Instagram rozet ödemesi hesabıma gelmiyor

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Instagram canlı yayın rozeti sayesinde para kazanmak mümkün ama bazılarında ödeme hesaba gelmiyor sorunundan dolayı defalarca şikayet ettiklerini görüyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Youtube ile başlayan ve devamında farklı sosyal medya platformlarında kullanımı söz konusu olan rozetler ek gelir elde edilmesine olanak tanıyor. Canlı (Live) yayında bağış veya rozet göndererek yayın sahibine gelir kazanma imkanı veren özellik Instagram bünyesinde de kullanılır duruma geldi.

Bir seneyi aşan bir süredir kullanımı söz konusu olan uygulama ile alakalı bazı aksaklıklar yaşanması da beraberinde geldi. Çünkü yapılan bağışların ve verilen rozetlerin ödemelerinin aynı şekilde hesap sahibine aktarılması süreci de bulunuyordu.

Açılan şikayet başlıklarında sıklıkla görülen rozet ödeme sorunları zaman içinde çözüme kavuşturulmaya çalışılsa da genel anlamda hala yaşandığı durumlar vardır.

Rozet ödemesinin gelmemesi

Hak kazandığınız rozet ödemeleri için hesabınıza ödeme gelmesi için geçmesi gereken sürenin kısa olması gerekir. En geç birkaç gün içinde işlemin tamamlanması ve yapılan hesaplamalardan sonra ödemelerin geçirilmesi önerilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bunun dışında gecikmeler yaşanan bir sorunun olduğunu net şekilde anlatır. Bunun için rozet ödemelerini sıklıkla kontrol etmek önerilir.

  • Hesabınıza yansımış mı kontrol ediniz.
  • Banka bilgisinin doğruluğuna bakınız. Duruma göre başka hesap eklenmesini öneriyoruz.
  • Hesap ekleme işlemlerinden sonra belli bir süreliğine ödeme gelmeyebilir.
  • Şüpheli görülen herhangi bir davranışın sonucu kısıtlama getirilebilir.
  • Kısmi denilen ceza türü uygulanmışsa ödeme yapılmayabilir. Test için herhangi bir özelliğin çalıp çalışmadığını kontrol ediniz. Profile bir şey eklendiğinde kayıt etmiyorsa sistem arızası ya da ceza aklımıza gelebilir.
  • Başkalarında da aynı sorunlar var mıdır diyerek araştırınız. Belki bugün bir şeylerle alakalı aksaklıklar yaşanıyor olabilir.

Instagram rozet ödemesi hesabıma gelmiyor

Rozet ödemeleri gelmediğinde

Yapılması gereken rozet ödemeleri gelmediğinde destek kısmından iletişime geçmek ve konuyla alakalı yardım istemek gerekir. İşlem yoğunluğa bağlı olarak çeşitli gecikmelerden dolayı gecikebilir. Ama sonunda rozet ödemesinin neden yapılmadığı ile alakalı bilgi verilmesi söz konusu olur.

Zaman kaybetmeden başvurmak ve neden kaynaklandığı konusunda bilgi sahibi olmaya çalışmak gerekeceğinden takip etmek önemlidir.

Diğer önerilerimiz ise;

  • Hesabınıza uygulamadan girdikten sonra birde bilgisayar üzerinden deneyiniz. Profil kısmınde bir şeyler ekleme veya değiştirmeye çalışın. Sorun var mı bakınız.
  • Hesaba giriş seçeneklerinden birini daha ekleyin. Mobil ekli değilse veya Facebook hesabınızı bağlayabilirsiniz.
  • Başka bir banka hesabınızı ekleyiniz.
  • Bildirimi uygulama üzerinden yapınız ve üzerinde 3-4 gün geçmesine rağmen dönüş hale yapılmamışsa tekrardan talebi yenileyiniz.
  • Çok aşırı bir şeyleri yapmışsanız belli süreliğine hiç bir şeye dokunmadan bekleyiniz. Belki 1 gün dolduktan sonra kendi kendine düzelecektir.
  • Unutmadan belki geçici bir aksaklıkla karşı karşıya kalıyor olabilirsiniz.
  • Hesabınızın türünü değiştiriniz. Örnek işletme denilen hesaba geçiş yapınız. Merak etmeyiniz istediğinizde tekrardan sorunsuz şekilde dönüş sağlanılıyor.

Bunların yapılmasından sonra beklemekten başka pek bir şey yapamazsınız. Varsa başka hesabınızla veya arkadaşınızın hesabında denenebiliyorsa kontrol ediniz.

Birde belki geliştiricinin para kazanmayı sizde kalıcı veya geçici bir süreliğine durdurmuş olabilir. Topluluk kurallarına aykırılıktan dolayı gelen yaptırımların sonuçları arasında bu da yer alabilir. Birde aşırı yapılan her şeyden uzak durunuz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak