Instagram olağandışı bir giriş denemesi saptadık ne demek

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

instagram uygulamasından hesaba girerken "Olağandışı bir giriş denemesi saptadık" yazısı ekrana çıkıyor ve kod göndermenize rağmen gelmiyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Sosyal platformların kronik arızalarının kendilerine göre uyarı metinleri bulunur. Bunların uzun bir yıl sonunda değişime uğradığını görürüz. Esasında metinde pek bir şeyin değiştiğini düşünmüyoruz. Mantıken aynı anlamı taşıyan düzenlenmiş bir hali denilebilir. Network kısmında ve yazılımda yaşanan olumsuzluklar geneli etkilerken yapılan güncellemelerde ise kısmi etkilenenler çıkabiliyor.

Bazı zamanlar instagram’ ın sorunlu günlerinden biri olabiliyor. 1-2 Ayda bir çok sayıda kişide giriş sorunları, yerli yersiz uyarılar, şifre yanlışlığı, kod problemi ve şüpheli durumlarda hesap engeli. İşte bunlardan biri olan “Olağandışı bir giriş denemesi saptadık” hatası hesaba girememeye neden oluyor. Bu uyarı geldiğinde ya kod göndermeyi öneriyor veya doğrulama seçeneklerinden biri. Facebook’ ta ayn buna benzer sorunlar var. Ama instagram gibi yardım almak için kısıtlı başvuru seçenekleri yok.

  • Gerçek olmayan bilgilerle hesaplarını açanların sonuca ulaşması daha zor olacaktır.

olağandışı bir giriş denemesi saptadık nedir

Olağandışı hatasının olası nedenlerinde bazıları

Bu soruna şu nedende olmuş kesin diyemeyiz ama aklımıza gelen ve karşılaşanların yazdıklarına bakarak olası olanları yazmak istedik. Takipci satın alma hilesi gibi sıkıntılı işlere bulaşanların hesaplarında bir kaç kez böyle bir durum çıkar ve devam edildiğinde kalıcı bağlantısı kesilecektir. Bu yöntemler hesabın askıya alınmasına veya kapatılmasına neden olabiliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Başka internet ağlarından erişim yapıyor olabilir misiniz?
    • Örnek yurtdışı portlarını kullanrak internette çıkma. DNS veya VPN kullanarak erişimde bulunma.
  • Sık sık şifrenizi değiştiriyor musunuz?
    • Kod istemede aşırıya kaçmış olabilir misiniz?
  • Cihazınız bir nevi banlanmış olabilir mi?
    • Farklı telefonda denendi mi?
  • Bilgisayardan girebiliyorsanız şifre sıfırlamasını yapınız.
  • Üçincü part uygulamalara erişim izni verdiniz mi?
    • Durum öyleyse PC’ den giriş 3. partı uygulamalarını kaldırınız. Bu uygulamalardan biri tehlike arz edebilir.
  • Telefon numaranızı eklemediyseniz ekelemeye çalışın.
  • Genel mi geçici mi analiz için araştırınız.
  • Bilgisayardan erişim yapanlar iki faktörlü kimlik doğrulamayı açınız.

Instagram olağandışı bir giriş denemesi saptadık ne demek

Çözüme ulaştıracak önerilere dikkat ediniz

Paravan fake sayfalar veya formlarda kesin şeklinde ifade kullananların çoğuna şüpheli bakmanızı öneriyoruz. Sizden bilgilerinizi talep ederek geliştiriciden yardım isteyebilir veya ücret alıp cevap vermeyebilirler. Bazılarınında hocam açamadık ama o kadar emek verdik gibi söylemlerle paranın üstüne yattığı oluyor.

Daha önceden kullandığınız cihazlardan test etmenizi öneriyoruz. Bakarsınız direk giriş yapmanız sağlanabilir.

Yaşadığınız belki anlık veya o güne özel bir arıza olabilir. 24 Saat geçmesinin beklenilmesi kendiliğinden açılmasını sağlayabilir. Birde daha önce kullanmadığınız internet ve cihazdan giriş yapmaya çalışınız. Belki ban dediğimiz bir şeyin içerisinde olabilirsiniz. 

Bizim denk gelmiş olduğumuz bir durum vardı. Benzeri bir şeylerin çıktığı ama profil alanının açıldığı oluyordu. Böyle olanların girip ekli olmayan doğrulama seçeneklerini çalıştırmalarını öneririz. 


Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2021, 17:59

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak