Instagram şifre kırma gerçekten kolay mı?

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Çalma girişimlerinin çoğu aldatmaca olduğunu söyleyebiliriz. Bazıları fake sayfa ile kandırmaya çalışarak sanki beğeni veya takipçi sağlıyormuş gibi davranıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram hesap çalma programı diye Google’ de arama yapan çok sayıda kişi vardır. Bunların çoğu genel fake sayfa düzenleyerek aldatmacayla işlem yapmakta. Bunlara birde şöyle yaparak diyerek bunu indirip deneyin şekilde kişilerin hesapları da çalınabiliyor.

Ağların popüler olması ister istemez yanında sorunları getirmekte. Hesaba erişim sorunları, şifre sıfırlamasının çalışmaması, kod olmaması ve şifre kırma girişimlerinin hem devam ediyor olması. 

Ağın korunması için bir dizin önlemler alınması gerekiyor. Mobil doğrulama ile hesaba girişte telefona gelen kodla hesap ulaşma, iki faktörlü doğrulaması, mail hesabının güvenliği ve gizlilik ayarlarının yapılandırılması. Öneri olarak bunlardan faydalanmanızı isteriz.

En sık tavsiyemiz özellikle sosyal ağlarda kullanılan mail adresinin çok kullanmadığı ve mümkünse yeni bir e-posta adresi kullanılması. Bilinmezse daha az risk taşır. Tabi e-posta adresindeki güvenlik ayarlarınında yapılandırılması gerekiyor. Onda da aynı şekilde giriş güvenlik seçenekleri bulunuyor. Bunları yapıp ve artık mail adresine girmenize gerek yok.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram şifre kırma mümkün mü?

Instagram şifre kırma programı veya sosyal mühendislik yöntemleri daha çok bilinen terimlerdendir.Şifrede zafiyet varsa yani kısa ve karşılık bir değere sahip değilse kırılma ihtimali yüksek olur. Bazı şifre deneme programları kullanılarak şifre denemesi yapılıp şifre kırmaya çalışılır. Ama bu yöntem eskisi kadar etkili değil.

Keylogger, bu yöntem zararlı kodlarla kişinin daha önce tespit edilen mail adresine gizledikleri virüsü göndererek açılması sağlanması. Çoğu virüsü mail adresleri algılanmakta. Ama anlık yazılmış bir kod ve kullanıcının virüs programı çok gelişmiş değilse bu kodu çözemiyorsa iş işten geçmiş bir hal alabiliyor. Gönderilen e-postalarda sanki instagram‘ dan gidiyormuş izlenimi veriliyor. Yönlendirilen sahte sayfa üzerinden şifrelere erişim yapılıyor. Detayı aşağıda…

Sahbe yani fake sayfa hazırlanması. Instagramın geçtiği bir uzantı ile mail atılıyor. İçerik sanki instagram’ dan gidiyormuş gibi hazırlanıyor. Mail içeriğinde tıklanması için bir link veriliyor. Kullanıcı bu adresi tıkladığında ya virüs bulaşıyor ya da sahte bir instagram sayfası açılıyor. Buradan hesap bilgilerinizin girilmesi isteniyor. Siz hesap bilgilerinizi girdiğinizde bilgileriniz karşı tarafa gidiyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram şifre sıfırlamadaki güvenlik sorularının cevaplarının basit olması! Bazıları bilinebilir cevaplar yazark hesaplarının çalınmasına davetiye çıkarıyor. Örnek doğum tarihi, doğum yeri, anne kızlık soyadı, öğretmen adı, tarihteki önemli yıllar ve tarihi kişilerin tercih edilmesi bir güvenlik zafiyeti olabiliyor.

Instagram şifre kırma gerçekten kolay mı?

Instagram şifre çalma girişimleri

Çoğu kişi günlerce birinin instagram hesabını çalmaya çalışıyor. Bazı gelişmiş şifre kırma programları 8 hane ve altı şifreleri gün içerisinde kırabiliyor. Kırmanın zorluk derecelendirmesinde 8 ile 13 karakter günler alabiliyor. 13 Hane ve üzeri haftalar veya aylar sürebiliyor. Tabi kişi ek güvenlik koymuşsa buna ihtiyaç olduğundan şifre kırma işlemi başarısız olabiliyor. Her yıl bir internette yer alan bazı kişiler sahte şifre kırma programlarıyla virüs yayabiliyor. Ya da sistemleri ele geçirebiliyor. 2020 Yılında da yine birden çok yazılımla ortaya çıkan çok olur

Bu çok nadir ve üst düzey bilgiye ve yeteneğe sahip kişilerin yapabileceği işlemler. Instagram’ da tespit ettikleri açıkları kullanarak kullanıcı verilerine ulaşmanın sağlanması. Bu da binde bir gibi durumlarda çıkabiliyor. 


Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2021, 18:49

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.