Instagram Gelen Takip İsteklerini Göremiyorum

Andronova
Yazar Andronova 7 Minimum Okuma

Instagram takip isteklerini göremiyorum ve görmek için ne yapmalıyım diyerek araştırma yapanlara genel olan bilgileri ve yapmaları gerekenlerden bahsedeceğiz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram’ ın gelen takip isteklerini göstermek için kullandığı alan “Kalp” simgesi alanıdır. Pek karşımıza çıkmayan ama bazılarının sıkıntı yaşadığı takip istekleri çıkmıyor sorunu için aklımıza gelen olası nedenlerden bahsedeceğiz. Kesin çözümüdür diye bir şey demiyoruz ama işinize yarayabileceğini düşünmekteyiz.

Takip istekleri, uygulamanın gerekli bölümlerinde bir kısıtlama uygulanmamışsa kalp işaretine dokunularak görülmekte. Lakin çıkmama nedeninde telefon, hesap, sistem ve uygulama tarafının incelenmesi gerekiyor.

Instagram Gelen Takip İsteklerini Görememe Sorunu

Giriş: Instagram, sosyal medya platformları arasında popüler olan bir uygulamadır ve kullanıcılar arası etkileşimi artırmak adına takip istekleri önemli bir özelliktir. Ancak, bazı kullanıcılar Instagram’da gelen takip isteklerini görememe sorunuyla karşılaşabilirler. Bu makalede, Instagram’da gelen takip isteklerini görememe sorununun nedenleri ve çözüm yolları ele alınacaktır.

1. İnternet Bağlantısı Sorunları:

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Nedenler: Zayıf internet bağlantısı, bağlantı kesilmeleri.
  • Çözüm: İnternet bağlantınızı kontrol edin, Wi-Fi’yi yeniden bağlayın veya mobil veriyi kullanın.

2. Uygulama Güncellemesi:

  • Nedenler: Eski uygulama sürümü.
  • Çözüm: App Store (iOS) veya Google Play Store (Android) üzerinden Instagram uygulamanızı güncelleyin.

3. Hesap Ayarları Sorunları:

  • Nedenler: Gizlilik ayarları, hesap güvenliği.
  • Çözüm: Instagram hesap ayarlarınızı kontrol edin, gizlilik ayarlarını gözden geçirin.

4. Cihaz Sorunları:

  • Nedenler: Cihaz belleği, donanım sorunları.
  • Çözüm: Cihazınızın belleğini kontrol edin, gerekiyorsa uygulamayı kapatıp tekrar açın.

5. Uygulama Önbelleği ve Veri Temizliği:

  • Nedenler: Önbellek sorunları, gereksiz veri birikimi.
  • Çözüm: Uygulama önbelleğini temizleyin, gereksiz dosyaları silin.

6. Instagram Güncellemelerini Kontrol Edin:

  • Nedenler: Platform üzerinde yapılan değişiklikler.
  • Çözüm: Instagram’ın resmi blogunu veya sosyal medya hesaplarını takip ederek, platformdaki güncellemeleri kontrol edin.

7. Teknik Sorunlar:

  • Nedenler: Instagram sunucu sorunları.
  • Çözüm: Bekleme süresi içinde tekrar deneyin, sorun devam ederse Instagram Destek ekibiyle iletişime geçin.

Instagram Takip İstekleri Görünmüyor Sorunu

  1. Kullandığınız cihazla alakalı durumlar.
    • Kullanılan sistemin yazılımının çok eski olması
    • Tarih kısmında yanlışlık olmasından çıkan aksaklıklar
    • Yeterli boş alanın olmaması
    • Aşırı yapılan bir şeyden dolayı cihazın ve ip’ nin engellenmesi
  2. Hesabınızda yaşanan olumsuzluklar.
    • Şikayet veya genel kurallara aykırı davranışların sergilenmesi
    • Gizlilik kısmında veya başka alanda yapılan değişiklik
    • İnceleme altına alınan hesaplarda belli bir zamana kadar kullanımda kısıtlama
  3. Uygulama kısmında incelenmesi gereken durumlar.
    • Uygulamanın çıkan versiyonunda problem görülmesi
    • Yüklü olan diğer uygulamaların sorun çıkarması
  4. Sistemsel beklenmedik gelişmeler.
    • Ülke veya dışı nedenlerden dolayı çıkan aksaklıklar
    • Sistemde yapılan iyileştirme çalışmaları
    • Yapılan herhangi bir değişimden dolayı çıkan sorunlar

Yaptırım Alma Olasılığının Kontrol Edilmesi

Hesaplarda bazen ceza kısmi olarak uygulanır ve kullanıcı ceza aldığını anlamaz. Bu şikayetlerin bir sonucu olacağı gibi kurallara uymama nedeni ile ağın uyguladığı bir yaptırımla da alakalı olma olasılığı var.

