Instagram hesap sahibi şifreyi değiştirmiş olabilir

Andronova
Yazar Andronova 6 Minimum Okuma
Şu an yaşanan sistem arızası olabilir.

Instagram hesabından çıkışın yapıldı hesap sahibi şifreyi değiştirmiş olabilir hatası alanların aklına ilk gelen sanırım hesap çalındı oluyordur. Bizde karşılaşsak sanırız aynı tepkiyi verirdik.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Hesabından çıkış yaptırıldın hatası bir ara Instagram’ ın yaptığı bir çalışmadan sonra bazı kullanıcılarda anlamsız yere bu uyarı gitti. Kısaca sistemdeki sorunla alakalıydı.

Instagram hesapları; diğer sosyal medya ağları içerisinden sıyrılarak öne çıkan, fotoğraf ve video olacak şekilde içerik paylaşımlarına olanak sunan, kendi içinde güvenliği kurulu olan bir sosyal medya platformudur. Instagram adreslerinin yaygın olarak kullanılması; bu platform üzerinde kullanılan şifrelerin ne işe yaradığını, şifre değiştirilmiş olabilir sorununun ne olduğunu ve bu sorunun nasıl çözülmesi gerektiğini akıllara düşürür.

Hesap üzerinde kişinin; kullanıcı bilgileri, telefon numarası, e-posta bilgisi, insanlarla olan konuşmaları ve takip ettiği arkadaşlarının fotoğrafları yer alır. Bu nedenle ortaya bir güvenlik ihtiyacı çıkar. Ağın bu duruma önem veriyor olması, kullanıcılarına ek önlemler alması için öneriler ve kullanımla alakalı tanıtımlar karşısına çıkarmıştır. Kullanılan ek önlemler sayesinde bilgileriniz, şifreyi bilen kişi tarafından elde edilemez.

Hesap sahibi şifreyi değiştirmiş olabilir ne demek?

  • Şu an çıkan uyarı büyük ihtimal Instagram sistemlerinde yaşanan bir arızadan dolayı karşınıza çıkıyor. Test adına tarayıcı üzerinden oturumunuzu açınız.

Kullanıcıların, hesaplarına giriş yapmak istedikleri zaman veya oturum açık olan hesaptan bir anda çıkıldığı zaman uyarı mesajıyla karşı karşıya kalır. Bu mesaj üzerinde ‘şifre değiştirilmiş olabilir’ yazmakla birlikte, düzeltilme yapılmadan hesaba yeniden giriş sağlanamaz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Genelde şüpheli görülen durumlarda güvenliğin devreye girerek yaptığı bir müdahale diyebiliriz. Lakin hesaba ilagal yöntemlerle ulaşmaya çalışma gibi olasılıklarda düşünüldüğünde böyle bir uyarıyı dikkate almanız mantıklı olacaktır.

İşlemlerden önce bugün veya bir kaç saat içerisinde yaptığınız şeyleri düşünmenizi de öneriyoruz. Sık yaptığınız bir şey varsa bunu dikkate alarak adım atınız.

Diğer taraftan birilerinin yaptığı düşüncesi varsa eğer, erişim yaptığınızda hesabınızı baştan aşağı inceleyiniz. Güvenlikle alakalı ne varsa değiştirip ek güvenlik yöntemlerine geçiniz.

Instagram hesap sahibi şifreyi değiştirmiş olabilir
Instagram hesap sahibi şifreyi değiştirmiş olabilir

Çıkan uyarı metni zamanla değiştiğini görüyoruz. Bir ara hesabından çıkış yaptırıldın olarak karşınıza çıkabiliyordu. Belki her iki durumda farklı olarak görebiliriz.

Hesap sahibi şifreyi değiştirmiş olabilir çözümü

Şifrenin değiştirilmiş olabileceğine dair sorunu çözmek için bazı adımların izlenmesi gerekir. Lakin belki yaşanan o gün beklenmedik dediğimiz problemlerden dolayı çıkıyor olabilir. Bunun anlaşılması adına başka illerde arkadaşlarınızdan görüşerek test edebilirsiniz.

  • Başka kullanıcılarla görüşünüz. Mümkünse ayrı şehirlerde yaşayanlara sorunuz. Bu genelde az bir kullanıcının karşısına zaman zaman çıkıyor. Tabi hesaba özel bir durum yaşanmıyorsa.

Bu adımları uygulayınız:

  • Telefon numarası veya mail adresine doğrulama kodu gönderilir,
  • Bu kod kullanılarak şifre sıfırlanır ve yeni şifre oluşturulur,
  • Yeni şifre ile hesaba en başından giriş yapılır. Aksaklık çıkarsa bilgisayardan denenmesini öneririz.

