İnternet explorer arama geçmişini silme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

İnternet explorer web tarayıcısı ile daha önce girmiş olduğunuz web sitelerine ait arama geçmişi nereden ve nasıl silineceğine bu haberimizde yer verdik.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İnternet explorer Microsoft firmasının Windows için üretmiş olduğu web tarayıcısıdır. Bu tarayıcı yüklemiş olduğunuz Windows işletim sistemleri ile otomatik olarak gelmektedir. Bundan dolayı İnternet explorer dünyada en çok kullanılan web tarayıcılarının içerisinde yer almaktadır.

Bu haberimizde internet explorer tarayıcısında geçmişi nasıl temizleyeceğinizi anlatacağız. Eğer kullanmış olduğunuz bilgisayar ortak kullanılıyorsa tarayıcınızın geçmişini silmeniz bilgi güvenliği açısından önemlidir. Aşağıdaki başlığımız altında yayınladığımız resimli olarak anlatılan adımları uyguladığınızda İnternet explorer geçmişini silmiş olacaksınız.

İnternet explorer arama geçmişini silme

  • İnternet explorer geçmişini silebilmeniz için ilk önce İnternet explorer tarayıcısını açınız. Programı açtıktan sonra sağ üst köşede bulunan çark simgesine tıklayınız. Genellikle ayar menüleri aynı simgesi kullanmaktadır. Gördüğünüzde ayar simgesi olduğunu anlayacaksınız. Aşağıdaki resimde gösterilmektedir. Gelen bölümde bir çok seçenek bulunmaktadır. Bu seçenekler içerisinde sonda bulunan İnternet seçenekleri yazısına tıklayınız.

İnternet explorer geçmiş silme

  • Karşınıza aşağıdaki gibi bir sekmeli ekran çıkacaktır. Bu sekmeler içerisinden Genel sekmesine tıklayınız. Bu ekranda Sil tuşuna bastığınızda İnternet explorer geçmişini silme işlemleri başlayacaktır. Ayrıca bu ekranda yer alan  “Çıkışta gözatma geçmişini sil” yazısının karşısında bulunan kutucuğu işaretlediğiniz de her dolaşmanızdan sonra tarayıcınızı kapattığınızda uygulama geçmişini otomatikmen silecektir. Bu işlemi yaptığınızda manuel silme işleminden kurtulmuş olacaksınız. Manuel olarak silmeye devam etmek istiyorsanız Sil tuşuna tıklayınız.

İnternet explorer arama geçmiş silme

  • Bu işlemden sonra uygulama karşınıza seçilebilir ekran çıkaracaktır. Bu bölümde tarayıcınızın silmesini istediğiniz bölümleri seçiniz. Seçimlerinizi yaptıktan sonra ekranın altında yer alan Sil tuşuna bastığınızda İnternet explorer geçmişini silmeye başlayacaktır. Daha önce hiç geçmiş silme işlemi yapmadıysanız bu işlem biraz uzun sürebilir.

İnternet explorer siteleri temizleme

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2017, 00:13

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak