Instagram canlı yayında bağış nasıl toplanır?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Instagram canlı yayında bağış, şirket yeni çıkardığı bir özelliği şu an için bir kaç ülkede denemeye açtı. Instagram bağış toplama seçeneği ile kar amacı güdülmeyen kuruluşlar bağış toplayabilecek.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram canlı yayında bağış nasıl toplanır şeklinde soruları şimdiden duyar gibiyiz. Ama bu özellik herkes için geçerli değil. Adı üzerinde bağış ve kar gütmeyen kuruluşları kapsıyor.

Şu aralar Corona salgını ile mücadele eden kuruluşlar bir yandan da evde kalma zorunluluğunu fırsata çevirebilir. İnternetin gücünü kullanarak çok sayıda kazanç elde edilebiliyor. Bunun farkında olan bazı kuruluşlarda ellerinden geleni yapmakta. 

En çok kullanılan sosyal ağlardan biri instagram’ ın aldığı bir karar bazı kuruluşları sevindirecek. Bağış özelliği Facebook’ un yaptığı bir açıklama ile duyuruldu. Bazı yayıncıların artık kar amacı olmayan kuruluşlara para toplayabilecek.

Tabi isteyen bu kuruluşlara gönüllü destek olabilecek. Kişi hangi kuruluşa destek olmak istediğini seçebilecek. Yayın sırasında kişi kaç kişi bağış yaptığını da görebilecek. Tabi toplanan para miktarını da.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram’ ın vurguladığı bir söz ise kesinlikle bu tarz yayınlardan bir gelir alınmayacak. Yani gelirlere dokunmayacak. Gelen paralar doğrudan ilgili kuruluşların hesaplarına aktarılacak.

Henüz çalışmaların tamamlanmadığı ve proje için hala çok çalışıldığı belirtiliyor. Şirket aynı zamanda canlı yayına katılmamış kişileri düşünerek Hikayeler ile bağış toplamaya da izin veriyor. 

Instagram canlı yayında bağış nasıl toplanır?
Instagram canlı yayında bağış nasıl toplanır?

Instagram bağış nasıl toplanır?

  • Öncelikle bu bağlantıya girin www.facebook.com/donate/signup
  • Daha önce geçiş yapmadıysanız işletme hesabına geçiş yapınız (detaylar help.instagram.com/502981923235522)
  • Kar amacı gütmeyen kuruluşun işletme hesabı ile doğrulanan Facebook sayfasına bağlanması gerekiyor
  • İlk bağış sayfası bağlayışınız ise bağış çıkartması ekleyebileceğinizden emin olunuz
  • Faceook sayfasındaki ütte yayınlama aracına girin
  • Bağış kampanyaları altında bulunan “Bağış ayarları” seçeneğiyle işlem yapabilirsiniz.

Artı isterseniz hikayeler ile bağış için “Stories” bağış çıkartması eklemeye izin veren seçeneği işaretleyebilirsiniz.

Instagram bağış nasıl toplanır?
Instagram canlı yayında bağış toplama
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.