Olmazsa mobil tarayıcı ile de denenebilir. Ulaşılırsa ek giriş yöntemi eklenebilir ve duruma göre “Hesap” alanından hesabın türünü değiştirebilirsiniz. İşletme tarzı bir şeye geçiniz ve istediğiniz zaman tekrar kişisel olana dönebilirsiniz. Bir şeylerin silinmeyeceğini belirtelim.

İşlemler tamamlandıktan sonra sorun çözülmüş olacaktır. Tür değişikliğini gösteren resmi aşağıya bırakıyoruz.

Hesabından çıkışın yapıldı / çıkış yaptırıldın
Instagram hesabından çıkışın yapıldı hatası

İkinci bir adım olarak şunları yapınız:

  • Diğer bir önerimiz ağda kullandığınız mail hesabını Chrome’ da açınız,
  • Bir tane de yeni sekmeyi + simgesine basarak açınız,
  • Açılan sekmeden instagram hesabınızın parolasını değiştirme adımlarını başlatınız,
  • Çıkan seçenekten e-posta olanı seçip yan sekmedeki açık olan mail oturumuna bağlanmasını sağlayınız. Büyük ihtimalle artık oturumunuz sorunsuz açılacak.

Telefondan kaynaklı olduğu durumlarda

Telefondan oturumunuzu açamadığınızda yapmanız gerekenleri buraya sıralayacağız. Kesinlikle başka telefondan hesabınızı açabiliyorsanız o zaman aşağıdakilerin denenmesi çözüm getirebilir.

Tarihin doğruluğunu kontrol ediniz. Yanlış olduğunda kullanıma izin vermeyebilr.

Uygulamanın veya telefonun sürümünün eski olması güvensizlik oluşturabilir. Cihazınız yeni ve sürüm güncelse, o zamanda belki versiyon tarafında ters giden bir şey var düşüncesi ile eski instagram versiyonlarından birini deneyiniz.

Telefonun ayarlarından uygulamalar yazana giriniz ve oradan ağın uygulamasını bulup üstüne dokunun. Açılacak alandaki seçeneklerin ayrı ayrı çalıştırılarak denenmesi gerekiyor. Öncelik önbellek olacaktır. Sonra güncelleme dediğimiz şeyin kaldırılması.

Şifreyi değiştirmenize rağmen hala açılmıyor mu?

Şifreyi değiştirdim ama hala hesap sahibi şifreyi değiştirmiş olabilir hatası çıkıyor diyenlerin denemesi için bazı ek önerilerimiz daha olacak. Bunların işe yaramaması durumunda destek talebini bildirim alanından gönderiniz.

  1. Gün içerisinde kullandığınız cihazlardan ve internet bağlantılarından giriş yapmaya çalışmayınız.
    • Farklı yerlerden ve cihazlardan denenebilir.
  2. Bilgisayardan girmeye çalışınız. Açılırsa giriş yöntemlerine bir kaç yöntem daha ekleyiniz.
    • Örnek Facebook ile bağlanma ve girişte telefona kod gönderme seçeneği açılabilir.
  3. Tarayıcı üzerinden ulaşanların profil alanında bir kaç şey değiştirmeye çalışmasını öneriyoruz.
    • Kaydetme sırasında uyarı çıkıyorsa o zaman sistemden alakalı olma olasılığı ve hesabın ceza alma durumları görülebilir.
  4. Bezen çık sık olmasa da çıkarılan versiyonlarda yaşanan olumsuzluklar sebebi ile beklenmedik uyarılar çıkabiliyor.
    1. Önceki instagram’ ın sürümlerinden birini yükleyerek deneyelim.
  5. Çok sık herhangi bir şeylerin yapılmasından dolayı şüpheli görülebilirsiniz.
    • Aşırı olan her şey bu sınıfa girer. Örnek beğeni, farklı yerlerden giriş yapmak ve çok fazla peş peşe takip veya yorumlarda bulunmak gibi.
  6. Ülkede yaşanan aksaklıklar olma olasılığını düşünerek birde vpn kullanarak oturumunuzu açmaya çalışınız.
    • İnternete erişiminizi ülke dışından yaptığınızdan dolayı erişim yapmanız mümkün.
  7. Birileri çalmak için uğraşıyor olabilir. Belki de kilitlenmesi için sık sık sıfırlama talebi gönderiyor veya yanlış şifre girişi yapıyor olabilir.

Böyle bir uyarının çıkma nedenleri arasında bazen hesabın çalınma girişimleri bazen ise kişinin yaptığı şüpheli görülen durumlarda ortaya çıkabiliyor.

Instagram DM mesaj gitmiyor konumuza da bakmak ister misiniz?

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak