Instagram reklam nasıl verilir öneriler

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Resim paylaşma platformu olan daha sonra video ve canlı yayınla büyüyen instagram' da reklam nasıl yayınlanır ve reklam vermek istersek hangi adımları takip etmeliyiz?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Fotoğraf paylaşım siteleri içerisinde en popüler olan instagram‘da reklam yayınlayabilirsiniz. Bu haberimizde instagram reklam vermek isteyen kullanıcılar için reklam nasıl verilir rehberini hazırladık.

Facebook firmasının bünyesinde hizmet veren instagram, gelişimini gün geçtikçe ilerletmektedir. instagram son zamanlarda en hızlı gelişim gösteren sosyal medya uygulamasıdır diyebiliriz. instagram bu gelişimiyle birlikte masaüstü ve mobil uygulamalarına bir çok özellik ekledi. Bu özelliklerden biride artık uygulamada reklam yayınlanabilmesidir.

Bu uygulamanın başlamasıyla birlikte onlarca firma bu uygulamaya reklam verdi. Peki bu firmalar instagram’a nasıl reklam verebiliyorlar? Aşağıdaki adımları uyguladığınızda instagrama reklam verebilirsiniz.

Instagram reklam verme

instagram uygulamasında reklam verme işlemleri diğer sosyal medya uygulamalarına göre kolaydır. Bunun için ilk önce bir facebook hesabınız olması gerekmektedir. Aşağıdaki işlemleri takip ederek facebook sayfası üzerinden instagram’da reklamlarınızı yayınlayabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Reklam sayfası facebook.com/adsmanager giriniz ve geri kalan işlemler için aşağıdakilere bakınız.

Facebook sayfası üzerinden instagram’da reklam yayınlayabilmeniz için facebook sayfasının ayarlarını açınız. Açılan ekranının solunda bulunan seçeneklerinden “Instagram Reklamları“nı seçiniz. Bu işlemden sonra açılan bölümden “Bir Hesap Ekle” yazısına tıklayınız. Bu yazıya tıkladığınızda karşınıza gelen ekrandan Instagram hesabınızı açınız. Bu adımdan sonra karşınıza gelen adımları takip ederek reklamlarınızı yayınlayınız.

Instagram reklam nasıl verilir öneriler

Peki instagram’da hangi tür reklamlar yayınlanmaktadır ?  

İnstagram’ da;

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • İnternet sitenize tıklamalar için
  • Uygulama yüklemek için
  • Veya videoların görüntülenmesi

İnstagram’a reklam verdiğinizde reklamlarınızın etkili olabilmesi için aşağıda yer alan ifadeleri kullanmanız faydanızadır;

  • Daha fazla bilgi almanızı sağlayan bölüm
  • Şimdi indir veya dinle
  • Şimdi yükleyi ve alışveriş yap
  • Reklamdaki içeriğe kaydolma
  • Daha fazla izlenmesi

instagram reklam hizmetinin özellikleri ise aşağıdaki gibidir:

  • Video reklamların 30 saniye olması gerekiyor (bu zamanla değişebilir)
  • Marquee denilen özellikle özel günler için reklam yayımlayabilirsiniz
  • Minimum reklam 600x315px çözünürlükte olması gerekiyor (bu da değişken)
  • Görsel reklamlarda en çok %20′ sinin yazı olması gerekmekte
  • Yazı reklamlar olarak linksiz 300 karakter sınırı var

Instagram reklam verme ile ilgili detaylara bu facebook.com/business/help/976240832426180 adresten ulaşabilirsiniz.

Instagram reklam verme


Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2019, 14:48

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.