Instagram doğrulama talebi nedir nasıl başvurulur?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Instagram rozet (mavi tik) nasıl alınır ve hangi adresten talep gönderilir bunu resimlerle ve açıklamayla anlattık. Doğrulama talebi nedir sorusuna da cevap verdik.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram doğrulama talebi, mavi tik yani mavi rozet dediğimiz önemli kişiler, ünlüler, markalar ve hesabın gerçek kişiye ait olduğunu gösteren onay simgesi. Rozet işareti hesabı doğrulanmış kişilere verilmekte.

Eskiden Instagram mavi tik almak için başvuru seçeneği bulunmazdı. Bunun için instagram üzgün olduklarını ve otomatik olarak bunun tespit edildiğini belirtiyordu. Sonrasından yoğun talep ve şikayetler sonucu uygulamaya “Doğrulama talebi” şeklinde bir seçenek eklendi. Yazımızda instagram doğrulama talebi nasıl oluşturulur (instagram mavi rozet nasıl alınır) resimlerle detaylarıyla anlayacağız.

Instagram mavi tik talebinde önemli olan belge ve doğru kategoride başvuru. Kategoriler İngilizce olarak çıkmakta. Biz sıralamasını Türkçe olarak yazdık. Eğer gerçek adınız ve soyadınız için mavi tik alacaksanız nüfus cüzdanı / kimlik kartının görüntüsünü göndermeniz yeterli olacak.

Kimliğinizde ad soyad nasıl yazıyorsa instagram kullanıcı adında bu şekilde değerlendirilebilir. Bazı kısaltmalar geçerli olabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram doğrulama talebi nasıl yapılır?

Uygulamadan ayarlara girmeniz gerekiyor. Bunun için sıralamaya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

  1. Aşağıdan profil
  2. Yukarıdan 3 çizgi
  3. Aşağıdan ayarlar
  4. Hesap
  5. Doğrulama talebi

Instagram doğrulama talebi nedir nasıl başvurulur?Instagram doğrulama talebi nedir

Not: Instagram’ a göndereceğiniz kimlikte adın soyadın tam görülmesi ve doğum tarihinin yer alması gerekiyor. T.C. kimlik ve seri no gibi bilgileri kapatabilirsiniz.

Instagram doğrulama talebi başvurusu

  1. Gerçek ad ve soyadı
  2. Marka veya ünlü gibi durumlarda “Bilinen ad”
  3. Kategori seçilmeli
  • Haber / medya
  • Spor dalı
  • Hükümet / siyaset
  • Müzik
  • Moda
  • Eğlence
  • Blogger / etkileyici unsurlar
  • İş / marka / organizasyon
  • Diğer

4. Kimlik fotoğrafının eklenmesi. Kişisel başvuru veya bir kurumu / şirketi temsil ettiğinizi gösteren belge…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram mavi tik alma işlemi

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.