Profil ile yaptırım testi için hesabınızın hakkındaki alanında bir iki kelime değişikliği yapıp kayıt edin. kayıt etmenize izin verilmediği durumlarda yaptırım veya sistem sorunu oluştuğu anlamını taşır.

Cezaya uğrayan hesapların bir süre bir şey yapılmadan beklemeleri öneriliyor. Uyarı almadım diyen kullanıcılarının mail hesabını kontrol etmelerini öneriyoruz.

Instagram Gelen Takip İsteklerini Göremiyorum için Adımlar

Çözüm kısmında denenecekler, yukarıdakilere göre değişmekte ve en zararsız olandan başlanılması önerilir. Örnek başka cihazdan, internetten ve bilgisayarla test edilmesi gibi. Birde uygulama çakışmalarında instagram’ ın önceki versiyonlarından bir kaçını denemenizi öneriyoruz.

Bunların dışında bir şey yapmadan belli bir zaman beklemeniz olabilir. Aklımıza gelen birde dondurulan hesabın açıldıktan sonra kısmi bazı alanların çalışmadığı durumlar olabiliyor. Bununda bir kaç günden sonra normale döndüğünü biliyoruz.

Instagram gelen takip isteklerini göremiyorum
Instagram gelen takip isteklerini göremiyorum

İşletme Hesabına Geçiş Yaparak Geçici Çözüm

Başka bir önerimizde işletme hesabına geçiş yapmak. Sistemdeki veya hesaplardaki kullanıcının dışında gelişen sorunlardan dolayı bu yöntemin işe yaradığına bazen denk geliyoruz. İlgili ayarların açıldıktan sonra “Hesap” alanına girip aşağıdaki hesap türünü değiştirme bölümünden gerekli düzenlemeyi yapabilirsiniz. Hesabınızla alakalı olumsuz bir şey olmayacaktır.

Instagram takip istekleri çıkmıyor
Instagram takip istekleri görünmüyor

Yukarıdaki yöntemi biz bir çok hizmette kullanıyoruz. Hesaplarda bazen aksaklıklar yaşanır ve bir süre bu şekilde devam eder. Acil durumlarda bu adımları uygularız. Sonra düzeldiğinde kişisel olana geri döneriz.

Şifreyi Unutmuş Gibi Sıfırlayın

Instagram gelen takip isteklerini göremiyorum sorunu için şifreyi sıfırlamayı deneyin. Bu geçici veya anlamsız sistem sorunlarına yönelik iyi bir seçenektir. Ağın resmi web sayfasındaki sıfırlama seçeneğini çalıştırın.

Hesabın Ceza Almış Olma Olasılığı

Zaman zaman kullanıcılara uygulanan kısıtlamalar kısmi olarak hesaba uygulanır. Bu bazen takip engeli veya yorum engeli olarak karşımıza çıkar. Hesabı kullanmada sorun yoktur ama bu dediğim özellikler çalışmaz. Kullanıcıya genelde bilgilendirme maili gider ama bazen gitmediği de oluyor. İşte burada devreye siz gireceksiniz. Bunu anlamanız için yapacağınız en iyi işlem, profilinizde hakkınızdaki alana bir kaç kelime eklemek olacak. Kayıt işlemine izin verilmiyorsa, ya sistemde sorun var ya da yaptırıma uğradığınız anlamına geliyor.

Güne Özel Bir Şeylerin Ters Gitmesi

Gün boyu devam eden bir çok uygulama sorunlarını görmüştük. Bakmışsınız ki, bulunduğunuz şehirde bazı kullanıcıların sorun yaşadığını görüyorsunuz ama her bölgede yaşanmadığı oluyor. Böyle durumda kullanıcıların akılları karışıyor ve kendileri ile ilgili bir sorun oluştuğunu düşünüyorlar. Bu bölgesel arızalarda olduğu gibi uygulamanın yönetim kısmındaki yazılım kaynaklı olumsuzluklardan dolayı da çıkmakta.

Araştırma yapmadan önemli bir değişikliğe gitmeyin. Instagram gelen takip isteklerini göremiyorum şikayetlerini geçici olup olmadığının anlaşılması biraz zaman alacaktır.

Not: Herhangi bir işlemi denemeden önce, hesabınızın oturumunu çıkışa atın ve farklı bir cihazdan veya tarayıcıdan hesabınızı açın. Geçici bir durum varsa, bir süre bekleyip sonra deneyin. Şüpheli bir davranıştan dolayı herhangi bir kısıtlama uygulanmışsa, gün içerisinde hiç bir şekilde oturum açmamanız ve hesabı kullanmamanızı öneriyoruz.

Instagram giriş yapanın sen olduğunu onayla adlı haberimize bakmak ister miydiniz?

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
2 İncelemeler