Instagram videolar siliniyor mu

Andronova
Yazar Andronova 6 Minimum Okuma

Instagram videolarım kendi kendine siliniyor veya paylaştığım videolar siliniyor diyeniniz var mı? Biz bu şekilde bir hatayla pek karşılaşmadık. Peki kendiliğinden video neden silinir?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram’ ın genel yapısı video ve fotoğrafların paylaşımı gibi görülmekte. Kimse mesajlaşmak için veya görüşlerini iletmek için kullanmamakta. Yani bu ağ, Twitter ya da Facebook benzeri bir yapıya sahip değil.

Uzun bir süredir Instagram’ ın linklere izin vermek için bir güncelleme yapmasını bekliyoruz. Özellikle yayınlanan videolardan ilgili sitenin konusuna ulaşılması için URL bağlantıları desteklemesi gerekiyor.

İnsanlar kendi sitelerinde video paylaşmanın sıkıntılarını yaşamamak için YouTube ve buna benzer kanalları tercih etmekte. İşte Instagram eğer bağlantılara izin verirse büyük ihtimal kullanıcıları paylaşımdaki adrese kayacağı için istememekte.

Peki zorunlu görülen videonun silinmesine ne diyeceksiniz? Bu ağ, kullanıcısına açıklama yapmadan direk işlem yapıyor. İşte Instagram videolar siliniyor sorununa yanıt verilecek cevaplardan biri budur. Bunu yapıyor yapmasına, ama nedenini ya da yapılan işlem bilgisini kullanıcıya iletmiyor. Yani ben ne dersem o olacak zihniyeti bulunuyor. Tabi mevcut durumla alakalı bir değişimin çıkma olasılığının da olduğunu söyleyelim.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram videolar neden siliniyor?

Silinmede olası nedenlerini sizlere sıralayacağız. Tabi kesin bundandır diye bir bilgi olmayacağını iletelim. Bizim belirttiğimizden biri veya bir kaçından kaynaklı da olabilir. Öneriler silinen fotoğraflar içinde geçerli. Tüm işlemlere ilaveten hesap doğrulaması da yapılabilir. Yani hesapta bir şüpheli davranış görülmüşse bundan dolayı video paylaşım engeli yapılmış olabilir. Uygulamadan hesap kısmında doğrulama talebinden işlem yapınız.

  1. Hiç video paylaştıktan sonra instagram’ dan bir ikaz aldınız mı?
    • Belli bir sayıya ulaştığınızda veya içeriğine göre bir yaptırıma maruz kalmış olabilirsiniz. Belki gözünüzden kaçmış diyebiliriz.
  2. Bir markadan veya kullanıcı tarafından ikaz geldi mi?
    • Telif durumlarda hiç insaf olmaz. Hatta direk hesabınızı dahi kapatırlar.
  3. Video içeriği yetişkinler için mi? içerik çocuklar için sakıncalı mı?
    • Yayına alırken bazı platformlarda böyle bir seçeneğin var olduğunu belirtelim. Buna göre kişilerin karşısına çıkıyor.
  4. Videoda hayvanlara yönelik eziyet edici görüntüler var mı? Şiddet içerikli mi?
    • Direk kaldırılır ve ötesi geçici kullanım kısıtlamasıyla sonuçlanabilir.
  5. Video birden çok yayınlanmış olabilir mi?
    • Belki dikkate alınarak yayına son verilebilir. Asıl olan tespit edilmişse.
  6. Videonun başkalarının özel hayatını içeriyor mu?
    • Kişisel haklara aykırı durumlarda sonuç yaptırım olacaktır.
    • Bir veya daha fazla olan şikayetler videonun kaldırılmasına neden olabilir.
  7. Geliştiricinin yaptırımları.
    • Hesabınıza gelen bir ceza nedeniyle beğenme veya video paylaşımı belli bir süreliğine engellenmiş olabilir.
  8. Kullandığınız cihazdan alakalı mı?
    • Tablet ve bilgisayar alternatiflerinden yararlanınız.
    • Cihazınızdan olduğu anlaşıldıysa “Uygulamalar” alanına giriniz ve “instagram” yazılı alana dokunun ve içerisindekileri kullanın. (Güncellemelerin kaldırılması ve verilerin silinmesi gibi)
    • Instagram’ ın kaldırılıp, önceden yayınladığı versiyonlardan bir kaçını kurup deneyelim.

