Instagram yakınlarda silinenler silinmiyor

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Instagram yakınlarda silinenler adlı özelliğin eklenmesiyle artık yanlışlıkla silinenlerin geri alınması mümkün hale geldi. Seçenek geliştiricinin önemli hamlesidir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Silinen içeriklerin yeniden paylaşılması adına, 30 güne kadar görsellerin, hikayeler kısmında yapılan paylaşımların 24 saat uygulama alanında dosya halinde tutulacak. Tekrar paylaşılmayan görseller, kendi kendine silinecek.

Çoğu kullanıcının her zaman ihtiyaç duyduğu özelliklerden biri olan yakınlarda silinenler, instagram’ ın testlerini tamamlayarak son kullanıcının kullanımına sunmasıyla olumlu yorumlar gelmişti. Gerçekten yararlı bir bölüm olduğu aşikar. Kişilere son bir şans veriyor gibi bir durum oluşuyor.

Geri alınan içerikler içerisinde IGTV ve Reels’ te yer alıyor. Lakin görülmesini istemediğiniz içeriklerin tamamen silinmediğinden dolayı sıkıntı yaşayanlar olacak. Tabi bu yenilikten haberi olmayanların farklı yollara yöneldiği oluyor. Destek almak için bir çok forum sitesine yazdıkları oluyor.

Beta versiyonun sessiz şekilde tamamlanmasıyla hızlı bir planlamayla kısa sürede çoğu kullanıcıya ulaşmıştı. Silinenleri göremeyenlerde ise güncel versiyonun olmaması veya telefonlarınun desteklemediğini düşünüyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yakınlarda silinenler Instagram’ a geldiğini biliyor musunuz?

Çok sayıda hesap sahibinin henüz bu düzenlemeden haberi olmadığını düşünüyoruz. Malum pek ayarların açılmamasından kaynaklı olduğu gibi odaklanan bölümün dışındakilere bakılmamasından fark edilmemişte olabilir.

Yeniden paylaşımlarda doğrulama yönteminin ekrana gelmesi mümkün. Hesabın size ait olup olmadığının anlaşılması adına bu şekilde bir işlem mevcut.

Nasıl yapılacağını anlatan adımlarımız şöyle:

  • Güncel versiyonun yüklü olduğundan eminseniz profil alanına geçiniz.
  • “Ayarlar” ve sonrasında ise “Hesap” kısmını açınız.
  • “Yakınlarda silinenler” bölümüne girdiğinizde ilgili süre içerisinde kaldırmış olduğunuz içerikleri göreceksiniz.
Instagram yakınlarda silinenler silinmiyor
Instagram yakınlarda silinenler silinmiyor

Gerekli bölüme bakmak isteyenlerin A.’ a git” yazısına dokunmaları yeterli olacak. Direk sizi yukarıdaki alana ulaştıracak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Instagram silinenler geri getirme
Instagram silinmiyor

Silinenler çıkmıyor mu?

  • Kullanılan versiyonun ve cihazın yazılımının özelliği desteklediğinden emin olunuz.
  • Başka hesaplarla ve cihazlarla da deneme yapın.
  • Yer alan uygulama versiyonunda sıkıntı çıkma durumlarında önceki versiyonlara bakılması gerekiyor.
  • Kullanıcının yapmış olduğu kural ihlallerinden sonra kısmi bir yaptırım uygulanır. Şikayetlerin sonucunda uygulanan kısmi ceza ile bazı alanların kullanımı bir süre kısıtlanacaktır. Test etmeniz adına profilde bir şeylerin değiştirilmeye çalışılması gerekiyor.
  • Hesabın ek doğrulamaya ihtiyaç duyması. Güvenliğin veya şüpheli algı nedeniyle daha önce eklemediğiniz yöntemlerden numara / mail eklenmesi ve Facebook kullananların bu hesaba bağlaması.

Denediğiniz zaman sistemlerde bir arıza çıkmamışsa yukarıdakilerin fayda sağlayacağını düşünüyoruz. En sonunda kapat aç denemesi yapacağız.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.