Instagram Reels nasıl kullanılır iPhone kullanımı

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Instagram Reels nasıl kullanılır iPhone telefonda test edip ekran görüntülerini sizlerle paylaştık. Artı video paylaşımında hangi bölümden yapıldığını gösterdik.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram’ dan geçtiğimiz ayda tanıtımı yapılan Reels özelliği Türkiye dahil çok sayıda ülkede kullanıma açıldı. Şu an için 50′ yi geçen ülkede açıldığı yönünde paylaşım yer almakta. Rakibi Tik Tok’ tan esinlenen instagram’ ın bu uygulamanın bu aralar başı dertte olmasından yararlanarak apar topar bu yeniliği aktif etti. Arada çıkan boşluğu kullanan şirketin çok sayıda iyileştirmeleri olacağı bekleniyor.

Tik Tok’ u ABD ve bir kaç ülke ile başının dertte olduğunu bilmeyen yok. İş böyle olunca instagram önemli bir pay kapmak için Reels adlı özelliği çıkardı. Özellikle Amerika Başkan’ ı tarafından tehdit edilen uygulama zorunlu satışı ile gündemde. Özgür sosyal medya kavramınız savunanların yurt dışında ne kadar özgürlük sunulduğunu görmesi için önemli bir örnek diyebiliriz.

15 Saniye ile sınırlı video çekimi sunan ve kullanımı rakibi ile benzer olan bu özelliği eleştirenlerde var olumlu görenlerde. Bize göre şirketin burada önemli bir gelir elde edeceğini düşünüyoruz. Şimdiden bazı fenomenler ilk test paylaşımlarını yaptı ve çok sayıda rakip uygulama kullanıcıların yavaş yavaş bu özelliği kullanmaya başlayacağını düşünüyoruz.

Daha önce bu özellk hakkında bir paylaşımda bulunmuştuk bunun deteyı yazı sonunda yer almakta. Reels video yayınlama veya video paylaşma nasıl yapılır adım adım incelemeniz için resimleri aşağıya ekledil. Özellik bende çalışmıyor diyenler içinde bir yazımız olacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram Reels kullanımı için:

  1. Uygulamayı açalım ve arama işaretine dokunalım.
  2. İlk açılan videoya dokunalım.
  3. Dokunulan video açılacak ve üstünde ‘Kamera simgesine’ dokunulacak.
  4. Özelliğin bölümü açılacak ve yan kısımda “Ses, hız, efektler ve zamanlayıcı” seçenekleriyle karşılaşacaksınız.
  5. Ortada REELS butonuna basılı tutunuz ve 15 saniye video çekimine başlayınız.
  6. Ön izleme ve ileri ok simgesine dokunun.
  7. Açıklama kısmını doldurunuz ve isteyen “Akışta da paylaş” butonunu açabilir veya kapatabilir. Burada yayınlanmasını seçmiş olacaksınız.
  8. Alta paylaşa basarak yayına alabilir veya daha sonra yayınlamak için taslak olarak kaydet kullanılabilir.

İşlemler bittiğinde yine arama simgesine girerek yayınlara bakabilirsiniz. Bu özelliğe erişim yeri arama kısmı olduğunu belirtelim. Belki ileride uygulama aşağısına kısayol butonu koyulabilir.

Ses kısmına dokunulduğunda hazır seslerle karşılaşacaksınız. Önemli dizi, film ve sanatçıların müziklerini kullanabiliyorsunuz. Hız’ a girildiğinde oynatma hızını .3x, .5x, 1x veya 2x gibi seçeneklerle ayarlıyorsunuz. Hazır efekleri kullanabilir ve zamanlayıcı ile istediğiniz saniyede müzik çalmasını ayarlayabilirsiniz. Bu özellik çıkmıyor şeklinde problem yaşayanların Reels gözükmüyor içeriğimize bakmalarını önermekteyiz.

  • Sağ kamera simgesine dokunulacak. Bu seçeneğin çıkması için ilk bölümde çıkan paylaşımlardan birine girmeniz gerekiyor.
Instagram Reels kullanımı
Instagram Reels nasıl kullanılır iPhone kullanımı
  • Video çekim botuna bastığınızda 15 saniye zaman çizelgesi yukırda açılacak ve dolana kadar çekim yapabilirsiniz. Bu 10 saniye olur veya 12 saniye fark etmez. Bittiğinde ileri botununa dokunulacak. 
  • Hazır sunulan fonksiyonların kullanılmasını öneririz. Görüntü düzenlemesi, ses ekleme ve dahasını inceleyebilirsiniz.
Instagram Reels video yayınlama
Reels iPhone’ da kullanma

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.