Geliştiriciye bildirimde bulunmak isteyenlerin aşğıdaki görsellerden yararlanmasını öneriyoruz. İlgili alanlar açılmıyor veya engelleniyorsanız o zaman bildirim formlarına bakınız. 

Instagram videolar neden silinir
Instagram videolar kendi kendine siliniyor mu
Instagram videolar siliniyor mu
Instagram videolar siliniyor

Instagram videolar kendi kendine siliniyor ilk deneme

Uygulamanın, telefonun ve internetin test edilmesi adına alternatiflerle kontrol edilmesi şart. Tabi bulunduğunuz bölge ve dışında aynı şeyleri yaşayanların olup olmadığı da araştırılmalı. Malum kronik diye adlandırdığımız benzeri sorunlar oluyor.

Uygulamanın silinenler adlı bir alanı bulunuyor. Buraya bir göz atın ve sonrasındakileri kontrol edin:

  • Android kullanıyorsanız, Uygulamalar / Instagram / Önbellek ve Güncelleme kaldır seçeneklerini çalıştırın. Duruma göre veri kaldırmayı denersiniz.
  • Yanınızda varsa başka bir cihazla deneyin. Artı farklı bir hesabı kullanarak sizin hesabınızdaki paylaşımlara bir bakın.
  • İnternetin denemesinde hem WiFi hem mobil veri kullanılarak denenmeli.

Instagram hesabınızı deneyin

Hesabınızda olası bir problem var mıdır diye atacağınız bir dizi adım olacak.

Geliştiricilerin topluluk kuralları denilen katı kuralları vardır. Bunların ihlaline göre, kişinin alacağı ceza şekillenir. Bir bakmışsınız ki, uygulamada yer alan bir kaç özelliğin çalışmadığına şahit olmuşsunuz. Bu, işlenen suça göre değişmekte. Bazen, kişi şüpheli görülmesinden dolayı hesabındaki bazı alanları göremez. Hatta videolarının bir kısmı ya da tamamı görünmez.

Gelelim kişinin yayınladığı videoların bir kısmındaki ihlallere. Burada ise, size haber vermeden direk silip ondan sonra uyarı bildirimi verilen durumlar vardır.

Yukarıdaki durumların testi adına, profilinizden Düzenle alanında bir şeyi ekleyip kaydetmeyi deneyin. İzin verilmediği durumlarda yaptırım aklınıza gelsin.

Instagram videolar siliniyor sorununa yönelik izlenecek yöntemleri paylaştık. Gelelim şikayette bulunma adımına.

Kaldırılan video şikayeti nasıl yapılır?

Video neden kaldırıldığını açıklayan bir yazı tarafınıza ulaşmadı ise Instagram uygulamasından sorun bildiriminde bulunabilirsiniz. Daha önce başka bir içeriğimiz olan Instagram video şikayet etme bilgisinde değinmiştik. Bu yazıdaki URL ile talep göndermeye çalışınız.

Instagram video silinme sorunu birde telefon kaynaklı durumlarda olabiliyor. Yani telefonda virüs olabilir ve bu nedenden dolayı direk kaldırılabilir. Yine de çoğunlukla alınan bir ceza kaynaklı olduğunu düşünüyoruz.

Video paylaşma cezası için kaç gün sürer veya kaç ay sürer gibi bir bilgiyi net alamazsınız. Eğer size uygulamada uyarı olarak yapılmıyorsa beklemekten başka çareniz yok.

Instagram videolar neden silinir sorunuza hazırladığımız paylaşımımız sizin için yararlı olduğunu düşünüyoruz. Kesin şunların yapılmasıyla çözüme ulaşacaksınız gibi paylaşımları pek ciddiye almayınız.

Sonraki: Instagram destek hattı nedir

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak