Instagram Reels 15 saniye video paylaşımı nedir

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Instagram 15 saniye videoları hikayelerde paylaşım yapan ve düzenleyebilen bir özelliği yayınlamaya hazırlanıyor. Reels adını verdiği yenilik yakında ülkemizde.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

TikTok’ un bu aralar gizlilik problemleriyle eleştiri odağı olmasıyla özellikle bir ülkede yasaklama kararı alınmıştı. Bunu fırsat gören Instagram ise yeni bir özellik konusunda çalışmalara başladı. Rakibinden doğan boşluğu değerlendirmek isteyen şirketin Reels adlı bir özelliği çıkaramaya hazırlanıyor.

Instagram Reels, ses ve müziklerin içerdiği kısa videoların paylaşımına izin veren yeni bir özellik. 15 Saniye sınırlandırmasına sahip içerikleri aynı zamanda düzenleyebiliyorsunuz. Oluşturulan kısa videolar hikayeler kısmında da paylaşıma açılacak. Paylaşımlar profil bölümünde yer alacak Reels videoları için bir saklama alanı oluşturulacak.

Yeni özelliği geçtiğimiz yıl iki ülkede test edilmişti ve sonrasında bir ülke daha eklenmişti. Amerika için gelecek ay yayınlanması düşünülen özellik hemen peşine Hindistan için kullanıma sunulabilir. Malum Tik Tok’ un en fazla tercih edilen ülkelerden biri Hindistan olduğu biliniyor.

Söylenenler doğru ise yakın zamanda 50 ülkeyi kapsayan beta dağıtım başlayacak. Bu ülkeler arasında büyük ihtimal Türkiye’ de yer alacaktır. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yayınlandıktan sonra Instagram Reels çıkmıyor diyenler;

  • Resmi duyurusu yapıldığından emin olsun.
  • Kullanıcıların güncel sürüme sahip olduğu ve telefonun desteklediğinden emin olması gerekiyor.
  • Hesaplarını doğrulamamış kullanıcılarda sorun çıkabilir.
  • Telefonla alakalı bir problem görülebilir.
  • Uygulamadan oturumu kapatmanız gerekebilir.
  • Ülke ayarında bir yanlışlık olabilir.

Uygulamaya ek olarak zamanlanmış altyazı gibi öenmli füzenleme araçları eklenebilir. Belirli bölümkerde kelimeler görünebilir ve geçişler sıralamasında akıcı görünmeler gibi özellikler olabilir. 

Keşfet kısmında “Top Reels” seçeneğinin de ekleneceği yönünde bir bilgi var. Söylentilere göre rakibini kopyalayan bir özellikle kullanıcılarının karşısına çıkacak.

Instagram Reels 15 saniye video paylaşımı nedir
Instagram Reels 15 saniye video paylaşımı nedir
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir