Instagram takipçi düşme nedenleri

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Instagram' da takipçilerim düşüyor kaybediyorum diyenler sorunu ilk kendilerinde aramalılar. Genelde kurallara aykırı yollardan biri olan takipçi satın alma sonucu.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Sürekli olarak artan bir sosyal medya kullanıcı kitlesi bulunuyor. Paylaşım olarak en çok kullanılan sosyal medya hesaplarının başında instagram geliyor. İnstagram hesabı ile birçok paylaşım yapılmakta. İnstagram’da hikaye oluşturuluyor. Video ve fotoğraf paylaşılıyor. Bu yapılan paylaşımları takipçi listesinde bulunan kişiler görebiliyor. Bu paylaşımların altına beğeni ya da yorum yapmak mümkün. Takipçi sayısı ne kadar fazla ise o kadar fazla beğeni ya da yorum alınıyor.

Takipçileri mi kaybediyorum! Instagram da takipçi sayısını arttırmak oldukça güç ve zaman ister iken bazı yapılan şeylerle takipçi kaybetmek mümkün. Hangi durumlarda takipçi kaybedilir. Sorun için bazı nedenlere yer verdik. Sorunun çözümü genelde zor olur. Tabi Instagram tarafından yapılan bir şey yoksa.

  1. Hileye yönelme sonuçları. (İsteği olmadan takip eden kişilerin fark etmesi ve fake takip botları)
  2. Takipçilerin ilgisini çeken paylaşımlar olmaması.
  3. Geliştiricinin öncelik sıralamasında değer kaybetmesi sonucu geri plana itilme.
  4. Hesabınızda haberiniz olmadan zararlı veya cinsel içeriklerin paylaşılması. (Virüs bulaşmasıyla, çalınma ve arkadaş listesinde olan bir hesapın böyle bir durumla karşılaşması)

Instagram takipçi düşme nedenleri

Instagram takipçi neden düşer

Hesabın kitli olması ve hep aynı paylaşımları yapmak: Instagram takipçilerim düşüyor: Hesabın kilitli olması takipçi kaybetmeye neden oluyor. Bir çok kişi kilitli olan hesabı takip etmek istemiyor. Sürekli olarak aynı konuda ve bir birine benzer paylaşımlarda sıkıcı gelebildiği için takipçi kaybetmenin nedenleri arasında bulunuyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Art arda paylaşım: Bir gün içinde hiç beklemeden art arda yapılan paylaşımlarda takipçiler tarafından sıkıcı gelen durumlar arasında bulunuyor. Yapılan paylaşımlar arasında bir süre beklemek gerekiyor.

Yorumları yanıtsız bırakmak ve hastagh kullanımı: Yapılan paylaşımların altına yapılan yorumlar cevapsız bırakılınca takipçi kaybına uğranması mümkün. İnstagram’da paylaşım yapılır iken hastagh kullanımını bırakmamak gerekir. Hastagh ile yapılan paylaşımlar ile daha rahat takipçi bulunabiliyor.

Karşı tarafı takip etmemek: Intagram’da beni takip etsinler ama ben onları takip etmem dendiği zaman takipçi kaybına sık bir şekilde uğramak mümkün.

Instagram tarafından alınan bir ceza. Bu cezanın bazen bilgilendirmesi kullanıcıya gönderilir. Bazende gönderilmez. Düşme kural dışı gelen takiplerde olabiliyor. Örnek takipçi satın alma.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2021, 16:29

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.