iOS 11 en önemli özellikleri

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Apple' ın çıkardığı işletim sistemi iOS, Android sürümlere göre daha stabil çalışmakta. Kısa süre içerisinde çıkması beklenen son sürüm iOS 11' in işte Apple' ın bahsetmediği 11 özelliği…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

iPhone, bana göre bir nevi Nokia. Hem kolay arayüzü hemde her kesime hitap etmesi sadık kullanıcılarını doğurdu. Kullanılan işletim sistemi kapalı kaynaklı olduğunda güvenlikte Android’ den daha iyi. Tabi bu artı gelişim açısından eksiye de dönüyor.

Apple en son düzenlemiş olduğu WWDC 17 adlı etkinlik ile meraklı gözler ile beklenen iOS 11 son sürümü teknoloji severlerin karşısına çıkarttı. 

En etkili iOS 11 özellikleri

iOS 11 en önemli özellikleri

iOS 11 iMessage yeni özelliği: iOS 11 ise, artık iPhone kullanıcıları iMessage üzeri kullanıcı türleri için Apple pay sayesinde birbirlerini para gönderme yönü ile de yardımcı olabileceklerdir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

iOS mesaj güncellemesi: iMessage ise son olarak senkronizeyi sağlayarak yeni bir aşamayı kaydetti. Bu sebep ile de iPhone’da silinen mesaj ise direkt Macbook üzerinden de silinebilmektedir.

iOS 11 siri yeni özelliği: Siri uygulama Siri kiti ile genişlemesi sayesinde de daha büyük artışlar sağlanacaktır. Uygulama ise yalnız Siri ile de daha da fazladan etkileşime geçebilecektir.

iOS 11 kamera güncellemesi: iOS 11 kamera ile olan uygulamada da iyileşmelere de gitmektedir. Çekilen fotoğraf artık daha da az yer kaplayarak bu sayede telefon hafızasının artışına gidilecektir.

iOS 11 kontrol merkezi özelliği: iOS 11 ise ayrıca kontrol merkeziyle de baştan aşağı değişmektedir. Kontrol merkezi üzeri ayrıca hücresel veri açıp kapatabilme gibi ayrıcalığınız olacaktır.

iOS 11 iPad kullanıcıları: iOS 10’un üzeri yenilik katışı ile gelen iOS 11 iPhone ile iPad kullanıcıları Eylül de ortaya sunulacağını gözler önüne sermektedir.

iOS 11 Live fotoğraf özelliği: Live Photo ile çekilmiş olan fotoğraflarla en güzel kare fotoğraf uygulaması üzeri seçim yapmanız mümkün olacaktır.

iOS 11 harita özelliği: Apple Harita artık AVM’lerin iç kısımlarını gösterebilmektedir. Ama bu durum belli başlılık göstererek ülkeler içerisinde çalışmalar gösterecektir.

iOS 11 rahatsız etme güncellemesi: Araç kullanımında rahatsız edebilme özellikleri gelebilmektedir. Bu özellik açıldığında sizi arayanlar ile mesaj atanlar otomatik bir şekilde araç kullanımı olduğunda mesaj gönderilerek bu sayede size araç kullanımında herhangi bir bildirim gösterilmemektedir.

iOS 11 Airplay yenilikleri: Apple, ev uygulaması ses sistemi olarak da etki alanına girmektedir. Bu özellik ile birlikte olarak ise Airplay 2 özellik olarak çalışması sistemi işlemektedir. Bu özelliğin oluşumu sayesinde ise evinizde bulunan bütün destek hoparlörler ev uygulamasının üzerinden yönetilecektir. www.andronova.net

iOS 11 Apple Music: iOS 11’den değişimi sağlanacak bir başka özellik ise Apple Music olmaktadır. Apple Music Spotify vb. kendi içinde sosyal medya platformunda etkin hale gelmektedir. Bu sebeple de Apple Music üzeri arkadaşınızı da takip etme fırsatınız olmaktadır.


Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2017, 16:10

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak