Instagram şifre yenileme bağlantısı gelmiyor

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Instagram şifre yenileme bağlantısı e-posta gelmiyor sorunu eskiden beri sık görülmekte. Özellik Hotmail’ e gelmiyor ama Gmail’ e geldiğini söyleyebiliriz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram şifre sıfırlamada “Şifreni yenileme bağlantısı için hotmail.com adresine gelen e-postayı kontrol et” yazıyor ama bağlantı gelmiyor sorunu sık görülen hataların başını çekmekte. Hesap kilitlendiğinde ve şifre unutulduğunda en çok böyle bir sorun çıkıyor diyebiliriz. 

En zor durumlardan biridir böyle bir uyarıyla karşılaşmak. Yıllardır net çözümü olmayan problemlerden biri olan ve bir türlü bağlantı maili gelmiyor diyenlerin sorunu aylarca devam etmiştir. Kullanıcının ya hesaba ulaştırılsın ya hesabın kapatılmasına yardımcı olun şeklinde taleplerle karşılaşıyoruz. Burada en sık yapılacak neler olabilir bunlardan bahsedeceğiz. Şimdiden kesin halledeceksiniz gibi bir iddiamız bulunmuyor.

Instagram şifre yenileme bağlantısı gelmiyor incelemesi

İletişime geçilmeden önce incelenmesi gerekenler şunlardır:

  • Şüpheli bir davranış sergilediyseniz kullanılan cihazdan ve internette işlem yapmayınız.
  • Daha önce kullanmadığınız farklı bir yerden bilgisayarla deneyiniz.
  • Tarayıcıdan giriş yapmaya çalışanlar önce bir sekmeden Twitter.com’ a girilsin ve diğer sekmeden de Hotmail.com’ dan hesabınızı açın. Sonra sosyal hesabınıza giriniz.
  • Hotmail’ i Gmail’ i bağlayarak tekrar sıfırlama bağlantısını gönderiniz. Burada farklı mail panelinden gelen bağlantıya ulaşılabilir.
  • Uygulamadaki yardım merkezini kullanın ve birde tarayıcıyla ilgili iletişim formları üzerinde yardım isteyin. Facebook destek formları da kullanılabilir.

Sonrasında bir yol bulamadıysanız e-posta sağlayıcısıyla görüşmeye çalışınız. Bazen iki tarafta birinde bir engel görülebiliyor. Bir başka sıkıntı ise sosyal hesaba bir yaptırım gelmişse veya tehlike durumu varsa bağlantı gönderilmeyebiliyor. Kimlik doğrulamasından yararlanma gibi çeşitli öneriler çıkabiliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Şifre yenileme ekranı gelmiyor mu?

Şifrenin değiştirilmesi veya ondan sonraki seçeneklerin gelmemesi gibi durumlarda kolayca test edeceğimiz alanlar olacak. Artı sıfırlama bağlantısı gelmiyor içinde aynı önerilerden yararlanacağız.

Aşağıya kademeli şekilde deneyeceklerinizden bahsedeceğiz. Her yöntem kullanıcıya göre değişkenlik gösterecek. Eğer kişi ileriye gidecek şekilde sistemi zorlamışsa büyük ihtimal seçeneklerde kısıtlamalar görülecek.

Telefonda uygulayacaklarınız

Uygulama ile işlem yapanların kesinlikle tarayıcı kullanarak da denemeleri gerekiyor. Ayrı seçeneklerle karşılamanız mümkün. Bağlantının gelmeme sebeplerinden biri sistemdeki aksaklıklardır. Test adına farklı yöntemlere geçelim.

Deneme sırasında sms şeklinde kod alacak kullanıcıların sim kartını başka bir telefona takarak test etmelerini de öneriyoruz. Mail içinde iki sekme tarayıcıdan açıp, birinde e-posta oturumunu açık olmalı, diğerinde Instagram sitesine girip şifreni yenilenmesi bağlantısının kullanılması gerekiyor. Burada birbiri ile bağlantının gerçekleşerek direk yeni parola belirlemeniz sağlanacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İletişime geçmeye çalıştığımızda destek sorunu

Bu yaşananlar çoğu kullanıcının yıllardır hesapları açık bir şekilde ama kullanılmıyor durumda olması ile alakalı. Ne kapatılıyor ne dönüş yapılıyor.

En sıkıntılı yardım kısmı ve destek ağına sahip olan instagram’ ın uzun zamandır bunla alakalı bir çözüm sunmaması ilginç bir durum diyebiliriz. Şirketin diğer hizmetlerinde daha rahat bir iletişim kanalı var ama bunda sorunlu diyebiliriz. Bizim beğendiğimiz iletişim seçenekleri TikTok uygulamasında var diyebiliriz. Burada da dönüşler çok seyrek olduğundan ara ara şikayetleri görüyoruz.

Instagram şifre yenileme bağlantısı gelmiyor
Instagram şifre yenileme bağlantısı gelmiyor
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.