Instagram beğeni limiti kaç fazlası ceza mı?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Hesaplarda beğeni limiti olduğunu biliyor musunuz? Bunu genelde çok sayıda beğeni yapanlar karşılaşmakta. Sonrasında geçici beğeni engellemesi geliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Son dönemlerde iyiden iyiye popülerliğini artırmış bir sosyal mecra olarak Instagram, topluluk üyelerine birtakım kurallar getiriyor. Bu kurallar genel olarak limitlerden meydana geliyor. Bunlar arasında beğeni limiti, takipçi limiti ve hashtag limiti gibi önemli konular da mevcut. Keza karakter limiti de bunlardan bir tanesi. Beğeni limiti ise bunlar arasında en dikkat çekici olanı. Zira bu sınıra riayet edilmemesi durumunda birtakım yaptırımlar ile karşılaşılması dahi söz konusu olabiliyor.

Beğeni limitlerinin getirilme sebeplerinden bir tanesi spam ve benzeri durumları önlemek. Aynı zamanda sahte hesaplar ya da bot kullanıcıların önlenmesi de bu kuralın getirilmesinin en önemli sebeplerinden bir tanesi olarak ifade edilebilir. Bu limite riayet edilmemesi durumunda ise hesap pek çok zaman Instagram yönetimi tarafından kilitleniyor. Instagram hesabının kilitlendikten sonra yeniden açılmasının da son derece zor olduğu biliniyor.

Instagram beğeni limiti kaç fazlası ceza mı?

Beğeni limiti ne kadar

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Beğeni limitlerinin belirli bir süresi var. Yani takip edilen kişi limiti gibi süresiz bir limit değil. Beğeni limiti sadece bir saat içerisinde yapılan beğeniler için gündeme geliyor. Bu limit ise resmi açıklamaya göre 350.

Esasında bir saat içerisinde 350’den daha fazla beğeni yapılması pek de olası bir durum değil. Ancak buna rağmen bu rakamın aşılması gibi bir ihtimalin varlığı halinde topluluk üyelerinin dikkatli olması icap ediyor.

Fazla beğeni bazen tehdit olarak alğılanabiliyor. Üst üste çok sayıda beğeni beğeni yasağına neden olabiliyor. Beğeni engeline takılanlar nedenini anlayamıyorlar. Beğeni cezası alanlardan bazılarıda beğeni satın almaları nedeniyle erişim engeliyle karşılaşıyorlar.


Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2021, 18:21

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak