Instagram geçmişi silinmiyor nasıl silinir?

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Instagram geçmişi silinmiyor sorunu esasında kişilerle alakalı oluyor. Tabi uygulamanın yazılım veya sunucu hatalarında belli bölgelerin etkilendiği zamanlarda oluyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram arama kayıtları geçmişini temizleme için neler yapılacağını resimli göstereceğim. Bazen burnumuzun önünü göremediğimiz zamanlar olabiliyor. Kayıtlara bakmak içinde kısa bir bilgi vermek istedik ve tüm telefonlarda yapacağımız işlemin aynı olduğunuzu bilmenizi isteriz.

Not: Instagram geçmişi silinmiyor bir kullanıcı hatası mı yoksa sistemlerdeki bir aksaklıktan mı oluşuyor bunun analizi için önce denenecek adımları uygulayın.

Instagram geçmişi silinmiyor sorunu

Uygulama üzerinden yapılan aramaları, bakılan hesapları ve genel içerik görüntülemeleri temizleyerek aynı zamanda uygulamanın daha rahat çalışmasını sağlayabilirsiniz. Bu durum tüm akıllı cihazlarda ve bilgisayarlarda aynıdır. Belli bir boş alanda hareket daha kolay olur. Parçalanmış bölümlerden veri alırken azda olsa zaman kaybı olur. Yer almadığında tutarsız çalışır. 

Hesabınızı birde başka bir telefonda deneyiniz ve silmeyle alakalı problem yaşanıyor mu bakınız. Ek başka hesabınız varsa onla da test edebilirsiniz. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram’ a güncelleme gelmişse belki sorun çıkarmış olma ihtimaline karşın önceki bir versiyondan test ediniz. Birde eğer ceza almışsanız belli alanların çalışmayacağını söyleyelim. Test etmek isteyenlerin profillerindeki yer alan şeylerden bir kaçını değiştirmeye çalışınız.

Instagram geçmişini silme

İki anlatımla bu bölüme ulaşmanızı sağlayacağız. Bir sorun çıkmadığı sürece siz hangisini tercih ederseniz onda işlem yapabilirsiniz. Arama geçmişi temizleme işleminden sonra uygulamadan çıkıp tekrar girip yapmayı deneyelim.

1- Arama geçmişinin silinmesi için ilk öneri

  • Profil üzerinde yer alan yukarıdaki 3 çizgiye dokunalım.
  • Yandan açılan yerin altına doğru gidin ve ayarlara geçin.
  • Güvenlik yazılan alana geçin.
  • Arama geçmişini temizle ile işlemi başlatalım.
Instagram arama geçmişini silme
Instagram geçmişini uygulamadan silme

Görsellerin tarihleri dikkate alınması önerilir. Farklı iOS sürümlerinde bazen seçeneklerde değişme olur.

Instagram arama geçmişi nasıl silinir
Instagram uygulama geçmişini silme

2- Geçmişi temizlemek için ikinci öneri

  • Instagram hesabınızdan profil bölümüne giriş yapınız.
  • Çark simgesine dokununuz.
  • Sağ üst tarafta yer alan üç noktaya tıklayınız.
  • Aşağıya ininiz ve “Arama geçmişini sil” seçeneğine dokununuz.
  • Arama geçmişini silmek geçici olduğunu unutmayınız. Aramalara devam ettiğinizde tekrar geçmiş bölümünde yer alır.
  • Geçmiş silinmiyor ve dışarı atıyorsa yani başa dönüyorsa model bilgisi ile yorum bırakın.
Instagram Arama Geçmişi Nasıl Silinir Android iPhone
Instagram geçmişi silinmiyor hatası

Uygulamaya yönelik sorunlarda deneyecekleriniz

Mobil uygulamalara yönelik geçici sorunlara bir göz attığımızda en sık yaşanan cihaz veya sürüm uyumsuzlukları oluyor. Bu, eski telefon modellerinde daha sık yaşanmakta. Yıllar önceden denediğimiz yöntemlerden biri, uygulamaların önceki versiyonlarını kurarak denemek. Bir kaçını deneyerek netleştirip, duruma göre onla devam ederiz. Sonrasında stabil çalışmasını beklediğimiz bir sürüme geçmeye çalışırız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram geçmişi nasıl silinir içeriğinin sonuna geldik. Başka bir konumuz, Instagram doğrulama kodu gelmiyor sorununda yapılacak işlemler.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak