Hesabı herkese açık yap gerçek olmayan etkileşimden koruma

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Instagram hesabı herkese açık yap sorununda çıkan açıklamaya baktığınızda yazanlar şöyle: “Topluluğumuzu gerçek olmayan etkileşimden korumak için”

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Herkese açık ve gizli olan ayarlardan sürekli geçiş yapan hesaplara sınırlama getiriliyor. Şüpheli davranışlar olarak algılanan bu durumun çözümü için uyarı içeriğindekilerin yapılması gerekiyor. Hesap gizli olduğundan dolayı takip istekleri sınırlaması ortaya çıkıyor.

Instagram tarafından topluluğu gerçek olmayan etkileşimler koruma durumu gereği bazı işlemler engellenmektedir. Kural dışı bir şey yaptığınızda bu uyarı ile karşılaşabilirsiniz. Fakat bazen bu durum topluluk kurallarının ihlal edilmesi ya da paylaşım limit kuralı dışında yanlışlıkla görülebiliyor. Böyle bir hata ile karşılaştığınızda Sakin bir şekilde hareket etmeniz gerekiyor. Panik yaparak şansınızı zorlamaya devam ederseniz durum içinden çıkılmaz bir hal alabilir. Ayrıca farklı sitelerde önerilen illegal yöntemler nedeniyle hesabınızın zarar görmesi veya hacklenmesi gibi durumlarla da karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu tarz olumsuz durumları yaşamamak için size yazımızda neler yapmanız gerektiğini belirttik.

Instagram hesabı herkese açık yap hatası

Daha önceki bir çok yazımızda aşırı yapılan her şeyin bir sonucu olabileceğinden bahsetmiştik. Ağın özelliklerinde yer alan seçeneklerin yine sık sık değiştirilmesinden dolayı bir yasaklama getirilebilir.

Farklı yerlerden giriş yapılması, çok fazla yanlış şifre denemeleri ve herhangi bir özelliğin çok sık kullanılmasında oluşabilecek geçici engeller olabileceğini belirtelim. Bazılarına çıkan uyarıya göre hakeret etmesini ve sonrasında bir gün hiç bir şekilde hesabına girmemesini öneriyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Hesabın ayarlarına ulaşabiliyorsanız hesabınızı herkese açık yapınız.
  • Uygulamadan çıkmıyorsa birde tarayıcı yardımıyla hesabınıza ulaşınız. (Bilgisayar / mobil)
  • Açık olan oturumların çıkışını yapınız.
  • Güvenirlik için ek giriş yöntemleri ekleyerek doğrulayınız.
  • Ban şeklinde oluşan engellerde farklı internet bağlantısına ve cihaza ihtiyaç duyulabilir.
  • Birde ayarları açarak “Hesap” alanından türünü değiştirmeniz önerilir. Yani Pro ya da işletme seçilerek denenebilir.
Hesabı herkese açık yap gerçek olmayan etkileşimden koruma
Hesabı herkese açık yap gerçek olmayan etkileşimden koruma

Herkese açık yapılmasına rağmen devam eden sorun

Herkese açık yaptım ama hala durum aynı şekilde ilerliyorsa, sistem sizi tehdit olarak algılayabilir. Buna devam etmeye çalışan hesaplarda daha uzun kısıtlamalar uygulanabilir. Size önerimiz tam bir gün üzerinden geçmeden hesaba giriş yapmaya çalışmayınız.

Fake hareketler olarak algılanma durumlarında doğrulama istenilebiliyor. Yapılan takipler veya diğer özelliklerin kullanımı kısıtlanarak ya belli bir süre dolması bekleniyor ya da kimliğin doğrulamak için gönderilmesi istenilebiliyor. 

Bu yaptırım için sabit bir süre bulunmamaktadır. Instagram tarafından farklı zaman aralıklarında veya kalıcı olarak bu yaptırım uygulanabilir. Buna neden olacak birden fazla sebep olabilir.

toplıluğumuzu gerçek olmayan etkileşimden koruma

Engelleme sorununda çözüm

İşlem engellendi uyarısı alıyorsanız, olumsuz bir davranış sergilemeniz nedeniyle kalıcı veya geçici olarak ceza almış olabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Beğeni ve takipçi satın alma gibi kural dışı işlemler nedeniyle bu uyarıyı alabilirsiniz. Bunun dışında sakıncalı içerik paylaşmak, organik olmayan bir şekilde takip ve beğenilerin aşırı şekilde artması, bir veya birden fazla kişiye rahatsızlık vermeniz, tanımadığınız kişilerin yaptığı paylaşımları sürekli beğenerek rahatsızlık vermeniz ve bu kişinin sizi şikayet etmesi bu uyarıyı almanıza neden olacak sebepler arasında yer alır. Bunun dışında kullanıcı adınızı sık sık değiştirirseniz veya VPN programları ile hesaba girmeye çalışırsanız da aynı şekilde bu uyarıyı alabilirsiniz.

Ağın uygulamasından genel sorun bildirim opsiyonunu kullanabilirsiniz. Buradan sonuç alamazsanız aşırı ve sık olmamak kaydıyla belli aralıklarla bu sorunu tekrar iletebilirsiniz. Eğer limit sınırlarının zorlandığını düşünüyorsanız, başka telefondan yada bilgisayardan girerek deneme yapabilirsiniz. Hesap dondurma veya hesabı Facebook’a bağlamak da bu sorunu çözebilir.

Eğer geçici engelleme aldıysanız hiçbir şey yapmadan engellemenin geçmesini beklemeniz gerekecektir. Bu tarz durumlarla karşı karşıya kalmamak için Instagram topluluğumuzu gerçek olmayan etkileşimden koruma kapsamında alınan önlemlere uygun davranmanın yeterli olacaktır.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.