iOS 11 Beta sürümü hataları yüklemenin zararları

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Gündelik Apple cihazlara iOS 11 Beta sürümünü yüklemenin zararları var mı? Bazı iPhone cep telefonlarda cihazı sıfırladığı ve şarjda sorunlar görüldüğü rapor edildi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Her yıl yenilikler ve değişik tasarımlar ile bekleyenlerini heyecanlandıran Apple, bu yıl da yeni bir iOS sürümü dağıtacağını duyurdu. Beklenilenden daha fazla rağbet gören bu sürüm, kullanıcılar tarafından yüklenilmeyi bekliyor. Sunduğu yenilikçi ve devrimsel özellikleri ile yeni iOS sürümünü, 2017 yılının Eylül ayında dağıtıma hazır olacağını belirten Apple, güncellemenin iPhone 5S üzeri bütün telefonlarına, iPad’lerine ve iPod Touch’a getirileceğini bildirdi.

Yeni sürümünün özellikleri hakkında çok ipucu verilmeyen sürümde, artık şifreye gerek duyulmadan Wi-fi ağına bağlanmanın mümkün olduğu söylenmektedir. Ancak geliştiricileri tarafından belirlenen birkaç hata sebebiyle uzmanlar, güncellemeyi heyecanla bekleyenlere gündelik Apple cihazlarına iOS 11 Beta sürümünü yüklemenin zararlı olduğu söyleniyor.

iOS 11 Beta sürümünün başlıca hataları

iOS 11 indirmeden önce! Geliştiriciler tarafından test edilen bu sürümde bazı hatalar tespit edildi. Belirlenen iOS Beta sürünün başlıca hataları arasında iPhone’ların aniden kendilerini sıfırlayabilmesi, iPad’lerin şarj edilirken güç kaybetmesi, iPhone 6’ların kopyala-yapıştır fonksiyonlarında sorun oluştuğu ve rastgele cihazlarda 3D Touch özelliğinin kendini devre dışı bırakması ya da donmalara sebebiyet vermesi bulunuyor.

Henüz geliştiricilere ve mühendislere özel olan bu sürüm yükleyenleri pişman edebiliyor. Hataların düzeltilmesi üzerinde çalışan geliştiriciler, durumu Apple’a bildiriyor. Sorunları Eylül ayına kadar çözmesi beklenen Apple, o zamana kadar sürümün sorunsuz çalışacağı vaadinde bulunuyor. Bu yüzden uzmanlar, o tarihe kadar yeni sürümü yüklememesi konusunda kullanıcıları uyarıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

iOS otomatik güncelleme adımları: Ayarlar / Genel / Yazılım Güncelleme

iOS 11 Beta sürümü hataları yüklemenin zararları

Uyarı: iOS 11 Beta sürümü denemek isteyen kullanıcılar cihazın yedeğini almaları önerilir.


Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2017, 18:41

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.