Instagram hikayelerde ses geç geliyor

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma

Instagram hikayelerde ses geç geliyor hatası yaşıyorum şeklinde şikayetlerle geçtiğimiz haftalarda karşılaştık. Başka telefonda videolarda ses geç geliyor mu?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram hikayelerde ses geç geliyor problemi ile karşı karşıyaysanız size yapabileceğiniz bazı ufak çözümleri sunacağız. Hikayelerde ses geç geliyor ise instagram ile alakalı bazı değişiklikler yapmanız ya da telefonunuzdaki bazı sorunları çözmeniz gerekebilir. Yani çözüm her zaman çok da basit olmayabiliyor. Bunu şimdiden söylememiz gerekir. Ancak Instagram hikayelerde ses geç gelme probleminin tamamen çözümsüz bir durum olmadığını belirterek sizi rahatlatabilmeyi umuyoruz.

Buraya bir not olarak bir şeyleri denemeden önce şu an yaşananın genelde olup olmadığına bakmanız. Tabi bölgesel bir şeylerinde olma olasılığını değerlendirip farklı yerlerde olan kişilere sormanızı öneriyoruz.

Hikayelerde neden ses geç geliyor

Öncelikle dilimize giren yabancı kelimelerine ne yazık ki oldukça fazla olduğunu hepimiz biliyoruz. Kullanılabilecek Türkçe karşılıkları olmasına rağmen bazı kelimelerin inatla yabancı hallerini tercih ediyoruz. İnstagram uygulamasında kullandığımız hikaye başlığı da aslında bunun en basit örneği.

Türkçe versiyonu çıkmadan önce kullanmaya başlayan kesim özellikle bu ifadeyi tercih etmeye devam ediyor. Story kelimesi aslında Türkçe karşılığı olan bir kelime. Güncel İnstagram uygulamasında birçok kişi “Story’lere bak” ifadesini kullanıyor. Maden yabancı kelimeyi kullanıyoruz. Neden sonuna Türkçe ek getiriyoruz. Güncel kullanımda bile “hikaye ekle” biçiminde Türkçe ifadesi çıksa da sorun henüz çözülmüş değil.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Instagram hikayelerde ses geç geliyor
Instagram hikayelerde ses geç geliyor

Hikayelerde ses geç geliyor çözümü

Herkesin severek kullandığı hikayeler aynı zamanda oldukça fazla izleniyor. Neredeyse ana sayfaya düşen kişi paylaşımlarından daha çok hikayelerde gezinir olduk. Peki uygulama hikayesinde ses geç geliyor ise ne yapabilirsiniz? Öncelikle telefonunuzun sesinin açık olduğundan emin olun. Bazen kullanıcılar bilinçli olarak hikayelerini ses gelmeyecek şekilde gönderirler. Böyle bir paylaşım ile de karşılaşmış olabilirsiniz. Bunu anlamak için de başka bir kullanıcının hikayelerinde gezinip göz atmanızı öneririz.

  1. Varsa başka telefonda ve tablette denenmesini öneriyoruz.
    1. Çok eski telefonlarda donanımın yetersiz kalması
    2. Tarih veya ayarların yanlış yapılandırılması
    3. Depolama tarafında yetersiz boş alanın kalması. Sistemin çalışmasında daha fazla yere ihtiyaç duyulabiliyor
    4. Bir şeyin çok fazla yapılmacsından dolayı o cihazın engellenmesi
  2. İnternet altyapısı veya ülke dışında arızalar yaşanabilir.
    1. Bulunduğunu bölge veya ülke içerisinde yaşanan sorunlar
    2. Hızınız çok düşük olabilir. Ya da ping problemi yaşanıyor olabilir
    3. Yurt dışındaki arızalar
    4. Şirketin sunucularında veya network tarafında arıza çıkması
    5. Test için VPN üzerinden deneyiniz
  3. Uygulama tarafında sorunların çıkması mümkün.
    1. Çıkardıkları bir güncellemeden sonra genelde veya bazı cihaz modellerinde uyum sorunu görülmesi (Önceli sürümlerle test edin)
    2. Telefona gelen bir güncellemenin buna neden olması
    3. Plansız bir çalışma ile aksaklık yaşanması
    4. Reels üzerinden de birden fazla videoda ses geç geliyor mu diyerek kontrol edelim
  4. Hesabın ayarlarında yanlışlık veya çözünürlük yüksek olabilir.
    1. Test edebileceğiniz başka bir hesap bulunuz.
    2. Uygulamanın ayar alanında bazı seçenekleri değiştiriniz. Geçici bir durumda belki işe yarayabilir
    3. Uygulamanın ayarlarındaki “Hesap” alanında hesap türünün değiştirilmesi geçici çözüm getireceğini düşünüyoruz. (Profesyonel’ e geçiş)
  5. Ceza faktörü ile başlayan aksaklıklar.
    1. Kısmi dediğimiz cezalandırmadan sonra aksaklıklar yaşatabiliyor. Örnek bazı özelliklerin çalışmadığı görülebilir
    2. Profile girin ve hakkında gibi yazılabilir alana bir şeyler ekleyin. Kaydetmiyorsa sistemdeki bir problem ile veya yaptırımla izah edilebilir
  6. Aşırı yapılanlardan sonra aksaklılar yaşanabilir.
    1. Kullanıcının yaptığı her aşırı hareketin sonucu şüpheli olarak görülerek kısıtlama uygulanması. Genelde erişim durdurulur ama bu olasılığı değerlendirelim dedim.
    2. VPN veya farklı yerlerden giriliyor gibi olası durumlar çıkacaktır.

Instagram ses geç geliyor sorununda kontroller

Birden fazla kullanıcının paylaştığı hikayelerde gezdiniz ancak hepsinde ses geç geliyor ya da gelmiyor ise bu durumda önceliğiniz instagram uygulamanızın güncel olup olmadığını kontrol etmek olmalı. Uygulamanız güncel değilse ve telefonunuzdan otomatik güncelleştirmeleri de kapatmışsanız hikayelerde ses geç gelme problemi yaşıyor olabilirsiniz. Eğer uygulamanız güncel ise uygulamanın telefonunuzda bıraktığı çerezleri silmeyi denemelisiniz. Bu da sorununuzu çözmez ise instagram uygulamanızı silip tekrar yüklemeyi deneyin ve giriş yaparken farklı bir uygulama üzerinden bağlanmayın. Kendi kullanıcı adı ve şifrenizi kullanın. Sorununuz buna rağmen de çözülmüyorsa iki ihtimaliniz kaldı: Birincisi sosyal ağa destek talebi göndermek ve ikincisi ise yeni bir güncelleme gelmesini beklemektir.

Instagram videoların sesi geç geliyor
Instagram ses sorunu için talep gönderimi

Yardım isteyin

Yukarıdakiler işe yaramadı ise birde geliştiriciye talep göndermeye çalışınız. Tabi farklı cihazlardan ve internet ağından denendikten sonra duruma göre destek talebinizi iletebilirsiniz.

Uygulamanın ayarlarındaki yardım alanından bildirimde bulunun. Sizin durumunuzla alakalı bir başlığa ve alt başlığın seçilmesi gerekiyor.

Instagram ses geç geliyor sorununa baktığımızda temel sebeplerinden en önemlilerini buraya özet olarak belirtmek istedik. Birincisi internetin, cihazın ve içeriğin test edilmesi şart. Sonrasında ise farklı hesaplarla ve mobil sistemlerle deneme yapılması gerekiyor. Bunların bir sonucu bize çözüm sağlayacak.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak