Instagram hikayeler 15 saniyeden daha uzun

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Instagram, hikayeleri 15 saniyeden daha uzun yapmak için önemli çalışmasını hayata aldı. Videoları daha uzun olmayanlar kademeli gelebilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram, en popüler sosyal medya araçlarından biridir. Bu nedenle bu platformda yüksek takipçi sayılarına sahip olmak, fazla beğeniler almak önemlidir. Bunun yanında uygulamaya düzenli olarak güncellemeler, geliştirmeler gelmektedir. Bu sayede uygulama günden güne daha fazla kişiye ulaşmaktadır. Yapılan güncellemelerden bir tanesi de hikaye paylaşma özelliğidir. Bu özellik farklı birçok platformda vardır fakat günlük olarak en yüksek fotoğraf adedi Instagram’da atılmaktadır.

Hikayeler 15 saniyeden uzun olacak

Hikayeler standart olarak 15 saniye olmaktadır fakat daha uzun süreli paylaşımlar atmak mümkün. Fakat bunun için çekeceğiniz videonun telefonun kamerasından çekmeniz gerekir. Uygulamada sadece 15 saniyelik videolar çekilmesine izin vermektedir. Telefonun kamerasından çektiğiniz uzun videoyu Instagram’a yükleyebilirsiniz. Bu uzun videoyu uygulamaya yüklediğinizde video 15 saniyelik parçalara ayrılacak ve arka arkaya atılmış videolar gibi duracak. Parçalar halinde olması hiç bir kesintiye neden olmaz. Adeta doğrudan izlediğiniz bir video gibi izlemeniz mümkün.

Uzun videolar bu şekilde Instagram’a parçalar yoluyla atılır. Bu videoyu belirli boyutlarda ayırması da Instagram’ın sağladığı güzel bir kolaylıktır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram hikayeler 15 saniyeden daha uzun

Hikaye atmak için öncellikle elinizde bir video veya bir fotoğraf olması gerekir. Bu video ve fotoğrafı Instagram uygulamasının içerisindeki kamer ile eş zamanlı çekmeniz de mümkündür. Çektiğiniz bu video veya fotoğrafı doğrudan paylaş seçeceğine tıklayarak paylaşabilirsiniz. Ayrıca hikayelerinizi öne çıkar seçeceğine tıklayarak profilinize sabitleyebilirsiniz.


Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2021, 17:14

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.