Instagram iki faktörlü kimlik doğrulama kodunu unuttum

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Instagram iki faktörlü kimlik doğrulama kodunu unuttum şikayetlerinde ne gibi işlemler yapılması gerektiğini bu yazımızda bulacaksınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İki faktörlü kimlik doğrulaması, instagram hesabının daha güvenilir kalması için çıkarılan ek önlemlerden biridir ve çoğu uygulamanın böyle bir yöntemi vardır. Ek önlemlerin alınması gayet güzel ama koyduğunuz güvenliği siz dahi açamadığınız zamanlar oluyor. Bazılarının sorduğu sorulara bakıyoruz da unutma olasılığının her zaman karşımıza çıkabileceğini anlıyoruz. Kimlik doğrulama kodunu unuttum sorunu çekenlerin yanlış hatırlamıyorsak çoğunun bir çıkış bulamadığını görüyoruz.

Öyle bir koruma kullanıyorum ki kendim dahi giremiyorum diyenler oluyordur. Biz çoğunlukla mobil onayla giriş yöntemini daha çok tercih ediyoruz. Lakin kullandığımız sistemlerde buna benzer 3. parti uygulamalar kullanarak erişim yapabiliyoruz. Kullanmaya karar verdiğiniz özelliklerin önce olumsuz taraflarını araştırmanızı öneriyoruz. Araştırınız ki bu gibi meselelerle karşılaşmayınız.

Sürekli kullandığımız sistemlerde oturum hatırlama özelliğinden dolayı bazen ek güvenlik sormadan izin verebiliyor. Bu olasılık için sik kullanmış olduğunuz cihazları inceleyiniz.

Kontrol edeceğiniz alanlar olacak. En azından deneyip aklınızdakileri elemiş olursunuz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İki faktörlü kimlik doğrulama kodu gelmiyor mü?

Şifresini unuttuğunuz kimlik doğrulaması yöntemlerinde bazen otomatik belli bir süre sonra kendiliğinden kaldığı oluyor. Tabi bu buradaki ağla alakalıdır diye bir şey demiyoruz.

Çok sık işlemler denemeyiniz. İşleri daha olumsuz duruma sokabilirsiniz. Çok defa yapılanların sonucu geçici kısıtlamalar diyebiliriz. Buradaki kullanılan platformun güvenlik seviyesine göre değişebiliyor. Ne kadar sık algısı değişken diyebiliriz.

Beni hatırlayı işaretleyenlerin kullandığı cihazlarda direk oturum açılabiliyor. Bu durum uygulamalarda ve bilgisayar ortamlarında daha sık görülür. Lakin uygulamadaki tarafta engel yaşandığından acaba diğer kullanılan cihazlarda da aynı durum söz konusu olur mu net bimiyoruz. Ama olasılığı bile heyecanlandırabiliyor. 

Forumlarda pek bilinmeyen kişiler tarafından ben çözerim diyenlere dikkat ediniz. Daha kötü durumlara sürükleyebilirler. İyi niyetli veya kötü niyetli olabilirler ama her iki durumda da etkilenen yine siz olursunuz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Sistemlerde yapılan çalışmaların sonucunda geçici anlamsız problemler yaşanabiliyor. Pek sık olmasa da başına gelenlerin şikayet yazılarını görüyoruz. Esasında belki 1 gün kadar hiç bir şeye bakmadan beklense kendi kendine ortadan kalkabilir. Tabi bu bir olasılık ve kesin olacak diye bir şey paylaşmıyoruz.

Instagram iki faktörlü kimlik doğrulama kodunu unuttum
Instagram iki faktörlü kimlik doğrulama kodunu unuttum
iki faktörlü kimlik doğrulamasını kaldırma
Instagram iki faktörlü kodunu unuttum

İki faktörlü kimlik doğrulama kodu sıfırlamak mümkün mü?

Bildiğimiz kadarı ile erişim yapamadığınız sürece tek yapacağınız geliştiriciye durumu iletmeniz. Belki parola sıfırlamasında size bir öneri sunulabilir.

  1. Ek giriş yöntemlerinde biri daha eklenmişse belki onla yırtabilirsiniz.
    • Giriş sırasında şifrenizi unutmuş gibi deneyin ve olası giriş seçeneklerine ulaşın. Tabi bu PC’ de farklı uygulamada daha farklı alanlar açabilir.
    • Tabi güvenülür olarak görülen sistemlerden daha önce girdiğinizden bunlarla denemenizi öneriyoruz.
  2. Telefon numaranızla doğrulamanız istenilebilir. Tabi daha önce eklemişseniz çıkma olasılığı var.
    • Sıfırlamada numarayı girerek deneyelim.
  3. Başka bir hesabınız varsa onun üzerinden destek isteyiniz.
    • Bir ihtimal görüşmeyi başlatabilirler. Ama çoğunlukla başka hesabınızla alakalı size yardımcı olamayız denilebilir.
  4. Kod kaldırma için başvuru formlarını inceleyiniz.
  5. Daha önce eklemiş olduğunuz telefon numarasını kullanabilirsiniz.
    • Güvenilir cihazlar alanına ekli olan cihazlarla kod olmadan giriş yapabilirsiniz.
    • Kurtarma kodunu alamıyorsanız o zaman yedek kodlare erişim denenebilir.

Gerisi instagram’ a bildirimde bulunulması. Açık bir kapı açarsanız belli bir süreliğine gerekli öneriler alabilirsiniz. Tabi robot benzeri bir yanıtlama şekli ile karşılaşmanız mümkün. Belli bir kalıp içerisinde gönderilen yanıtların dışına pek çıkmıyorlar.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.