Instagram topluluğumuzu korumak için bazı hareketleri kısıtlıyoruz

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma

Instagram topluluğumuzu korumak için bazı hareketleri kısıtlıyoruz hatası bu aralar değişken bir hale gelmiş gibi duruyor. Uyarı metinlerinde değişimleri görebilirsiniz. Bunlardan bir kaçını aşağıya ekliyoruz. Çözümünde beklemek gereken durumlarda oluşabiliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Aldığınız uyarının temel sebebi kural dışı hareketlerde bulunmanızdır. Lakin sık olmamakla birlikte sistem arızalarında yine böyle uyarılar çıkabiliyor. İçeriğimizde ne gibi yol izleneceğini sırasıyla anlatıyoruz.

İşlemlerden önce incelemeniz gereken alanlar olacak. Bunlardan önemli olanlar şunlardır:

  • Sürekli uyarı alanların başkalarının aynı gün sıkıntı yaşayıp yaşamadığı araştırmalarını öneriyoruz.
  • Şüpheli şeylere neden olan davranışlar sergileyen hesapların belli süreliğine engel alması mümkün.
  • Bağlantınızı ve cihazınızı değiştirerek test etmenizi öneriyoruz.
  • Tarayıcı kullanarak kontrol ediniz.

Bazı hareketleri kısıtlıyoruz ne demek?

Bazı hareketleri kısıtlıyoruz sorunu yaşayanların bir kısmında süre dolmasına rağmen oturumları açılmadığı görülüyor.

Instagram oturum açarken “Topluluğumuzu korumak için bazı hareketleri kısıtlıyoruz” ne demek oluyor şeklinde paylaşımlarla karşılaşıyoruz. Ekrana geldi ve kullanıma bağlı olarak, işlemin 2021… tarihine kadar gerçekleşemeyeceğini belirten bir uyarı ekrana gelir. Hata olduğunu düşünenler bildirimde bulunmaları için “Bizimle paylaş” seçeneğini kullanmaları önerilir. Lakin çözümü için verilen önerinin de pek işe yaramadığı düşünüyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yukarıdaki durumla karşılaşanların bazılarında süre doldu ama hala hesabım kısıtlı açılmıyor şeklinde yardım talebinde bulunduklarını görüyoruz. Kısıtlama süresi doldu ama oturum açamıyorum diyenlerin burada dikkat etmedikleri bir ayrıntıdan söz edeceğiz. Açıklama ayrıntısında kullanıma bağlı cümlesi var. Yani siz bir şeylere devam ederseniz bu süre uzayacak. Örnek sürekli oturum açmaya çalışmanız gibi.

Bazılarında ise hesabı daha yeni açtım ve kısıtlandı şeklinde şikayette bulunuyorlar. Büyük ihtimal daha önce kullandıkları hesabın topluluk kurallarının ihlali nedeni ile kapatıldığı ve tekrar açtığı tespit edildiğinden bu şekilde bir sorunla karşılaşmış olabilirler.

instagram bazı hareketleri kısıtlıyoruz için çözüm
Topluluğumuzu korumak için bazı hareketleri kısıtlıyoruz

Bu değişken bir uyarı ve genelde ya tamamen geçici süreliğine kullanımınız durduruluyor ya da belli başlı özelliklerin kullanımının ilgili güne kadar engellenmesi ile sonuçlanıyor. Örnek bir şey paylaşılamıyor ama diğerlerinin paylaşımlarına bakabiliyorsunuz. Ya da beğeni ve takip yapılamama cezası alabiliyorsunuz.

Topluluk kurallarına aykırı olan şeyler neler?

Şu aralar çıkan uyarı metinlerinden biri “Topluluğumuzu korumak için bazı içerikleri ve işlemleri kısıtlıyoruz” hatasıdır. Kişilerin yaptığı yanlışa göre metin değişebiliyor. Takip engeli dahi metinlerde görüyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Olası çıkış nedenlerinden bazıları şöyle:

  • Sürekli yapılan her şeyin aşırıya kaçınılması nedeniyle engelleme yapılması. Örnek peş peşe takip yapılması gibi durumları bu sınıfa alıyorlar.
  • Farklı yerlerden oturum açılmasının şüpheli olarak algıya neden olması.
  • Kişi hakkında aşırı yapılan şikayetler.
  • VPN kullananların başına benzeri uyarılar gelebiliyor.

Böyle bir mesajın çıkma nedenlerinden bazılarını aşağıya ekliyoruz. Daha geniş bilgiye ulaşmak için kuralların olduğu sayfaya bakmanızı öneririz.

  1. İnsanları rahatsız edici şekilde yorum ve paylaşımlarda bulunmanız.
  2. Birine veya bir grup insanın inanç ve kültürüne hakaret edilmesi.
  3. Şüpheli görülen her şeyin sonucu incelenmesi adına önlem alınması ile sonuçlanır.
  4. Aşırı şekilde birine veya birilerinin yaptığı paylaşımlara yorum yapmak, beğenmek ve paylaşımlarını paylaşmak kişisel hakların ihlali gibi görülebilir. Bunun dışında sistem aşırı yaptığınız her şeyi güvenlik nedeni ile kısıtlayabilir.

Çözüm olarak eğer tarayıcı kullanarak erişim yaparsanız ek oturum açma seçeneklerini kullanın. Ekli olmayanları ekleyin. Örnek numara ekli değilse ekleyiniz. Artı hesap türü değiştirmeyi hesap adlı bölümden yapınız. İşletmeye geçiniz ve sorunsuz kullanım yapabiliyorsanız o zaman geri bireysel olana dönersiniz.

Hesabım kısıtlandı ve süre dolmasına rağmen açılmadı

Yukarıda belirttik. Uyarıyı ilk aldığınızda o süreye kadar bir şeyler yapmamanız gerekiyor. Devam edenlerin süresi uzayacaktır. Hatta tehdit olarak algılanıp daha uzun zamana yayılacaktır.

Eğer belirtilen zamana kadar bir şey yapmadan beklediyseniz üzerinden bir kaç gün geçtikten sonra bildirimde bulunmanızı öneriyoruz. Bazen askıda kalınması gibi bir sorun oluşabiliyor.

  1. Giriş yapmaya çalıştığınız telefon dışında daha önce kullanmadığınız başka bir telefon üzerinden test ediniz.
  2. İnternet engeli ile karşılaşma durumu için modemin kapatılması gerekebilir. Artı mobil ağla test edilsin.
  3. Bilgisayar sürümünden yararlanınız.
  4. Eğer ayar alanına girebilirseniz birde hesap alanından hesap türünün değiştirilmesini öneririz. (İşletmeye geçiniz ve sonradan geri dönersiniz. Merak etmeyin silme gibi bir durum söz konusu değil)
  5. Belki yeni ceza alındı veya süreniz uzatılmış olabilir.
  6. Uygulamanın alanından şifrenin sıfırlanmasını deneyin. Belki bu şekilde bir yol sunulabilir. İlgili alanda yardım adlı bir seçeneğin olduğunu biliyoruz.
instagram bazı hareketleri kısıtlıyoruz
Hesabın türünü değiştirme bölümü

Yukarıdaki resimde 4. sıradaki işlemin nereden yapılacağını göstermek adına bir paylaşımda bulunduk. Versiyonların değişmesi ile seçeneğin farklı bölümlere kayma olasılığı olabilir.

Yeni bir hesap açarak kullanmayı düşünenler için otomatik tespit edilme riskiniz var. Aşmak için hesap üzerinde daha önce kullanmadığınız bilgilerle oluşturunuz. Artı aynı cihazlar ve internet kullanılmamalı. Bu katı yasakların bir sonucudur ve fark edildiğinizde durumunuz yine aynı olacaktır.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.