Instagram şifre çalma girişimi doğrulandı

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Instagram bir iki hafta önce güvenlik açığıyla gündeme gelmişti. Kullanıcı bilgileri ve şifreler çalınmış olabilir. Geliştiricinin bu durumu doğruladığını belirtelim.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Dünyada iletişim, gelişen teknolojiye ayak uydurarak dijital platformlar üzerinden sağlanmaktadır. Sosyal medya uygulamaları, bu gelişmelerin en önemli yansımalarından bir tanesidir. Sosyal medya uygulamalarının amiral gemisi haline gelen Instagram, kullanıcıların yüz milyonları geçtiği bir altyapıya sahiptir. Instagram üzerinden bilgilerini paylaşan ve mesajlaşma gerçekleştiren kişilerin canını sıkacak haber, geçen haftalarda meydana gelen ve kullanıcıları üzen bir olayla gerçekleşti.

Instagram sizce ne kadar güvenli? Biz bu soruya şu şekilde cevap vermek istedik. Acaba siz hesabınızın güvenliğini ne kadar iyi sağladınız!

  • Mobil doğrulama yöntemini kullandınız mı? 
  • İki faktörlü doğrulama sisteminden yararlandınız mı?
  • Tek kullanımlık şifre kodlarını saklıyor musunuz?
  • Instagram’ dan geliyormuş gibi görünen maillerin içerisindeki bağlantı adreslerini açıyor musunuz?
  • Hesabınız kullandığınız cihaz ne kadar güvenli?
  • Güncel virüs programı, tarayıcı güvenlik eklentisi, mail virüs koruması ve güvenlik kalkanı kullanıyor musunuz?
  • Instagram’ da kullandığınız e-posta hesabının güvenlik ayarlarını yapılandırdınız mı? Mobil kod ile giriş, iki faktörlü doğrulamalar ve pek dışarıda kullanılmayacak hale getirdiniz mi?

Instagram şifre çalma girişimi doğrulandı

Instagram güvenlik açığını afişe etti

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram kullanıcı bilgilerinin izinsiz kullanımı oldu mu? Instagram, son günlerde yaşanan güvenlik açıkları sebebiyle şirket değerlerinde belirli kayıplar yaşamaya başladı. Bu yüzden de kullanıcı şifrelerinin izinsiz olarak görüntülenmesi, Instagram uygulamasının canını hukuki olarak da sıkacak bir durum haline geldi.

Instagram hacklendi mi?

Siber suçlardan dolayı, ortaya çıkan bu güvenlik problemleri, kişisel verilerin tehlikeye düşeceği bir durum halini almıştır. Facebook firmasının aynı problemden dolayı 50 milyon kişinin hesabının etkilendiği açıklaması, Instagram kullanıcılarının da zararın boyutunu merak etmesine sebep oldu. Bu özelliği kullanan bütün kullanıcılar, Instagram hesaplarının şifrelerini rahatlıkla görebiliyor.

Instagram güvenlik açığı düzeltilebilecek mi? Instagram şirketi yaptığı bir açıklama ile bu sorundan çok fazla kişinin etkilenmediğini söylese de kullanıcılar aynı görüşte değil. Hesaplarında sorun yaşayan kullanıcılar, daha şimdiden Amerika’da Instagram şirketine gerekli dava hazırlıklarını gerçekleştiriyor. Bu kadar büyük bir firmanın ise bu kadar önemli bir konuda, bu kadar amatör bir hatayı nasıl yaptığı merak konusudur.


Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2021, 18:58

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak