.
Instagram numara değiştirme telefon numarası ekleme
Instagram numara değiştirme telefon numarası ekleme

Yukarıdaki alana girmeye çalışırken veya alt bölümleri açmaya çalışırken geri atıyorsa birde tarayıcı kullanarak test ediniz. Eğer ki güncelleme geldi ve sonrasında çıktıysa öncekilerden birinin kullanılması daha sağlıklı olacaktır.

Instagram numara değiştirme
Instagram numara ekleme
  • Hat doğrulamasında ilgili kodun gelmemesi durumunda çok sık talep etmeden sim kartın başka bir cihaza takılarak denemesini öneriyoruz. Fazla işlem yapanlarda saatlik veya 1 gün mesaj gelmeme sıkıntısı görülebilmekte. Bazı nedenlerden sim kar değişiminde bulunanlar ve operatörünü değiştirenlerde 3 gün kadar bu şekilde sms’ ler gelmeyeceğini belirtelim.
Instagram numara nasıl kaldırılır
Instagram numara değiştiremiyorum sorunu

Instagram Numara Ekleme Nasıl Yapılır ?

Yazımızda farklı bir sisteme sahip bir cihazdan örnekleme yapıldı. İsteyenler Huawei tarzı sisteme sahip cihazlarla deneyebilirler. Eski modellerde yaşanan olumsuz durumlarda farklı cihazla test edilmeli.

Arayüzü farklı olan markalar yer alıyor. Örnek Samsung yoğun kullanılmakta ama yakın yıllarda Xiaomi markasının da büyük satış rakamına ulaştığını görüyoruz. İşlem ekranlarında farklılık olması mümkün. Lakin mantığına baktığınızda birebir aynılarını göreceksiniz.

Yukarıda bulunan görsellere bakarak gerekeli adımları uygulayınız. Bir numara yerine bir başkasını ekleyecekseniz, önce yenisini eklemelisiniz ve sonrasında diğerini kaldırmalısınız. Birde farklı bir instagram hesabında kullanılan numarayı kullanırken birbirinden bağı keseceğiniz anlamı taşıyacaktır. Dikkatli olmanızı öneririz.

Numarayı Ekleyemiyorum

Uyarı olarak şunu belirtelim eklediğiniz numaraya her zaman erişim olması kaydı ile ekleyiniz. Bazıları geçici hesap açmak için kullanıyor ve sonrasında büyük sorunlar yaşıyor. Birde hat kapatma durumu sorunundan bahsetmek istiyoruz. Bazıları numara iptalinden önce hesaplarındaki telefon numarasını değiştirmeyi unutuyor ve sonrasında çok uğraşmak zorunda kalıyor.

Arkadaşlar Instagram gibi çok sıkıntılı bir ağda kapatılan hattın numara değişimi çok zor olmakta. Hesaba erişim olmadığında tek yapılabilecek seçeneğin şifre sıfırlamasında kullanılan öneriler ve uygulamada yardım merkezinde sunulacak seçeneklerin değerlendirilmesi. Birde şirketin diğer ağ uygulamasındaki forumlardan yararlanınız.

  • İşlem yaptığınız telefon dışında birde tarayıcı yardımıyla deneyelim. Her zaman sağlıklı olan bilgisayarla denemek olacaktır.
  • Sürekli aynı ağla bağlantı yapılan hesaplarda şüpheli görülen davranışların kısıtlamaya uğraması.
  • Sistemlerin tarihi yanlış olduğunda da problem yaşatabiliyor.
  • Yapmış olduğunuz paylaşımların içeriğinde sorun varsa kaldırmanız gerekiyor. Hatta böyle durumlardan dolayı kısmı işlem yapamama engeli uygulanır.
  • Ceza alan hesaplarda işlem engeli varsa, beklemekten başka yapılacak pek bir şey olamayacaktır. Yanlış yaptırımlardan dolayı işlem yapıldığını düşünenler itiraz ederek inceleme başlatabilir.

Instagram Numara Eklemede Sorun Yaşayanlara Tür Değişimi

Sosyal medya hesaplarında yaşanan sorunlara yönelik zaman zaman tür değişimi yaparak geçici çözüm sağlarız. Bunun için hesabınızı işletme olarak değiştirin.

Hesabınızı İşletme Hesabına Dönüştürme:

Instagram hesabınızı işletme hesabına dönüştürmek, çeşitli avantajlar sağlar. Bu adım, size daha fazla analitik veri, reklam seçenekleri ve etkileşim araçları sunarak işletme hedeflerinize daha iyi ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

  • Instagram uygulamasında profilinize gidin.
  • Ayarlar’a tıklayın ve Hesap bölümüne geçin.
  • “Hesap Türünü Değiştir” seçeneğine tıklayın.
  • “İşletme Hesabı”nı seçerek gerekli bilgileri ekleyin.

İşletme Profilinizi Optimize Edin:

İşletme profilinizi etkili bir şekilde optimize etmek, markanızın çevrimiçi varlığını güçlendirmenin kritik bir adımıdır.

  • Profil fotoğrafınızı işletme logosu veya tanımlayıcı bir görselle değiştirin.
  • İletişim bilgilerinizi ekleyin (telefon, e-posta, adres).
  • İşletme hakkında kısa ve etkileyici bir açıklama ekleyin.

Analitik Verileri Kullanın:

İşletme hesabınıza geçiş, Instagram analitik verilerine erişim sağlar. Bu veriler, takipçi etkileşimleri, yayın performansı ve hedef kitle analizi gibi önemli bilgileri içerir.

  • Analitik bölümünden etkileşim istatistiklerinizi inceleyin.
  • En çok etkileşim alan gönderilerinizi belirleyerek stratejinizi güçlendirin.

Instagram numara ekleme ya da sonradan Instagram numara değiştirme işlemlerinde sorun yaşayanlara yönelik uygulanacak bir çok yöntemi bu yazımızda anlattık.

Sonraki okunacak konumuz: Instagram destek hattı

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir