Instagram onay kodu eski hattıma gidiyor

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Instagram onay kodu eski numarama gidiyor veya eski telefonuma gidiyor diyenler için işleri çok zor. Yine de numara değişimi yapanlar için bazı önerilerimiz olacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram hesabına ulaşamayanların sayısı gittikçe artıyor. Beğeni hilesi, farklı yerlerden hesap girişleri, şüpheli işlemler, sık sık yanlış şifre girişi ve sıfırlama talepleri hesabın geçici erişime engel sağlayabilir. Instagram bunun için hesap doğrulama ve telefona veya e-postaya doğrulama kodu gönderir. Tabi kullanıcının bunlara erişimi varsa sorun çözülür.

Burada yapılacak iki önerinin iş görebileceği ve diğerlerininde denenmesi duruma göre geliştiricinin sunacağı yeni kanalların açılmasını sağlayabilir. Kapatılan hattın geri alınmasının mümkün olduğunu söyleyelim. 

  1. Numaranız iptal edildikten sonra koduna göre operatörüne teslim edilir. Sonrasında 1 yıl kadar satışı yapılmadığı biliyoruz. Eski sahibinin geri alması için operatörün iletişim noktalarında giderek işlem başlatması gerekiyor.
  2. Aşağıda gördüğünüz gibi uygulamanın üzerinden bir kapı açıldı ve bunlar yardım talebimizi ilettik. Tabi herkes için geçerli olmayacağınız belirtelim. 

Size bir bağlantı kapısı açarsalar güvenlikle alakalı sorularla karşılaşabilir veya kimliğinizin gönderilmesi istenilebilir.

Instagram onay kodu eski telefon numarasına gidiyor

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

6 Haneli kodun gönderildiği yere ulaşamıyorsanız instagram’ ın bağlantılarıyla alakalı adresleri en altaki diğer haberler kısmında yer alıyor. Ama genelde çözümsüz kaldığını söyleyelim. Uygulama üzerinden yardım butonunu deneyin. Yine çözüme ulaşamayanlar Facebook’ un formlarını denesin. Geliştirici her iki kanaldan da geri dönüş yaptığı görülüyor.

Instagram onay kodu eski hattıma gidiyor

Onay sorunu yaşayanların çözüme geç oluşması veya ulaşamama nedenleri

  • Hesap açarken kullandıkları mail adresine erişim yapamama.
  • Hesap açarken rastgele bir e-posta adresini yazmaları ve bu hesabın sahibinin işlem yapması.
  • Hesap’ ta kullanılan cep telefon numarasının kapatılması veya numara değişikliği yapılması.
  • Sim kartın değiştirilmesi ya da operatörünü değiştirmesi.
  • Kullanılan mail adresine güvenlik onya kodunun gelmemesi. (Ağırlıkla Hotmail’ de oluyor.)
  • Hat’ ın faturasının ödenmemesinden dolayı çift taraflı aramalara kapatılması. Faturasızda ise uzun zaman TL yani kontör yüklenmemesi.

Bir şeylerin sık yapılmasından dolayı yapılacak işlemlerde bir uyarının gelmesi mümkün. Yapacağınız aralıklı ve farklı internet erişimlerinden talebinizi iletmeniz. Zaman zaman yasal haklarını arayacağını söyleyenlerle karşılaşıyoruz ve sanki verilen zorunlu bir hizmetmiş gibi tepki veriliyor. Zaten yapılsa dahi bir yanıt verilmeyecektir. 


Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2021, 00:25

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak